Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

B-tým podlehl v generálce Žižkovu

Sparta B prohrála 3:2 s třetiligovou Viktorkou.

Sdílet

Týden před prvním kolem F:NL sehrálo sparťanské béčko poslední přípravné utkání proti Viktorii Žižkov. Zápas se hrál na stadionu Žižkova, který bude pro naše béčko domácím stadionem pro soutěžní ročník 2022/2023. Viktorka vstřelila hned v úvodu zápasu dva rychlé góly, které určily další vývoj. Do poločasu jen korigoval Novotný. Po změně stran dlouho branka nepadla, než 20 minut před koncem znovu Žižkov odskočil na rozdíl dvou branek a v závěru už jen snížil z penalty Vydra.
3. min: Žižkov skóroval hned ze své první akce. Dlouhý míč za obranu šel přesně na rozeběhnutého Klusáka, který poslal prudký míč před bránu na Voltra, od něhož se se štěstím odrazil míč do branky.
6. min: I druhá šance Žižkova skončila gólem. Na konci rychle a dobře zahraného protiútoku byl kapitán Súkenník, který z velkého vápna poslal míč placírkou přesně na vzdálenější tyč.
8. min: Žižkované měli další velkou šanci, kdy dvěma zákroky napřed zasáhl Tůma a poté míč vykopl z pozice posledního hráče Vydra. Odkop započal náš protiútok, kdy měl možnost snížit Turyna, ale jeho pokusy zlikvidovali blokující obránci a brankář Myška.
15. min: Sparťané využili svého tlaku na obranu Žižkova a snížili průběžný stav zápasu. Vydra dlouhým balonem přenesl hru na pravou stranu, kde se do šance prokombinoval Novotný a ranou levačkou dostal, s odrazem o tyč, balon za záda brankáře Myšky.
27. min: Velká šance Sparty na vyrovnání. Pudhorocký střílel z velkého vápna, zblokovaný pokus se odrazil k Novotnému, jehož zakončení na poslední chvíli zblokoval ve skluzu Březina a nedovolil vyrovnání.
49.min: Žižkov se po změně stran znovu dostal do šance z protiútoku, který zakončoval Petráň. Jeho pokus zneškodnil svým výběhem Tůma.
54. min: Rychlý přechod do útoku vedl Pudhorocký, který míč posunul na levou stranu Horákovi a ten následně na Goljana, který míč zasekl a posunul jej na volného Gedeona, jenž nabíhal z druhé vlny. Ten se nerozpakoval a narval balon ranou z první, bohužel pokus mířil těsně nad břevno.
70. min: Žižkov znovu odskočil na rozdíl dvou branek. Brankář Slanina využil nepozornosti v obraně Sparty, když poslal dlouhý míč za naší obranu téměř až ze svého brankoviště. Balon mířil přesně do náběhu Höniga, který byl v zakončení přesný a navýšil vedení pruhovaných.
75. min: Schánělec kombinoval na úrovni vápna s Kuchařem, který ho uvolnil do pozice pro zakončení. Jeho obstřel placírkou na zadní tyč ale dokázal Slanina nohou vyrazit.
82. min: Při sparťanském centru do vápna stáhl Řezáč oběma rukama k zemi Ambler a rozhodčí okamžitě nařídil jasnou penaltu. Míč si postavil Vydra a razantní placírkou nedal brankáři žádnou šanci.
88. min: Horák potáhl míč po levé straně až na úroveň brankové čáry, nahrál po zemi pod sebe Jonášovi, jehož zakončení na zadní tyč dokázal Slanina chytit.
AC Sparta Praha B – FK Viktoria Žižkov 2:3 (1:2)
Góly: 15. Novotný, 82. Vydra (pen.) – 3. Voltr, 6. Súkenník, 70. Hönig.
Sestava Sparty B:
Tůma – Borkovec (46. Váňa), Vydra, Večerka, Horák – Jonáš, Pudhorocký (68. Holoubek), Gedeon (82. Žížala) – Novotný (68. Ambler), Turyna (20. Kuchař), Goljan (59. Schánělec).
Sestava Žižkova:
Myška (65. Slanina) – Prošek (46. Bazal), Žežulka, Březina (63. Muleme), Klusák – Řezáč, Buneš, Súkenník, Batioja, Štrombach (46. Hönig), - Voltr (46. Petráň).

Další novinky