Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Dělba bodů

Sedmnáctka remizovala s Pardubicemi

Sdílet

Jeden bod. Přesně tolik jich sedmnáctka získala v utkání 16.kola Celostátní ligy U17 doma proti Pardubicím. Na úvodní branku Pardubic z kopačky Kuji zareagoval po přestávce Kačer, ale další branku se již nepodařilo vstřelit a Sparta remizovala s Pardubicemi 1:1.
V úvodních minutách se hrálo hlavně ve středu hřiště a oba týmy trápila přesnost hry po návratu na přírodní trávník. Až po čtvrt hodině hry střílel Rus hezky ze strany a brankář Šimon vyrazil míč na roh. Poté hosté byli více na míči a hrozili po dlouhých pasech za obranu. Při jednom z nich hlavičkoval do rukavic Heerkense Brož. Ve 42. minutě se k odraženému míči uvnitř vápna domácích dostal Kuja a střelou na přední tyč propálil brankáře Sparty – 0:1.
V závěru poločasu nedošlo k další změně skóre a do šaten se šlo za těsného vedení hostů o gól. Do druhé půle naskočil tým trenéra Bláži s několika změnami a úpravou rozestavení. První vyloženou šanci po pauze měli pardubičtí, když v 50. minutě vystihl rozehrávku brankáře Borůvka, ale chybu potrestat nedokázal. A tak trestali domácí – Boháč hezky navedl míč na střed hřiště a místo střely volil ještě průnikovou přihrávku na Kačera, jehož pokus propadl Šimonovi mezi rukama a míč skončil těsně za čárou – 1:1.
V 70. minutě domácí zahrávali rohový kop, ten hosté odvrátili k Tošnarovi, který míč ztratil a Rek postupoval sám na Heerkense. Gólman Sparty však skvěle odhadl záměr soupeře, zůstal na nohou a pokus o oblouček s přehledem stáhl ze vzduchu. Následně měli mladší dorostenci sérii standardních situací, ale žádnou z nich gólově nevyužili. Pardubice kontrovali rychlým protiútokem po pravé straně, ale Heerkens byl připraven. Ke konci utkání ještě Sparta zahrozila po přímém volném kopu a hosté po rychlém protiútoku, který zblokoval Boháč. Žádná z příležitostí však neskočila gólem a Sparta tak remizovala s Pardubicemi 1:1.
V příštím kole čeká U17 cesta na jih Čech, kde v sobotu 19. března vyzve Dynamo České Budějovice (13:15).
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Tentokrát nemohu být spokojen s výkonem našeho týmu. Chyběla nám dynamika, rychlost a kvalita. Soupeř byl lepší první poločas, my jsme hráli pasivně a na míči byli neklidní a nepřesní. Reagovali jsme na to střídáním a změnou rozestavení a druhý poločas se náš výkon lehce zlepšil a hra se vyrovnala. Nicméně dnes jsme si vyhrát nezasloužili, tak musíme brát alespoň bod.“
AC Sparta Praha U17 – FK Pardubice U17 1:1 (0:1)
Branky: 63. Kačer – 42. Kuja. ŽK: Boháč – Jindra, Flaška, Prokeš. Rozhodčí: Andras – Opočenský, Wulkan. Počet diváků: 120 diváků.
Sparta: Heerkens – Váňa L., Tošnar, Káža (46. Salač), Novák (46. Boháč), Rus (75. Drchal), Vaněk (60. Rebibo), Říha, Kačer, Feit (77. Cettl), Slanina.
Pardubice: Šimon – Procházka, Rolenec, Jindra, Kuja, Flaška, Halda, Rek (77.Kožený), Brož, Prokeš (84. Firbacher), Borůvka (77. Šebek).

Další novinky