Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Sparta B vyhrála na Žižkově

Béčko veze výhru ze Žižkova gólem v poslední minutě

Sdílet

Hráči Sparty B v prvním jarním kole podlehli doma Varnsdorfu jednoznačně 3:0. V dalším zápase je čekal souboj s pražskou Viktorkou Žižkov, která byla před tímto kolem na poslední příčce F:NL a do jara šla s ambicemi na záchranu soutěže. Spartu poslal do vedení Turyna, ale ještě do poločasu dokázali domácí vyrovnat z penalty, ač od 38. minuty hráli v oslabení po červené kartě Aggouna. Když se zdálo, že zápas skončí remízou, tak vítězství Spartě vystřelil v nastavení Pudhorocký. Po výhře 2:1 si Sparta připsala do tabulky všechny tři body.
Utkání na Žižkově sledovalo za krásného slunečného počasí téměř 2500 diváků a hned od začátku byli hostující sparťané lepším týmem.
V 10. minutě Turyna vyhrál souboj na polovině hřiště a postupoval s míčem směrem k brance Žižkova. Následně posunul míč do strany na nabíhajícího Šilharta, který měl míč na dlouhou nohu a nedokázal přesně nacentrovat před branku.
V 15. minutě zahrával Vácha rohový kop, kterým přesně našel hlavu Gelašviliho. V tuto chvíli se ještě skóre neměnilo, protože hlavička šla těsně mimo tři tyče branky Halousky.
O minutu později zahrávali domácí roh, který získal Gabriel, vyvezl míč, poslal dopředu Šilharta, který prvním dotykem posunul na střed Pudhorockému, jemuž na poslední chvíli před zakončením míč ukopl na roh vracející se Bazal.
Ve 23. minutě se už měnilo skóre na časomíře, kdy Spartu poslal do vedení Turyna. Toho našel ve vápně precizně zahraný Pudhorockého rohový kop. Vytáhlý útočník Sparty zachoval klid a hlavou zahrál nechytatelně do protipohybu Halousky. Ten jen zůstal stát a stav byl 1:0 z pohledu hostů. O tři minuty později mohl sám Pudhorocký ještě navýšit, ale jeho dobrou střeleckou pozici na velkém vápně na poslední chvíli zblokovala žižkovská obrana.
Ve 38. minutě přišel další důležitý moment pro vývoj zápasu. Domácí posílali centr do vápna, který naše obrana zachytila a okamžitě jsme šli do protiútoku. Dlouhý nákop na rozeběhnutého útočníka ale ještě na naší půlce zastavil ostrým zákrokem stoper Aggoun a jako poslední bránící hráč viděl přímou červenou kartu. Bez jakýchkoli protestů šli domácí do deseti hráčů v poli.
V nastavení prvního poločasu přišlo vyrovnání. Při nikterak nebezpečném centru Žižkova fauloval Gelašvili, za což dostal žlutou kartu, a především byla proti Spartě nařízena penalta, kterou bezpečně proměnil Kopičár. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.
Do druhé půle už nenastoupil Vydra, kterého nahradil Dudl a došlo ke změně našeho rozestavení. Žižkované se poctivě soustředili na defenzivu a první čtvrthodinu Spartu nepustili do šance.
V 61. minutě se rýsovala dobrá šance k tomu, aby se Sparta znovu dostala do vedení. Letenští se u pravé lajny prokombinovali do vápna, kde dával nahrávku pod sebe na velké vápno Suchomel. Osamocený Vácha ale při střele promáchl a o pár sekund později nepřesně zakončoval Pudhorocký, ke kterému se dostal míč po odrazu.
V 77. minutě rozehrál Pudhorocký rohovým kopem na Polidara, který stál zcela sám na velkém vápně. Ten sice balon krásně z voleje trefil, ale jen těsně vedle levé tyče Halouskovy branky.
V 87. minutě se domácím podařilo dát branku, ale skórující Vandas stál v ofsajdu a tak gól, i přes velké emoce domácích, neplatil.
Když už se zdálo, že domácí dokážou ukopat remízu, tak v nastavení přišla vítězná branka Sparty! Sparťané obléhali vápno Žižkova a hledali cestu k zakončení. Poté se míč dostal k Pudhorockému, který si míč posunul do vápna a krásně s maximální přesností obstřelil Halousku. Za gólové oslavy dostal od rozhodčího žlutou kartu a následně vystřídal na pár posledních minut Červaka.
Nic dalšího už zápas nepřinesl, a tak Sparta B po domácí prohře s Varnsdorfem dokázala vyhrát na hřišti posledního Žižkova 2:1. V dalším kole přijede na Strahov Příbram. Zápas se odehraje v neděli 20.3. od 10:30.
Hodnocení trenéra Michala Horňáka:  „Očekával jsem určitě vyrovnané a bojovné utkání, protože Viktorka hraje o udržení a nám zase nevyšlo první kolo. U kluků jsem viděl od první minuty, že zápas chtějí vyhrát, zvládnout ho a myslím si, že podle toho vypadal celý první poločas, kdy jsme byli lepší a dali jsme první gól. Poté přišla červená karta, která zápas dost změnila. O poločase jsme stáhli Vydru, který se zranil a do té doby hrál společně s Gelašvilim dobré utkání. Druhou půli jsme se snažili hrát po stranách, ale Viktorka dobře bránila a do šancí nás příliš nepouštěla. Na konci pak byl takový infarktový závěr, kdy jsme dostali gól, který neplatil z ofsajdu a úplný závěr měl Petr Pudhorocký, který to vzal na sebe a krásně trefil šibenici. Za naši aktivitu, kdy jsme hráli většinu zápasu na polovině soupeře a koncentrovanost, si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.“  
FK Viktoria Žižkov – AC Sparta Praha B 1:2 (1:1)
Góly: 45. Kopičár – 23. Turyna, 90. Pudhorocký
ŽK: 45. Gelašvili, 57. Gabriel, 90. Pudhorocký, 90. Turyna – 77. Voltr, 80. Soungole. ČK: 38. Aggoun
Rozhodčí: Křepský - Podaný, Slavíček, Kovařík, Ubias. Počet diváků: 2540 diváků.
Viktoria Žižkov: Halouska – Bazal, Aggoun, Gabriel, Řezáč (70. Jančura)– Kopičár, Soungole, Reteno (40. Březina), Batioja (19. Nabiyev – 70. Voltr) – Novák, Vandas.
Sparta B: Kotek – Gabriel, Vydra (46. Dudl), Gelašvili, Suchomel – Šilhart (63. Kozák), Pudhorocký (90. Červak), Jonáš, Vácha (63. Ambler), Polidar (88. Holoubek) – Turyna.

Další novinky