Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Sparťanky se stěhují na Střížkov

Ačko, béčko i dorostenky mají nové domácí hřiště

Sdílet

Sparťanský ženský fotbal se ze Strahova stěhuje na Střížkov. Nejméně následující čtyři roky bude mít A-tým své zázemí na stadionu v Lovosické ulici. Bude zde trénovat a hrát svá domácí utkání.
Stadion SK Prosek, jak nyní zní jeho oficiální název, je známý především díky střížkovským Bohemians, kteří zde hostili mužskou druhou ligu. Stejnou soutěž zde hrála i žižkovská Viktoria, když nedávno hledala azyl během rekonstrukce svého stánku. 
Stadion tak nabízí profesionální zázemí, ať už co se týče kvality hřiště, tak regeneračních prostor. Navíc je zde už z minulosti spojitost s ženským fotbalem: sparťanky zde hrály Ligu mistryň proti ruské Rossijance, jedná se také o tradiční dějiště ženských finále Poháru FAČR. 
Prvním zápasem sezony 2022/23 na Střížkově bude ligová generálka s Realem Madrid, výkop je v sobotu 13. srpna od 11:00. Hned další víkend, tedy v sobotu 20. srpna od 15:00, startuje nejvyšší soutěž duelem s Baníkem Ostrava.  
Kromě A-týmu se na pomezí Prahy 9 a Prahy 18 přesouvají také družstva B-týmu a dorostenek WU18, která zde budou hrát svá mistrovská utkání. Obhájce vítězství druhé ligy začne svou soutěž 3. září domácím soubojem s SK Líšeň. Týmu WU18 startuje liga prvním kolem v novém domácím prostředí 13. srpna ve 14:00 měřením sil s Baníkem Ostrava. Kdo tak zůstane na Střížkově po Realu, uvidí v akci mistrovské dorostenky. 
Ostatní mládežnické týmy, tedy dvě družstva žákyň WU15 a WU13 a přípravky WU11 a WU9 i nadále zůstávají v Satalicích. Závěrečné předkolo Ligy mistryň, které je na programu v září, sehrají fotbalistky Sparty na Letné. Stejně jako případnou skupinovou fázi.  

Další novinky