Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-7

Sparťani na příměstském soustředění

Sedmičku čekal během tří dnů pestrý program

Sdílet

Kategorii U7 čekalo od středy 24. do pátku 26. srpna třídenní příměstské soustředění. To se uskutečnilo v tréninkovém centru na Strahově a jeho blízkém okolí.
Sedmička odstartovala přípravu v pondělí 22. srpna a už o tři dny na to přišlo na řadu příměstské soustředění, což je klasické soustředění s jediným rozdílem, že neprobíhá někde mimo Prahu, ale přímo v našem tréninkovém centru a jeho okolí.
Kluci si během těchto dnů vyzkoušeli různé sportovní i týmové aktivity:
  • fotbalové tréninky v sparťanské akademii
  • trénink v sokolovně Heleny Malířové zaměřený na všeobecnou pohybovou průpravu a sportovní hry
  • týmové sblížení ve skákacím centru na Ladronce
  • kooperativní hru zvanou Šipkovaná
  • návštěva zrcadlového bludiště

U7 | Příměstské soustředění

Výše zmíněné věci doplnily další aktivity, které pro hráče naší nejmladší kategorie připravili jejich trenéři. Více o soustředění řekl trenér Honza Lanhaus: „Jelikož je to začínající kategorie v naší akademii, měli jsme za úkol během těch tří dnů dětem ukázat, jaké to je být hráčem ve Spartě a že to není pouze o fotbale, ale i o charakteru hráče a slušném chování. Kluci mohli poznat nejen tréninkový areál, ale i to s kým budou trávit na Strahově čas. Díky kooperativním hrám se mohli blíže poznat mezi sebou a naučit se, že týmovost a kamarádství jsou velmi důležité vlastnosti."
"Soustředění nám splnilo přesně to, co jsme očekávali. Poznali jsme kluky blíže, jak se chovají na hřišti, v kabině i mimo hrací plochy.  Zaměřovali jsme se na individuální dovednosti každého hráče a samozřejmě na rozvíjení týmového ducha, kde bylo nejdůležitější navodit takovou atmosféru, aby se kluci těšili na další dny trávené ve sportovním kolektivu a jednoduše si zamilovali fotbal u nás v akademii. Vyvrcholením bylo, že jsme zahráli turnájek mezi sebou. Z celkového pohledu věřím, že kluci si celé soustředění velmi užili, zdokonalili se v jednotlivých dovednostech a poznali ostatní kluky v týmu. Velké dík patří celému realizačnímu týmu, který fungoval jak hodinky,“ uzavřel mládežnický kouč Sparty.

Další novinky