Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-12

Interliga na Strahově

V dalším kole se mladší žáci utkali s Budapeští a Zlínem

Sdílet

K dalšímu kolu mezinárodního turnaje Interliga naši mladší žáci přivítali na Strahově Budapešť a Zlín.
AC Sparta Praha U13 – Honvéd Budapešť 1:0 (1:0)
Branka: Šebrle.
AC Sparta Praha U13 – FC Fastav Zlín 9:0 (3:0)
Branka: 3x Bolorbold, 2x Holinka, 2x Azaka, Budnyk, Vondrášek.
K dalšímu kolu Interligy, které jsme odehráli na domácí strahovské půdě, jsme přizvali fotbalisty Zlína a maďarského Honvédu Budapešť.  
V prvním zápase proti Honvédu jsme se dostali brzy do vedení. Po rohovém kopu a následné zblokované střele Pecha se míč dostal až k Šebrlemu a na jeho umístěnou střelu k tyči brankář hostů nedosáhl. Těsně před koncem prvního poločasu jsme dali na 2:0, kdy po krásné individuální akci Pospíšila mířil přesně Kos, ale pro ofsajd gól uznán nebyl. V úvodu druhého poločasu mohl navýšit skóre opět Kos, ale jeho dobré přehození brankáře Honvédu skončilo jen těsně vedle branky. V závěru druhého poločasu jsme po několika hekticky řešených situacích dali šanci soupeři, aby nás zatlačil, ale jasnou gólovou příležitost si už nevytvořil.
I ve druhém utkání proti Zlínu jsme měli výborný vstup do zápasu. Přesný centr Bolorbolda na přední tyči zužitkoval Holinka. Téměř totožnou situaci si tito dva hráči zopakovali ještě ve 13. minutě a soupeře jsme i nadále přehrávali. Dvě minuty na to prostřelil zlínského brankáře Bolorbold. Po tomto gólu jsme však polevili a zákonitě se soupeř začal dostávat do hry. Do druhého poločasu jsme však vstoupili opět velmi aktivně, a to se projevilo na postupném navyšování skóre. Hned v první minutě druhého poločasu navýšil skóre Bolorbold, kdy jeho nepovedený centr skončil za překvapeným brankářem Zlína. Na 5:0 zvyšoval po Federleho křížné střele na zadní tyči Budnyk. Následoval Azaky únik a jeho přesné zakončení k tyči. Na 7:0 zvýšil velmi produktivní Bolorbold, když prošel z pravé strany do vápna a z úhlu prostřelil brankáře. Následovala přesná střela Vondráška z první a na konečných 9:0 uzavřel po Švecově krásném proniknutí do vápna a následném přesném centru svým druhým gólem Azaka.
Dvojzápas zhodnotil hlavní trenér kategorie Matyáš Kudela: „Honvéd nám opět ukázal velmi důrazné a agresivní pojetí hry. My jsme se v tom budapešťským hráčům vyrovnali a dokud jsme jim nenechali prostor, do hry se nedostali. Naopak jsme soupeře fotbalovostí přehráli. V závěr zápasu jsme se zbytečně obávali o výsledek právě díky tomu, že jsme soupeři nechávali příliš prostou, a také díky hektice při řešení některých situacích. Tím jsme soupeři nabídli několik závarů před vlastní brankou. V druhém zápase proti Zlínu si kluci mohli dovolit víc, než proti Honvédu a také toho využili. Dali jsme góly po krásných útočných akcích. Až na hekticky odehraný závěr zápasu s Honvédem a pohodlně odehraných závěrečných deset minut prvního poločasu proti Zlínu musím hráče za dnešní odvedené výkony pochválit.“
AC Sparta U13: Mašát (Schütz) – Bolorbold, Pech (Hybler), Kubíček, Heisig – Švec, Pospíšil, Krejčí (Vondrášek), Šebrle (Budnyk)  – Azaka (Budnyk), Kos (Holinka).
AC Sparta Praha U12 – Honvéd Budapešť 1:4 (0:1)
Branka: Hrodek.
AC Sparta Praha U12 – FC Fastav Zlín 6:1 (1:1)
Branky: Holoubek, Klíma, Hrodek, Kostečka, Tichý, Kropík.
Dvojzápas zhodnotil hlavní trenér kategorie Jaroslav Vavříček: „V utkání s Budapeští jsme v prvním poločase byli lepším týmem, dokázali jsme se prosazovat v situacích 1v1, ale těžko jsme se dostávali do zakončení a vázla nám kombinace. Soupeř byl velmi kvalitní v rychlém protiútoku, kombinaci, ale také velmi tvrdý až zákeřný v osobních soubojích. Na rozdíl od nás dokázal být i velmi efektivní, když ze dvou střel na branku vytěžil jeden gól. My jsme naopak z několika dobrých příležitostí nedokázali využít ani jednu. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně a zaslouženě vyrovnali z pokutového kopu. Na našich hráčích byla vidět touha po vstřelení dalších branek a soupeře jsme přehrávali. Budapešť ale hrozila z brejků a po zaváhání v naší obraně vstřelila další branku. O chvíli později jsme inkasovali potřetí a od tohoto okamžiku naše hra upadla do podprůměru.
V utkání se Zlínem jsme herně dominovali téměř po celé utkání. Přesto nás opět trápilo zakončení. Posledních 10 minut prvního poločasu jsme ubrali na aktivitě, často ztráceli jednoduché míče a fotbal trpěl. Přestávka nám tedy přišla vhod. Ve druhém poločase jsme pak opět získali kontrolu nad utkáním, mnohem častěji stříleli a dostávali se do šancí. Výsledkem pak bylo pět vstřelených branek a spousta zahozených vyložených příležitostí po pěkných akcích.“
AC Sparta U12: Procházka, Michal, Faltus, Hamerník, Havrlík, Holoubek, Klíma, Hrodek, Kostečka, Kronberger, Tichý, Kropík, Květoň, Volek.

Další novinky