Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Penxa se třemi góly v reprezentaci

Prosadil se v soubojích s Maďarskem

Sdílet

Česká reprezentace do 16 let absolvovala během uplynulých dnů (4. – 8.9.) sraz, během kterého odehrála přípravný dvojzápas s Maďarskem. Zasáhla do něj i dvojice sparťanů.
V nominaci trenéra Jiřího Žiláka byla původně trojice hráčů Sparty: Lukáš Moudrý, Ondřej Penxa a Dennis Krpálek. Poslední jmenovaný však o účast přišel těsně před srazem kvůli zranění.
Šestnáctka se hned druhý den přesunula do hlavního města Maďarska, kde odehrála dvě přípravné utkání s domácím výběrem.
Česko si v prvním klání připsalo jasnou výhru 6:1. Penxa nastoupil v základní sestavě a blýskl se dvěma góly během čtyř minut. Jeho první přesný zásah se později ukázal jako vítězný. Náš záložník odehrál 64 minut. Moudrý vstoupil na hrací plochu v 56. minutě.
Maďarsko – Česko 1:6 (1:3)
Góly: 2. Szép – 7. Míček, 32. a 36. Penxa, 46. Sosna, 55. Prepsl, 72. Švancara.
Česko: Obdržálek – Beran, Řeháček, Míček (80. Pávek), Kolísek (80. Hrbáček) – Naskos (65. Panoš), Čížek (80. Kočvara) – Belžík (56. Švancara), Prepsl (56. Moudrý), Penxa (65. Kubrycht) – Sosna (65. Nechvátal).
Highlighty si můžete prohlédnout na tomto linku: https://fb.watch/fpLljBJoBy/
Druhý zápas byl mnohem více vyrovnaný než ten první a skončil remízou 3:3. Moudrý tentokrát hrál od úvodního hvizdu a ze hřiště odešel v 70. minutě. Během svého pobytu na trávníku zaznamenal asistenci při prvním gólu Česka ve 21. minutě. Penxa zasáhl do hry po změně stran a na přesný zásah mu stačilo jen pět minut, kdy vyrovnával na 2:2. Češi se ujali vedení zásluhou Švancaru, kterému na gól přihrával Penxa. Maďarsku se však nakonec podařilo vyrovnat.
Maďarsko – Česko 3:3 (2:1)
Góly: 3. Komlósi, 45. Mondovics, 66. Németh – 21. a 61. Švancara, 50. Penxa.
Česko: Keller – Kubrycht (46. Baran), Pávok (81. Reháčik), Büchner, Hrbáčik (70. Kolísek), Panoš (81. Prepísal), Kočvara (46. Naskos), Moudrý (70. Čížek) – Březina (46. ​​Penxa), Nechvátal (61. Sosna), Švancara (61. Belžík).
Highlighty najdete na tomto odkazu: https://fb.watch/fpLMbN6_bV/
Zdroj: repre.fotbal.cz

Další novinky