Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Venkovní prohra s Táborskem

Sparťanský B-tým odjíždí z Tábora s prázdnou

Sdílet

Na programu 7. kola F:NL bylo střetnutí Táborska s rezervou Sparty. Pražené přijeli do Tábora v pozměněné sestavě, kterou posílili někteří hráči z A-týmu. Kapitánskou pásku si místo Pudhorockého vzal Sáček. Táborsko si přineslo do zápasu dobrou náladu, jelikož v posledním zápase si připsalo první výhru v sezoně. Sparťané v utkání nedokázali vstřelit gól a branka Ledeckého z prvního poločasu rozhodla o výhře Táborska 1:0.
V první čtvrt hodině hry oba celky většinu času kombinovaly na vlastní polovině. Kvůli nepřesným přihrávkám se nedařilo Spartě ani Táborsku dostat do zakončení a nebyla tak k vidění žádná střela. Vše se mohlo změnit v 19. minutě, kdy Vydra přihrával na rozběhnutého Schánělce na pravé straně. Ten ale nepřesně pálil vysoko nad branku domácích. Hned z další akce zahrozilo Táborsko. Z levé strany poslal míč před pokutové území Babacar. S přihrávkou si ale poradil obránce Horák, který odkopl míč do bezpečí. 
V 27. minutě mohlo z ničeho nic udeřit Táborsko. Dlouhý nákop do pokutového území měl na starost brankář Vorel. Ten ale míč odrazil pouze před sebe, kde číhal Plachý. Měl tak na kopačkách stoprocentní šanci, ale naštěstí jeho razantní pokus skončil mimo bránu.
Táborsko se v 35. minutě dostalo do šance přes Babacara. Ten si doběhl pro skvělou přihrávku za obranu a v pokutovém území nahrával zpět po zemi útočníkovi Ledeckému. Ten z první zamířil přesně ke vzdálenější tyči a hráči Táborska mohli slavit.  V závěru poločasu se na branku snažila odpovědět Sparta, ale chyběla ji chytrá přihrávka nebo klička, z které by se dostali do zakončení.
Úvod druhého poločasu patřil domácím. V 50. minutě z rohového kopu mohl zvýšit náskok obránce Bederka, který osamocený hlavičkoval k pravé tyči. Jeho pokus ale skončil pouze dalším rohovým kopem. Na druhé straně se v 58. minutě konečně dostala ke střele i Sparta. Střídající Pudhorocký si navedl balón na hranici vápna a prudce vypálil. Jeho pokus byl ale zablokovaný obráncem.
K obrovské šanci se dostali hráči Táborska v 74. minutě. Dlouhý nákop z obrany propadl mezi obránci Sparty a přistál na hlavu Bederky. Ten nahrával na volného Tolna, ale jeho pokus obhodit brankáře skončil v rukavicích Vorla. Sparťané v závěru zápasu vyvíjeli na domácí tlak. Zhuštěná obrana si ale s většinou střel a centrů dokázala poradit. Definitivní tečku za zápasem mohl udělat opět hráč z Guinei Tolno, který dostal z protiútoku přihrávku do malého vápna. Zamířil mimo a tak zápas skončil vítězně pro Táborsko 1:0.
Hodnocení trenéra Michala Horňáka:  
„První poločas byl katastrofální, hlavně začátek. Někteří hráči k tomu přistoupili až ostudně, místo toho abychom hráli nahoru a měli nějaký taktický plán. Hráli jsme fotbal, který si představovalo Táborsko, nenáročný a po zemi a ne to, co jsme chtěli my. Hrát útočně, svižně a dávat míče za obranu. Prohráli jsme to v prvním poločase, kdy jsme čekali na to, až dostaneme gól a ani to nás neprobralo. Druhý poločas jsme se zvedli a závěr už byl lepší, kdy jsme soupeře tlačili a on už jen odkopával a zdržoval. Bohužel takový už je fotbal a nedá se nic nedělat. “
„Střídání Fortelného bylo domluveno a Suchomel odstoupil kvůli výkonnosti. Někteří hráči z áčka odehráli svůj standart, například Martin Vitík. Ale zbytek bohužel nepředvedl výkon podle mého očekávání.“
FC Silon Táborsko - AC Sparta Praha B 1:0 (1:0)
Branky: 35. Ledecký.  ŽK: 15. Ledecký – 13. Suchomel, 70. Vydra, 90. Sáček. Rozhodčí: Petřík.
Táborsko: Zadražil – Bederka, Navrátil ©, Mezera, Plachý – Kopřiva, Bezpalec (90. + 1 Kone), Tusjak, Provazník (66. Šplíchal), Babacar (74. Tolno) – Ledecký (66. Nešpor).
Sparta: Vorel – Suchomel (46. Novotný), Vitík, Kukučka, Horák – Váňa, Vydra, Sáček ©, Fortelný (46. Pudhorocký), Schánělec (74. Kuchař) - Minčev. 

Další novinky