Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Olomoucká ztráta

Sedmnáctka nestačila na Sigmu

Sdílet

Bez bodu. Sparťanská sedmnáctka nestačila v 19. kole Celostátní ligy U17 na Sigmu, které na její půdě podlehla 1:2. I když sparťané vedli po brance Tošnara, tak nakonec slavili olomoučtí po gólech Ulriči a Proniuka.
Úvod utkání druhého a třetího týmu tabulky začal ve vysokém tempu. První šanci si vypracovali domácí, když centr Uriči usměrňoval Proniuk, ale brankář Heerkens jeho střelu pohotově vyrazil. Na druhé straně se do šance probíjel Rožánek, ale na poslední chvíli o míč přišel. Poté Salač kroutil rohový kop do brány a až na brankové čáře míč vykopl Petráš. V 15. minutě pak Rožánek našel za obranou Feita, kterého vychytal tváří v tvář Mazur. Následně Káža odcentroval na Rožánka, jehož zdařilý volej zblokovala obrana domácích. Ve 31. minutě se hezky do vápna probil olomoucký Riedl a jeho střílený centr s námahou vyrazil Heerkens. O minutu později Feit vybojoval míč na půlce, předal Rožánkovi, který vyslal do samostatného úniku Boháče. Brankář Mazur sice dokázal Boháče vychytat, ale na následnou dorážku Tošnara byl již krátký – 0:1.
Přišlo však bleskové vyrovnání. Po centru Jalovičora se hlavou prosadil Ulriča – 1:1.
Ve 38. minutě mohl znovu převážit misky vah na svou stranu Říha, ale hlavičkoval na zadní tyči těsně vedle branky. Poločasový stav byl tedy nerozhodný 1:1.
Vstup do druhé půle měli lepší domácí, když nejprve vybojovali rohový kop, z kterého následně prostřelil Heerkense Proniuk – 2:1.
Domácím branka pomohla a o deset minut později mohli přidat další, když střela Jalovičora skončila na tyči. Sparta se po několika minutách probudila a začala přebírat iniciativu hry. Nejprve Rožánek hlavičkoval z malého vápna a jeho pokus vykopl z čáry obránce Táborský a o chvilku později hlavičkoval vedle Říha. Mladí sparťané se usadili na polovině hostí a během chvíle přilétlo do vápna pět centrů. Bohužel chyběl důraz či lepší výběr místa útočících hráčů. V 78. minutě se připomněli ještě domácí, když Táborský hlavičkoval po rohovém kopu a Heerkens chytil míč na brankové čáře. V 83. minutě měli hosté velkou šanci, když centrovaný míč vrátit před bránu Rebibo a Tošnar v obrovské šanci trefil pouze brankáře Mazura. Sparta již nevyrovnala a v Olomouci prohrála 1:2.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Myslím si, že jsme si se Sigmou prohrát nezasloužili. Byli jsme po většinu utkání lepším týmem, ale vím, že na to se fotbal nehraje. Počítají se góly a rozhoduje se v obou vápnech, kde jsme byli nedůrazní. Musíme se poučit také ze špatných vstupů do obou poločasů a již v úterý s Meteorem ukázat zlepšení.“
SK Sigma Olomouc U17 – AC Sparta Praha U17 2:1 (1:1)
Branky: 33. Uriča, 47. Proniuk – 32. Tošnar. ŽK: Mazur, Páleník (oba Sigma). Rozhodčí: Slabý – Žurovec, Machorek. Počet diváků: 50 diváků.
Sigma: Mazur – Šembera, Petráš, Proniuk (85. Chudoba), Nguyen (80. Řezníček), Vaculík (67. Michalík), Riedl, Ulriča (80. Páleník), Jalovičor, Táborský, Páviš.
Sparta: Heerkens – Salač (80. Novák), Rebibo, Tošnar, Káža (71. Vaněk), Boháč (77. Drchal), Princ, Rožánek (71. Saal), Říha, Feit, Slanina.

Další novinky