Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Realizační týmy ženských a dívčích týmů

Přehled změn a novinek před sezonou 2022/23

Sdílet

Pět ze sedmi týmů žen a dívek Sparty má nového hlavního trenéra. Nabízíme přehled změn a novinek v realizačních týmech před sezonou 2022/23.
A-tým 
Ve funkci hlavního trenéra pokračuje Martin Masaryk, stejně tak na svých místech setrvávají i trenér brankářek Lumír Kübel, masér a fyzioterapeut David Leszkow a kondiční kouč Erik Flámik. Adéla Pivoňková zůstává jako technická vedoucí a k tomu nově zastává pozici sekretáře ženského úseku. Na Spartě nepokračuje Monika Kavalová, starat se teď bude o fyzickou připravenost fotbalistek Dukly.  
Novým asistentem trenéra se stal Alexandr Samuel. Jednapadesátiletý exligový fotbalista působí v ženském úseku Sparty od léta 2018, od žákyň se dostal až k B-týmu, se kterým v sezoně 2021/22 vyhrál druhou ligu. Nyní se tedy posunul až do kategorie nejvyšší.  
B-tým 
V béčku nastaly velké změny. Zmíněný Alexandr Samuel se přesunul do áčka, úplně skončil asistent Michal Hozák. Tomáš Kafka již nebude vedoucím týmu, ale nadále zůstává jako redaktor s mediální zodpovědností za celý ženský úsek ACS. Masér Miroslav Český je jediným, kdo zůstal. 
Novým lodivodem rezervy je Marek Uhrin. Třicetiletý Slovák od léta 2019 plnil roli asistenta u A-týmu žen, teď dostává důvěru jako hlavní trenér. Jak již jsme informovali dříve, zbývající funkce obsadily tři bývalé hráčky: Tereza Koubová asistentka, Gabriela Matoušková technická vedoucí a kondiční trenérka, Hana Sloupová trenérka gólmanek. K tomu se z WU18 k týmu připojil kondiční trenér Petr Horák. 
V dorostenkách končí ročník 2004, B-tým jsme tak dotvořili z hráček, které prošly naším výchovným systémem. Došlo také ke kompletaci realizačního týmu, nyní má svého stacionárního kondičního trenéra,” říká k novinkám Hana Výmolová. A šéfka ženského úseku dodává: „B-tým je tu primárně pro rozvoj hráček. Vzhledem k mladému kádru potřebujeme hráčky ještě ‚dobrousit', v přípravě se tak budou konfrontovat i se zahraničními soupeři.”  
WU18 
Mistrovské dorostenky pokračují takřka beze změn. To znamená: trenéři Iva Mocová a Petr Balásek, technická vedoucí Michaela Simůnková, trenér brankářek Peter Bartalský, masér Pavel Koubek, fyzioterapeutka Klára Formanová. Novinkou je pouze návrat kondiční trenérky Pavly Satrapové z A-týmu. 
WU15 
Starší žákyně jdou do sezony pod vedením hlavního trenéra Karla Truksy. Pavel Klíma bude fungovat jako asistent trenéra a manažer týmu s odpovědností za organizační záležitosti. Kondičním trenérem družstva je i nadále Marek Náhlovský. Alexandra Horáčková bude mít pod palcem brankářky v kategoriích WU9-WU15, nápomocen jí bude Vladimír Stránský.  
WU13  
Novinky hlásí i mladší žákyně: hlavním trenérem byl jmenován čtyřiačtyřicetiletý Petr Nedvěd, který se sem přesunul ze starší přípravky. Technickým vedoucím je Tomáš Valenta, dlouholetá satalická stálice.  
WU11 
Starší přípravce bude šéfovat Eva Haniaková. “Je pro Spartu důležitá v rámci předávání zkušeností. Chceme maximálně využít jejích letitých zkušeností, za svou trenérskou kariéru vychovala nespočet hráček pro A-tým i reprezentace. Jelikož jsme identifikovali, že ve zlatém věku učení hráček potřebujeme pracovat na správných návycích s přesahem nejen do fotbalu, ale také do všeobecné pohybové průpravy, je právě Eva Haniaková tím nejlepším řešením, ať už z důvodu předchozích zkušeností, ale také z důvodu nastavené strategie rozvoje mládeže ve Spartě, kdy chceme v této kategorii zintenzivnit práci na základních prvcích přípravy mladé fotbalistky pro budoucnost,” vysvětluje Hana Výmolová tento krok, kdy si Haniaková s Nedvědem prohodili svá místa. Asistentem a technickým vedoucím družstva se stal Petr Kamitz, posunul se z mladší přípravky.
WU9  
Pátým sparťanským týmem s novým hlavním trenérem je mladší přípravka: ta byla svěřena do rukou Martina Švejdy. I on už v Satalicích trénoval v minulé sezoně, jen v jiné kategorii. Společně s ním nejmladší sparťanky povede Dmitriy Shvets.  

Další novinky