Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Béčko vstoupilo do jara prohrou

B-tým doma podlehl Varnsdorfu 0:3

Sdílet

Fotbalisté Béčka nastoupili do úvodního zápasu jara na domácím hřišti proti šestému Varnsdorfu. Rozdíl mezi oběma týmy v tabulce byl před tímto soubojem tři body. Dohrávané utkání 17. kola začali lépe hosté, které poslal do vedení Rudnytskyy. Poté, co začátkem druhého poločasu neproměnil svou příležitost Dao, navýšil skóre po signálu z rohu Dordič. Sparta dohrávala duel v početní nevýhodě po vyloučení Piška v 67. minutě. V závěru se ještě prosadil hlavou střídající Velich, který stanovil konečný výsledek utkání.
Béčko se s Varnsdorfem setkalo na podzim v rámci 3. kola. Varnsdorf tehdy v domácím prostředí zvítězil 3:1. Úspěšným střelcem na sparťanské straně byl Matěj Ryneš. Sparťanský kouč Michal Horňák měl k dispozici pro dnešní duel i Matěje Polidara z áčka. V základní sestavě představil Adam Borkovec, který strávil první polovinu sezony na hostování ve Zbuzanech. Na lavičce náhradníků byl Daniel Žížala, který se vrátil z hostování v Motorletu Praha.
Aktivněji vstoupili do klání hosté, kteří měli v úvodních minutách více ze hry a párkrát i střelecky pohrozili. Ani jeden z těchto pokusů však nezpůsobil sparťanské defenzivě výraznější problémy. Do první větší příležitosti se dostali sparťané ve 14. minutě. Centr Dudla z levé strany našel v pokutovém území Kozáka, kterému se ale v dobré pozici nepodařilo překonat Richtera.
Po rohovém kopu hostů o šest minut později se dostal k hlavičce Dordič a jen těsně minul bránu.
Rudnytskyy dostal ve 24. minutě dlouhý míč za obranu do krajních prostor, na který zareagoval výběhem Kotek. Hostující kapitán si však posunul balon kolem něj a z těžkého úhlu trefil odkrytou bránu, 0:1.
Kotek musel zasahovat po půlhodině hry po průniku Lauka do velkého vápna. Brankář Sparty předvedl dobrý zákrok a vyrážel na roh. První půlka další větší příležitosti nepřinesla a do šaten se tak šlo za stavu 0:1.
Sparťanské béčko předvedlo rychlý protiútok v 55. minutě. V jeho závěru Turyna posunul na Daa, ale ten svoji šanci v blízkosti brankáře nezužitkoval a těsně minul levou tyč.
O několik desítek vteřin později se do šance dostal Varnsdorf. Po centru z pravé strany se do hlavičky dostal Rudnytskyy, ale stejně jako Dao, nedokázal nasměrovat svůj pokus mezi tři tyče.
Hosté předvedli v 63. minutě signál při rohovém kopu, po kterém se k balonu dostal Dordič a střelou z první nedal Kotkovi šanci, 0:2.
O čtyři minuty později viděl domácí Milan Piško po druhé žluté kartě červenou. Sparťané tak od tohoto momentu dohrávali v deseti.
Radosta vyslal nepříjemnou střelu z dálky osm minut před koncem. Kotek vyrazil plavající ránu.
O minutu na to se pěkně uvolnil Žížala, poradil si s obráncem, ale v dobré pozici nepřekonal Richtera.
Velich mohl přidat třetí branku v 86. minutě. Sice se mu podařilo překonat sparťanského brankáře, ale jeden z domácích obránců zachytil míč na brankové čáře. Stejnému hráči se nakonec podařilo skórovat o dvě minuty později hlavou po centru Radosty. Béčko tak podlehlo Varnsdorfu v prvním duelu na jaře 0:3.
Pozápasové ohlasy:
Trenér Michal Horňák: „Řekl bych, že výsledek 0:3 je spravedlivý, protože od začátku utkání jsme táhli za kratší konec, i když jsme měli první velkou příležitost my. Kdybychom ji proměnili, tak by mohly předvedená hra i výsledek vypadat trochu jinak. Bohužel se tak nestalo. Myslím si, že jsme nehráli vůbec dobře, nedrželi jsme míč ani v kombinaci se nám nedařilo, soupeř toho využil a zaslouženě dnes vyhrál.“
O pokynech do druhého poločasu: „Chtěli jsme změnit naši hru, vystřídali jsme krajního záložníka, do hry přišel Dao. Chtěli jsme to zrychlit, hrát přes rychlý kraje, ale nedařilo se nám to. Myslím si, že to rozhodl druhý gól a červená karta, která byla zbytečná a neodpustitelná. Vzhledem k tomu, že jsme hráli už v deseti, tak duel se už jen víceméně dohrával.“
AC Sparta Praha B – FK Varnsdorf 0:3 (0:1)
Góly: 24. Rudnytskyy, 63. Dordič, 88 Velich. ČK: 67. Piško. ŽK: PiškoRudnytskyy, Lauko, Kocourek. Rozhodčí: Batík – Dohnálek, Pochylý.
AC Sparta Praha B: Kotek – Borkovec (64. Vácha), Piško, Vydra, Dudl – Šilhart (46. Dao), Pudhorocký, Jonáš, Polidar – Kozák, Turyna (78. Žížala).
FK Varnsdorf: Richter – Heppner, Lauko (71. Kocourek), Bláha, Žák (90. Zbrožek) – Bína, Schön (81. Radosta), Kubista, Kouřil – Dordič (90. Ondráček), Rudnytskyy (72. Velich).

Další novinky