Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Hořká prohra s Jihlavou

Béčko podlehlo Jihlavě 1:3

Sdílet

Po dvou výhrách v řadě přivítal sparťanský B-tým v domácím zápase rozjetou Jihlavu. Na hřiště vběhla podobná sestava jako v posledním zápase v Chrudimi. Jedinou změnou byl Vojtěch Patrák, který nahradil v záloze Lukáše Váňu. V prvním poločase Sparta s Jihlavou hrály vyrovnaný souboj a oba celky vstřelily branku. V druhém poločase individuální chyby v obraně stály Spartu cenné tři body.
Hned v úvodu zápasu vyslal nadějný balón do vápna Patrik Vydra. Balón pod sebe sklepnul Patrák. Ke střele co by ohrozila branku, se bohužel nikdo nedostal.  V 7. minutě se k nadějné šanci dostali hosté. Nákop z obrany zpracoval záložník Jihlavy Selnar a vyslal střelu, která prosvištěla kolem levé tyče.
Ve 12. minutě po pomalé zpětné přihrávce zblokoval výkop brankáře Jihlavy Schánělec. Z odraženého míče střílel Pudhorocký a následně z voleje i Jonáš. Jeho pokus ale skončil mimo. Ve 22. minutě se Jihlava dostala ke standartní situaci, kterou zahrával Selnar. Jeho centr na zadní tyč se odrazil za záda brankáře Tůmy. Balon si totiž nešťastně srazil do vlastní brány Suchomel, Jihlava tak šla do vedení.
Na gól mohla odpovědět Sparta. O skákající balón zabojoval mezi obráncem a brankářem Patrák. Odražený balón mu šťastně skočil k nohám a zády k bráně to zkusil patičkou. Jeho pokus gólem neskončil. Sparta ale v další šanci konečně udeřila. V protiútoku si rozběhnutý Schánělec navedl balón až před pokutové území a nahrál na pravou stranu Pudhorockému. Ten technicky lobem zamířil na vzdálenější tyč. Sparta vyrovnala na 1:1. 
V druhé polovině prvního poločasu byla hra více rozkouskovaná a byla k vidění řada faulů. Gól do kabiny mohl vstřelit v poslední minutě kapitán Jihlavy Zoubele. Centrovaný balón z pravé strany se snažil nataženou nohou usměrnit mezi tři tyče. Jeho pokus ale skončil v rukavicích brankáře. První poločas tak skončil nerozhodně.
V úvodu druhého poločasu mohla zahrozit Jihlava. Nepodařený odkop obrany zachytil Svoboda a po nahrávce měl na kopačkách vyloženou šanci Peřina. Jeho pokus skvěle vyrazil nad břevno Tůma. Další šanci už Jihlava nezahodila. Centr do pokutového území vyklouzl z rukavic brankáři Sparty a jeho chybu potrestal Tureček. Jihlava opět šla do vedení.
V 62. minutě bývalý hráč Sparty Piško vyslal vzdušný balón na hranici vápna. V souboji o míč zaváhal stoper Kukučka a míče se tak zmocnil Peřina, který se dlouho nerozmýšlel a přehodil brankáře. Jihlava odskakuje na dvoubrankové vedení. 
Jihlava se v průběhu utkání dostávala do šancí dlouhými nákopy. K jednomu z nich se dostal Senegalec Tall, který tělem odstavil Kukučku a šel sám na brankáře. Tůma naštěstí jeho střelu z úhlu vyrazil. Zbytek druhého poločasu více šancí nepřinesl a Jihlava tak odjíždí z Prahy se třemi body.
Hodnocení trenéra Michala Horňáka:
„Proti Jihlavě jsme celý zápas tahali za kratší konec. Dokázali jsme odpovědět na první gól Jihlavy. Ale jak jsem před začátkem utkání chválil obranu, tak bohužel nám defenziva nehrála vůbec dobře. My jsme si nevytvořili pořádně ani šance. Nehráli jsme dobře.“
„Po standardních situacích jsme udělali velkou chybu, kdy brankář neudržel balón, který měl asi vyrážet. Chyby ve fotbale jsou, a jestliže my je děláme, tak nemůžeme pomýšlet na to, abychom vyhrávali. Určitě nemůžeme vyhrávat zápasy, když dostáváme hodně gólu. Dopředu jsme sice hodně aktivní, ale trochu zapomínáme na obranu a to nás v této soutěži trestá.“
AC Sparta Praha B – FC Vysočina Jihlava 1:3 (1:1)
Branky: 28. Pudhorocký – 22. Suchomel (vlastní gól), 52. Tureček, 63. Peřina.
Žluté karty: 67. Suchomel – 83. Fila., 90. + 1 Piško
Sestava Sparty: Tůma – Suchomel (70. Novotný), Vydra, Kukučka, Horák – Jonáš, Patrák (62. Váňa),  Pudhorocký ©, Kaštánek, Goljan (62. Kuchař) – Schánělec.
Sestava Jihlavy:  Jágrik – Svoboda, Křišťál, Gabriel, Vedral – Piško, Tureček, Selnar (81. Lacko), Peřina (74. Fila), Křivánek (74. Ogiomade) – Zoubele © (56. Tall).
Rozhodčí: Křepský – Antoníček, Dohnálek, Šulcová.

Další novinky