Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Nikdo se nebál hrát

Ohlasy po zápase s AS Řím

Sdílet

Sparťanky měly zápas s AS Řím dobře rozehraný, vedly 1:0, ale nakonec italské vicemistryně otočily na konečných 2:1 ve svůj prospěch (reportáž). Utkání na tiskové konferenci hodnotili trenér Martin Masaryk, obránkyně Petra Bertholdová a záložnice Eliška Sonntagová.
Na hřišti nebyl nikdo, kdo by se bál a nechtěl hrát, holky to zvládly skvěle a je jedno, jestli jim je 19 nebo 35,” byla s výkonem svého týmu spokojená kapitánka Bertholdová. 
Nepamatuji, že bychom s TOP týmem hráli takhle vyrovnaný zápas. Celý ženský fotbal na evropské a světové úrovni se vyrovnává. Celý evropský fotbal jde dopředu a naštěstí i my,“ dodala zkušená obránkyně.  
Zápas na tiskové konferenci zhodnotila také Eliška Sonntagová. „Věděli jsme, že to bude náročné a musíme vymyslet něco, čím soupeřky zaskočíme. Bylo na nich vidět, že jsou nervózní. Věříme, že do příštího zápasu se připravíme ještě lépe a odvedeme vše, co bude v našich silách.“ 
V takovýchto zápasech potřebujeme, aby každá jednotlivá hráčka odevzdala maximum a golmanka dobře zachytala. Byli jsme obětaví, spoustu střel jsme zablokovali. Při našem vstřeleném gólu jsme dobře zapresovali, jsme za ten gól rádi,“ řekl hlavní trenér Masaryk.  
Řeč přišla i na to, že vyrovnávací gól Říma padl po sporném rohu. „Na to se nehraje, že roh být neměl. My jsme neměli jsme udělat takovou chybu,” nehledala Bertholdová omyl u rozhodčích.  
Spartu za lepším výkonem hnala také atmosféra a 1682 přítomných diváků. „Vést tým na Letné je neuvěřitelný pocit. Doufám, že takových zápasů bude více. Za každého jednoho fanouška jsme rádi,” děkoval za podporu trenér Masaryk.
A co odveta? „Chceme vyhrát každý zápas, takže i ten v Římě. Věříme, že se nám to podaří. Během devadesáti minut budeme muset dát o jeden gól více než soupeř,” uzavírá Martin Masaryk. 
Odveta se hraje ve čtvrtek 29. září od 14:30 v italském Říme na Stadio Tre Fontane. 

Další novinky