Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-7

V tréninkovém procesu už i U7

Nově vytvořený tým odstartoval přípravu

Sdílet

V pondělí 22. srpna začala s tréninky už i nejmenší kategorie strahovské akademie, což znamená, že už všechny mládežnické týmy Sparty naplno zařezávají. Pojďme se podívat, co čeká sedmičku do konce září.
U7 je nově vytvořený tým, jelikož se jedná o naši nejmladší kategorii. Hráči do ní přijeli buď z partnerských klubů, nebo na základě skautingu.
Kluci měli po zahájení přípravy už na její 3. den na programu třídenní příměstské soustředění na Strahově, což je klasické soustředění s jediným rozdílem, že neprobíhá někde mimo Prahu, ale přímo v našem tréninkovém centru.
Součástí tréninkového procesu je i pohybová příprava včetně gymnastiky, což jsou důležité aspekty pro rozvoj fotbalistů. Kategorie U7 a U8 tvoří dvojičku. To se odráží v jejich mistrovských zápasech, které absolvují spolu. Během nejbližšího měsíce je čekají souboje s Meteorem, Žižkovem, Bohemians a Slavií.
Program:
22.8.                           první společný trénink (TC Strahov)
24.8. – 26.8.             příměstské soustředění (TC Strahov)
2.9.                             ligový duel s FK Meteor Praha (TC Strahov)
10.9.                           ligový duel s FK Viktoria Žižkov (Vítkov)
15.9.                           ligový duel s Bohemians 1905 (TC Strahov)
22.9.                           ligový duel s SK Slavia Praha (TC Strahov)
Trenérem týmu je Miroslav Kovář, který detailně přiblížil cíle na nadcházející rok. Nová sezona pro nás představuje výzvu, jelikož se jedná o první ročník po ukončení činnosti kategorie U6. Co se ovšem nemění je naše touha a radost pracovat s hráči, kteří jsou budoucností akademie Sparty.
Primárním cílem je, jako každý rok, komplexně vzdělávat hráče nejen po stránce technické a herní, ale i pohybové, za předpokladu individuálních potřeb hráčů a koncepce naší akademie. K naplnění těchto cílů se zaměříme v tréninkovém procesu. Kromě fotbalových tréninků naše kategorie absolvuje vždy jeden trénink v tělocvičně pod dohledem trenérky gymnastiky, která zajišťuje všeobecnou pohybovou přípravu našich malých hráčů. Důležitou součástí našeho tréninkového procesu je přistupovat ke každému hráči individuálně, tedy najít správný přístup a cestu, aby se stále co nejvíce rozvíjel a zapadl tak do “skládačky“ celého týmu.
Na tyto body se zaměřuje náš realizační tým, který se podílí nejen na fungování kategorie U7, ale i na práci v partnerských klubech. Dalšími členy jsou kromě mě a Honzy Lanhause, který zastřešuje chod kategorií U6-U8, také Jan Martínek, Jan Ruprich, Pavel Hübl, Pavel Štochl, Ondřej Svoboda a Kateřina Krejčířová. Nejbližší naší akcí je třídenní příměstské soustředění, kde na kluky čeká kromě tréninků i plno zábavy, nových poznání a zajímavostí o našem klubu.
Prázdninové volno bylo pro nás trenéry až moc dlouhé a stejně jako my, tak podle ohlasů z prvního tréninku bylo jasné, že i hráči se nesmírně těšili až vyběhnou na trávníky strahovského stadionu. Věřím, že se naše práce bude stále zdokonalovat a těšíme se, co nám nová sezona přinese!“

Další novinky