Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

První venkovní výhra

B-tým získal v Chrudimi všechny tři body.

Sdílet

Na programu 5. kola F:NL mělo sparťanské béčko venkovní zápas v Chrudimi. Sparťané chtěli navázat na předchozí zápas, kdy zvítězili doma nad Vlašimí 3:1. Pozitivní vývoj zápasu načal brankou v prvním poločase Pudhorocký. Po změně stran zvýšil na rozdíl dvou branek Goljan. Domácím se povedlo pouze korigovat krátce před koncem zápasu, když už dohrávali v deseti. Béčko si tak připsalo první venkovní výhru v sezoně.
Začátek zápasu byl z obou stran opatrný a k vidění nebyla žádná nebezpečnější střela. K vážnější akci se dostal až v 9. minutě Adam Goljan, který si obhodil na levé straně hráče a vyslal slibný centr před odkrytou bránu. Tam bohužel nebyl sparťanský útočník Schánělec včas, aby dopravil balón do sítě. Na druhé straně střílel na hranici vápna Průcha, jeho pokus ale dokázal zastavit hlavičkou Vydra.
V 19. minutě měl sparťanský gólman Tůma pořádně zavařeno. Nepříjemný centr Chrudimi se odrazil mezi hráči ve vápně a skončil na levé tyči, branka naštěstí nepadla. Sparťané dokázali o chvíli později odpovědět brankou. Do vápna vyslal načechraný balón obránce Vydra, kde našel osamoceného Pudhorockého. Ten si balón zpracoval a sám před brankářem nezaváhal. Sparta se tak dostala do vedení.
Zbytek prvního poločasu nepřinesl žádnou vážnější akci a tak sparťané odešli do kabiny s náskokem jednoho gólu. Do druhého poločasu vkročili lépe sparťané. V 52. minutě kapitán Pudhorocký si ve středu obehrál dvojici hráčů a zamířil sprintem k brance Chrudimi. Po zemi nahrál volnému Goljanovi a ten z první vymetl šibenici.
V 60. minutě byla u šance opět dvojice Pudhorocký a Goljan. Pomalou zpětnou přihrávku zachytil Pudhorocký a na hranici vápna vybídl Goljana, který tentokrát zvolil kličku. Tu bohužel přečetl obránce Chrudimi. V 67. minutě zahrávala standardní situaci Chrudim. Míč vyslal do vápna Hašek a po povedené patičce si balón našel útočník Firbacher, který ale obranu Sparty neprostřelil.
V 75. minutě Sparta po zachycené přihrávce vyrazila do protiútoku. Přihrávku do běhu dostal Schánělec, kterého  fauloval poslední obránce Chrudimi Koželuh. Od rozhodčího bez diskuze dostal červenou kartu a Chrudim šla do oslabení. V dalším protiútoku šel sám na brankáře střídající Kuchař, bohužel jen orazítkoval levou tyč.
Od 80. minuty dominovali domácí. Nejdříve se odhodlal ke střele Vrána, který z dálky zamířil o kousek vedle. O chvíli později se hráči Chrudimi mohli radovat. Před vlastním vápnem zaváhal obránce Vydra, kterému vzal míč Látal a sám před brankářem šanci proměnil. Chrudim snižuje na 1:2. Na závěr zápasu domácí už vyrovnat nedokázali a Sparta si tak veze tři body z Chrudimi.
Hodnocení trenéra Michala Horňáka:
„Museli jsme se na zápas pečlivě připravovat. Realizační tým i hráči cítí obrovskou zodpovědnost, že to chceme zvládnout. Stejně jako loni jsme věděli, že nemáme tolik bodů a chtěli jsme to konečně strhnout, abychom odjížděli se třemi body. Viděl jsem na klucích obrovskou odhodlanost, koncentraci od první minuty a určitě nechtěli udělat žádnou chybu. A viděli jsme od domácí Chrudimi, že velmi dobře brání a má velmi dobře propracovanou defenzivu. Jsem rád, že jsme my dali první dva góly a podařilo se nám to udržet.“
„Je logické, že když domácí tým prohrává, ikdyž dostal červenou kartu, tak se snaží zjednodušit hru a nakopávat balóny. Dobře jsme měli odražené míče a spíše nás dostala do nervozity chyba Patrika Vydry. Na rohu vápna udělal zbytečnou kličku a uklouzl a my z toho dostaneme gól. To bych nám vyčítal asi nejvíc, ale pak jsme to zvládli.“
„Pro Ondřeje Kukučku to bylo samozřejmě těžké, jelikož nemá takovou zápasovou praxi. Hrál dvakrát za dorost a my jsme ho tam hned nasadili. Ale zvládl to velmi dobře spolu s Patrikem Vydrou. Celé mužstvo hrálo velmi dobře do defenzivy.“
„Do příštího zápasu by se měl uzdravit Ondra Novotný a Gedeon, takže by tito hráči měli být k dispozici. Hraje se už ve středu, takže uvidíme jestli přijdou někteří hráči z áčka nás posílit. Dneska to ale kluci zvládli a viděl jsem na nich koncentraci a vůli vyhrát.“
MFK Chrudim - AC Sparta Praha B 1:2 (0:1)
Branky: 85. Látal – 24. Pudhorocký, 52. Goljan.
Žluté karty: 37. Krondak (mimo hřiště), 55. Vrána, 72. Harušťák – 45. Goljan, 77. Schánělec.
Červené karty: 75. Koželuh.
Sestava Chrudimi: Floder – Hašek, Koželuh, Harušťák, Kesner © – Kodýdek (60. Látal), Průcha, Řezníček, Vrána, Záviška (46. Juliš) – Firbacher (74. Jedlička).
Sestava Sparty B: Tůma – Suchomel, Vydra, Kukučka, Horák – Váňa, Pudhorocký ©, Jonáš (90. Večerka), Kaštánek, Goljan (85. Ambler) – Schánělec (78. Kuchař).

Další novinky