Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeU-17

Pět gólů Karviné

Sedmnáctka přehrála Karvinou

Sdílet

Pět v Karviné, pět doma. Sedmnáctka Sparty zopakovala střelecký účet z podzimního vzájemného zápasu a porazila na Strahově Karvinou 5:0. V prvním poločase se prosadili Káža se Slaninou a po přestávce zlomil odpor soupeře dvěma góly Rožánek. O finálním skóre nakonec rozhodl v samotném závěru střídající Salač, jehož centr si srazil do vlastní branky obránce.
S pěti změnami v základní sestavě oproti derby nastoupili mladí sparťané proti hostům z Karviné. První možnost na vstřelení gólu měl v 9. minutě Káža, jehož tečovaná střela skončila na pravé tyči brankáře Vavříka. V 18. minutě si uprostřed hřiště narazil míč Rožánek s Drchalem a prvně jmenovaný pak krásně na zadní tyči našel Kážu, který se trefil přesně k tyči – 1:0.
O tři minuty později se pak Vaněk vrhnul mezi dva hráče do vápna a byl faulován. Rozhodčí Polena nařídil pokutový kop. Rožánek však minul branku, přestřelil. Nadějnou příležitost pak ve 24. minutě připravil Drchal Feitovi, ale ten těsně minul pravou tyč. Na druhý gól se čekalo do 44. minuty, kdy Slanina krásně prošel středem hřiště, udělal kličku i gólmanovi a pohodlně zvýšil na poločasových 2:0.
Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, ale Kačorovu nadějnou akci do zakončení karvinští nedohráli. Po hodině mohl zvýšit skóre Vaněk, ale jeho střela skončila těsně vedle branky Vavříka. Pojistku mohl přidat v 70. minutě Boháč, ale ve velké šanci přestřelil. A tak třetí gól Sparty přidal v 76. minutě důrazný Rožánek, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou – 3:0.
O dvě minuty později si pak opět Rožánek našel odražený míč po centru Tošnara a zvýšil na 4:0.
Definitivní podobu výsledku pak dal hostující Kořenek, když si srazil centrovaný míč od Salače – 5:0. Sparta porazila Karvinou vysoko 5:0 a v příštím kole vyzve na Strahově šestý tým tabulky, FK Pardubice. A to v sobotu 12. března od 13:15.
1 / 31
Hodnocení asistenta trenéra Michaela Kotrče:Po rozpačitém vstupu do utkání, kdy nám chyběl potřebný klid jsme se postupně začali více a více prosazovat a po zásluze se dostali do vedení. Hru jsme převzali my a díky gólu na konci poločasu jsme odcházeli do kabin se zaslouženým vedením 2:0. Druhý poločas se vedl ve stejném duchu jako ten první a až další gól definitivně zlomil našeho soupeře. Myslím, že jsme utkání zvládli velice dobře, podali bojovný a týmový výkon a zaslouženě vyhráli. Jsem hlavně rád, že někteří hráči dobře zastoupili své spoluhráče a ukázali, že máme široký kádr.“
AC Sparta Praha U17 – MFK Karviná U17 5:0 (2:0)
Branky: 18. Káža, 44. Slanina, 76. a 78. Rožánek, 86. Salač. ŽK: Vaněk – Tovaly. Rozhodčí: Polena – Švagr, Hrivík. Počet diváků: 30 diváků.
Sparta: Váňa J. – Rebibo – Káža (65. Salač), Novák, Rožánek, Vaněk (77. Váňa L.), Říha, Kačer (65. Boháč), Feit, Slanina, Drchal (71. Tošnar).
Karviná: Vavřík R. – Macko (46. Kořenek), Pecold, Tovaly, Horváth, Seriš, Vavřík V., Michejda (76. Kubišta), Šimurda (64. Baumgartner), Graf (64. Magát), Kačor (46. Nesvadba).

Další novinky