Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Prohra v derby béček

Sparta B prohrála na Xaverově s rezervou Slavie

Sdílet

Krátce po startu nového ročníku bylo na programu ve 3. kole F:NL derby béček. Sparťané v pozici zkušenějšího druholigového mančaftu jeli do Počernic, kde na stadionu Xaverova hraje své domácí zápasy rezerva Slavie, jenž je v soutěži nováčkem. Letenští doplatili na dvě rychlé branky domácích. Na ně sice pár minut před koncem prvního poločasu odpověděl snížením Pudhorocký, ale na rozdíl dvou branek ještě v nastavení odskočili sešívaní brankou Šuberta. Jen pár sekund po startu druhé půle dali domácí čtvrtý gól a sparťané už jen těžce doháněli velké manko. Až krátce před koncem zápasu dokázal z penalty korigovat na konečných 2:4 z pohledu ACS svou druhou brankou v zápase Pudhorocký.
Hned krátce po úvodním hvizdu mířil od Novotného prudký míč před bránu, který jen o kousek minul nabíhajícího Schánělce, který by doklepával do prázdné brány.
V 8.minutě se už měnilo skóre ve prospěch domácích. Útočník Fila dostal míč do náběhu, hodil si míč kolem vyběhnuvšího Tůmy, který jej fauloval. Slavia kopala penaltu, kterou poslal do protipohybu brankáře Beran a šla tak brzy do vedení.
Jen o pár minut na to se domácí prosadili i z další své útočné akce. Průnikovou přihrávku a následné zakončení Šuberta dokázal Tůma sice vyrazit, ale jen na dobíhajícího Filu, který míč dorazil do branky.
V 17. minutě jsme znovu zahrozili my, když Vitík potáhl z pozice stopera balon směrem k brance soupeře a z dobrých 30 metrů vyslal bombu na branku Dvořáka. Rána šla jen těsně nad břevno.
Pět minut po ráně Vitíka měli domácí další dobrou příležitost. Po kombinaci na středu hřiště šel do samostatného úniku proti Tůmovi Valenta. Jeho pokus o lob ale Tůma vystihl a ani následná dorážka, k našemu štěstí, neskončila v síti a šla nad břevno.
Ve 31. minutě zahrozil Pudhorocký, jenž si zpracoval zpětnou přihrávku a už uvnitř vápna pálil na zadní tyč. Jeho přízemní pokus šel jen těsně mimo. Nemuselo ho to ale dlouho mrzet, protože o deset minut později se už trefil do sítě poté, co si na levém rohu vápna zpracoval míč, zasekávačkou se zbavil obránce, navedl míč ke střele a prudkou přízemní ranou na bližší tyč nedal domácímu gólmanovi šanci. Sparťané se dostali na dostřel, ale bohužel ještě do přestávky šli sešívaní znovu do vedení o dvě branky, když zpoza vápna poslal technickou střelu přesně na zadní tyč Šubert.
O poločasové přestávce provedl trenér Horňák v sestavě dvě změny. Místo Vitíka nastoupil na post druhého stopera Večerka a ve středu zálohy vystřídal Gedeona Kaštánek. Bohužel, případné taktické změny byly krátce po začátku druhé půle narušeny další brankou domácích, když se prosadil patičkou Bárta.
V 52. minutě sparťané dlouze kombinovali u levé lajny. Nakonec se uvolnil k centru Goljan, míč si našel Novotný, ale zakončení mu zblokovali obránci. Následovalo, v dosud velmi atraktivním utkání, unavených a nevýrazných 15 minut hry, které přerušil až Jonáš, jenž napálil odražený balon zpoza vápna nad břevno.
Sparťané chtěli s výsledkem ještě něco udělat, ale často to přeháněli s důrazem, za což dostali od rozhodčího několik žlutých karet. Slávisté poctivě bránili a ani z protiútoků se do šancí příliš nedostávali.
Gólu naši hráči dočkali pár minut před koncem. Pudhorocký vybojoval penaltu, kterou následně ranou o tyč také sám proměnil a korigoval na konečný výsledek 2:4 z našeho pohledu.
Béčku se nepovedlo zvítězit ani ve 3. kole letošního ročníku F:NL a tuto bilanci budou chtít zlomit už za týden, kdy na Žižkov přijede Vlašim. Utkání se hraje v neděli 21.8. od 10:30.
Ohlas trenéra Michal Horňáka:
„Z mého pohledu rozhodly dvě pasáže. Úvod zápasu, kdy jsme mohli s klidem vést v 6. minutě už o dvě branky, ale nakonec jsme po čtvrt hodině 2:0 prohrávali a pak přelom poločasů, kdy se nám krátce před koncem půle povedlo snížit, ale ten stav jsme nedokázali udržet a ještě do poločasu jsme soupeře znovu nechali skórovat. Další branku jsme si pak nechali dát hned po změně stran a už jsme se nedokázali dostat do zápasu.“
 SK Slavia Praha B – AC Sparta Praha B 4:2 (3:1)
Góly: 8. Beran (pen.), 14. Fila, 45. Šubert, 47. Bárta – 41. a 88.(pen.) Pudhorocký.
ŽK: 37. Valenta, 82. Fila - 32. Novotný, 57. Večerka, 82. Pudhorocký, 84. Kuchař, 90. Vydra.
Sestava Slavie B:
Dvořák – Bárta, Behenský, Švec, Labík – Nikl, Kopáček (71.Osuagwu) – Šubert (61. Zachoval), Valenta (71. Isaiah), Beran (86. Trédl) – Fila (86. Žitný).
Sestava Sparty B:
Tůma – Váňa, Vydra, Vitík (46. Večerka), Suchomel (60. Horák) – Jonáš, Pudhorocký©, Gedeon (46. Kaštánek) – Novotný (60. Kuchař), Schánělec, Goljan (77. Holoubek).

Další novinky