Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Bod z Vlašimi

Rezerva remizovala na půdě Vlašimi 1:1

Sdílet

Béčko Sparty se ve 23. kole představilo na hřišti druhé Vlašimi. Sparťanům patřilo v tabulce před tímto duelem čtvrté místo s tříbodovou ztrátou na svého soupeře. V prvním vzájemném zápase sezony naše rezerva nestačila na Vlašim po výsledku 2:3. Ten mu chtěla oplatit, a už po devíti minutách ji k tomu přiblížil Juliš, který se pěkně zbavil obránce a otevřel skóre. Úvod druhého poločasu patřil domácím, kterým se podařilo vyrovnat hlavičkou Gninga. K dalším přesným zásahům už nedošlo, a týmy se tak rozešly po remíze 1:1. Oba celky přitom dohrávaly v deseti, když v závěrečné desetiminutovce dostaly červené karty Jurásek a Polidar.
Sparťanský trenér Michal Horňák udělal v porovnání s posledním utkáním proti Vyškovu tři změny v základní sestavě. V bráně dostal před Tůmou přednost Kotek, a v poli nastoupili Suchomel s Vydrou, kteří nahradili Gelašviliho se Šilhartem.
Sparťani vstoupili do klání aktivněji. V 9. minutě se Minčev pěkně zbavil domácího obránce a těsně před bránou hledal Juliše. Ten se dostal do zakončení patičkou, ale z brankové čáry vykopl jeho pokus kapitán domácích Breda do bezpečí.
Juliš se dostal do další příležitosti o necelých šedesát vteřin později. Svou akci vyřešil bravurně, když se nádhernou zasekávačkou zbavil obránce, uvolnil si palebnou pozici, a před Vágnerem nezaváhal. Sparta se ujala vedení 1:0.
Vlašim se dostala do nebezpečnější příležitosti po rohovém kopu v 17. minutě, po kterém zakončoval hlavou Broukal. Kotek byl však na správném místě.
Domácí pohrozili po půlhodině hry, když předvedli pěknou akci. Křišťan zatáhl míč po čáře a v pokutovém území přesnou přihrávkou našel Hoška. Ten střílel z první a jen těsně minul Kotkovu bránu.
Gabriel si vyměnil několik přihrávek u lajny s Rynešem a když se už uvolnil uvnitř vápna k zakončení, jeho ránu zblokoval mimo branku skluzem obránce.
První dějství toho víc nepřineslo. Sparťané tak odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem.
Vlašim vstoupila skvěle do druhého poločasu, kdy se do dobré příležitosti dostal Svoboda, ale Kotek podržel svůj tým. Ale  o pár vteřin později letěl dlouhý centr do vápna, kde se do vzduchu zavěsil Gning a hlavičkou překonal bezmocného brankáře Sparty, 1:1.
V 54. minutě na sebe upozornil Minčev střelou zpoza velkého vápna. Vágner konečky svých prstů vyrážel do bezpečí.
Vlašim spálila obrovskou šanci po hodině hry. Přízemní centr z kraje hřiště našel Suchana na hranici malého vápna. Sám před Kotkem však zakončil vysoko nad.
Sparta se těžko dostávala přes domácí defenzivu a řadě finálních přihrávek chyběla potřebná kvalita, abychom se dostali k ohrožení brankáře.
Jurásek si vytvořil pozici pro zakončení v 69. minutě, ale prudký pokus letěl jen přímo do středu brány.
V 82. minutě byl znovu vidět Jurásek, když podruhé v zápase zfauloval brankáře Kotka. V prvním poločase za to viděl žlutou kartu a stejný trest viděl i nyní, po zásluze šel předčasně do šaten.
Polidar vyslal nebezpečný skákavý pokus na Vágnera v 84. minutě, míč bohužel mířil přesně do míst, kde Vágner stál.
O několik sekund později Polidar dorovnal počty na hřišti. V hlavičkovém souboji si pomohl rukou a i on šel po druhé žluté do kabin.
Sparta se dostala do zakončení v 87. minutě zásluhou Kozáka. Jeho pokus sice zaplaval, ale domácímu brankáři větší starosti nenadělal.
Žádné další příležitosti jsme v zápase už neviděli. Bojovný zápas tak skončil remízou 1:1.
Hodnocení sparťanského trenéra Horňáka: „Šlo o typické remízové utkání. Dali jsme první gól a pak jsme měli ještě jednu vyloženou šanci, kdy se Minčev pronikl v šestnáctce, ale balon jsme nedotlačili do branky. Druhý poločas jsme nezachytili hned kraje, a soupeř nás za to potrestal. Hodně jsme ustupovali místo toho, abychom chtěli hrát aktivně. Od 75. minuty to bylo spíše o údržbě výsledku. Asi se poněkud projevil ten náročný program, který jsme nyní měli. Šance jsme si už další nevytvořili a ten závěr byl takový remízový. Trochu mě mrzí ty červené karty, které si myslím, že byly zbytečné. Na druhé straně získat bod u druhého týmu tabulky, který chce postoupit, není špatné.“
O ztrátě koncentrace v úvodu druhého poločasu: „V úvodu druhého poločasu mi připadalo, jako kdybychom zůstali ještě v kabině. Ještě přes poločas jsem klukům zdůrazňoval, že hlavně ze začátku chceme hrát aktivně i v defenzivě, to znamená vystupovat proti těm hráčům, dostupovat je, ale při té gólové šanci jsme spíše ustupovali, než bychom šli aktivně proti soupeři. Kromě toho tam měli i nějakou střelu, co jsme nezachytili. Prostě přišli jsme na to hřiště nekoncentrovaní plně na ten zápas, a úvod jsme nezachytili.“
O zdravotním stavu hráčů: „Suchomel musel střídat kvůli křečím. U něj se to dalo očekávat, protože po utkání v Ústí měl virózu, ležel v posteli a šlo snad o jeho třetí den v tréninku. U Součka se projevila taková nerozehranost, protože nebývá nyní v plném 90minutovém zatížení každý týden. Myslím, že to s tím souviselo. Jinak jsou hráči v pořádku. Zápasový režim nyní v dubnu je tak namáhavý, že se to muselo nějakým způsobem projevit na těch hráčích.“
FC Sellier & Bellot Vlašim – AC Sparta Praha B 1:1 (0:1)
Góly: 47. Gning – 10. Juliš. ČK: 82. Jurásek – 84. Polidar. ŽK: Jurásek, Svoboda, Breda – Polidar, Suchomel. Rozhodčí: Adámková – Dohnálek, Mojžíš.
FC Sellier & Bellot Vlašim :  Vágner – Svoboda, Broukal, Breda, Hošek – Křišťan, Suchan (90. Lehoczki), Zinhasovič (46. Rigo), Jurásek – Zlatohlávek (70. Icha), Gning (77. Solomon).
AC Sparta Praha B: Kotek – Suchomel (80. Gelašvili), Polidar, Večerka, Gabriel – Vydra, Minčev, Souček (72. Pudhorocký), Ryneš, Jonáš – Juliš (63. Kozák).

Další novinky