Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Béčko zakončilo sezonu remízou

B-tým remízoval s Chrudimí 2:2

Sdílet

Sparťanská rezerva přivítala v posledním soutěžním zápase aktuálního ročníku desátou Chrudim. V prvním vzájemném duelu sezony se z výhry 1:0 těšil náš B-tým. Chrudim přijela na Strahov ve skvělé formě, když táhla šňůru 11 klání bez prohry. Naopak, sparťani nebodovali v posledních dvou utkáních. Úvod do duelu nám nevyšel, když už ve čtvrté minutě Látal nezaváhal před Tůmou a otevřel skóre. V první půli měly oba týmy šance na změnu stavu, ale žádná z příležitostí neskončila v síti. Béčko předvedlo v úvodu druhého poločasu pěknou akci, na jejímž konci dával do prázdné brány Kozák. Chrudim se dostala do vedení podobným způsobem díky gólu Petra Juliše. V závěru se podařilo zužitkovat krásnou přihrávku Holoubka Kozákovi. Pět minut před koncem dostal červenou kartu Gabriel, ale skóre se už nezměnilo. B-tým si díky zisku bodu za remízu 2:2 zajistilo konečné páté místo v tabulce druhé ligy
Sparťanský trenér Petr Janoušek udělal v porovnání se zápasem s Líšní šest změn v základní sestavě. Tůma, Gabriel, Ambler, Pudhorocký, Ryneš a Juliš nahradili Kotka, Gelašviliho, Šimáčka, Dudla, Turynu a Kozáka. Od začátku duelu nastoupil i Lukáš Juliš.
Chrudim vstoupila do duelu skvěle, když se už ve čtvrté minutě ujala vedení. Šikovná přihrávka lobem za obranu vysunula do úniku Látala, který nezaváhal sám před brankářem a střelou kolem něj otevřel skóre utkání – 0:1.
V sedmnácté minutě hosté opět pohrozili. Dlouhý centr do malého vápna směřoval na útočícího hráče Chrudimi. Tomu však domácí obránce vypíchl míč a téměř si ho srazil do vlastní sítě. Naštěstí pro nás balon skončil těsně vedle pravé tyče a následoval roh.
Sparťani si vypracovali pár zajímavých akcí, ale hostující defenziva hrála pozičně dobře a mnoho pokusů zblokovala.
Látal se ocitl v samostatném úniku po chybě Sparty ve 25. minutě. Jakub Tůma se vyznamenal a důležitým zákrokem podržel svůj tým.
Holoubek se po zmatku v obraně Chrudimi o dvě minuty později dostal do zakončení, ale míč se mu ve slibné pozici nepodařilo usměrnit mezi tři tyče.
Piško sklepával hlavou na Večerku po rohu ve 30. minutě. Náš stoper střelou z první těsně minul levou tyč.
Holoubek předvedl pěknou individuální akci dvě minuty na to, když si ve velkém vápně zasekl dva obránce a vytvořil si dobrou pozici na střelu. Míč mu však nesedl ideálně a nasměroval ho jen do středu brány.
Dalibor Večerka osamocený hlavičkoval po přesném centru z rohového kopu od Ryneše. Jeho zakončení ve 40. minutě chybělo několik desítek centimetrů na to, aby skončilo v síti.
Gabriel našel z pravé strany pěknou přihrávkou pod sebe nabíhajícího Holoubka. Ten však ve velké šanci na hranici malého vápna netrefil bránu. Více se toho v prvním poločase neudálo a do šaten se šlo za stavu 0:1.
Sparta předvedla rychlý přechod z vlastní půlky až do zakončení v 58. minutě. Ryneš vysunul pěknou přihrávkou do křídla Lukáše Juliše, který našel ve vápně osamoceného Kozáka. Náš útočník už neměl velké problémy uklidit míč do odkryté brány –1:1!
Naše vedení netrvalo dlouho, když už o tři minuty později Firbacher sklepával dlouhý míč pod sebe na nabíhajícího Petra Juliše, který se v podobné situaci jako měl před chvíli Kozák nemýlil – 1:2. V souboji dvou Julišů tak byl střelecky úspěšnější mladší Petr.
Záviška našel dlouhým centrem hlavu Sokola v pokutovém území, ale tomu se v pádu nepodařilo ohrozit Tůmu.
Holoubek ukázkově vyslal do úniku Kozáka v 84. minutě. Ten se řítil zhruba z dvaceti metrů sám na brankáře, který proti němu vyběhl, ale nebylo to nic platné, protože ho náš útočník prudkou střelou propálil a vyrovnal na 2:2!
Pudhorocký měl v nastaveném čase na noze vítězný gól, ale jeho křížnou střelu vytlačil Ordelt konečky prstů mimo bránu. To bylo z dnešního zápasu všechno. Týmy si tak podělily body po remíze 2:2.
Ohlas trenéra Petra Janouška:
„Vstup do utkání byl opět takový nevýrazný, jako ve středu v Líšni, se spoustou nevynucených chyb. Postupem času jsme se zlepšovali, přidali jsme v pohybu, v posilování útoku a po střídání Kozáka jsme zaslouženě vyrovnali. Ač jsme měli převahu, tak výraznější šance jsme si nevypracovávali. Chválím přístup hráčů, kteří to odmakali, ale stále se máme co učit, co zlepšovat a musíme se vyvarovat banálních chyb.
Celkově můžeme sezónu hodnotit pozitivně, dokázali jsme porazit několik těžkých soupeřů. Hráči si dokázali, že obstojí v náročné soutěži a jsou nároční hlavně sami na sebe. Já osobně hodnotím celý ročník jako úspěšný. Důkazem jsou i jména jako Vitík, Vydra nebo Suchomel, kteří nastupují v áčku. Sejk, který hraje ligu v Teplicích. Tito hráči tu s námi odehráli dost zápasů v průběhu sezony. U nich se prokázala důležitost celého béčka pro Spartu.“
AC Sparta Praha B – MFK Chrudim 2:2 (0:1)
Góly: 58. a 84. Kozák 4. Látal, 62. P. Juliš. ČK: 85. Gabriel. ŽK: Večerka, Ryneš, Gabriel – Záviška. Rozhodčí: Zaoral – Paták, Dohnálek.
AC Sparta Praha B: Tůma – Gabriel, Piško, Večerka, Tvaroh (51. Kozák) – Ryneš, Pudhorocký, Jonáš (76. Šilhart), Ambler (68. Borkovec) – Holoubek, Juliš (68. Žížala).
MFK Chrudim: Ordelt – V. Řezníček, Míka (64. Kesner), Drahoš, Šejvl – P. Juliš (73. Sedlák), Záviška, J. Řezníček, Šplíchal (64. Sokol), Látal (46. Kejř) – Firbacher (90.+1. Gregovský).

Další novinky