Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Prohra s Varnsdorfem

Sparťanský B-tým odjíždí bez bodu

Sdílet

Svěřence Michala Horňáka čekal v nedělním utkání další soupeř bojující o postup do první ligy. Sparťané poměřili své síly s Varnsdorfem, který si po venkovní prohře s Vyškovem pomýšlel na domácí vítězství. První poločas patřil domácím a do druhé půle šli s dvoubrankovým náskokem. Nevýrazný druhý poločas nepřinesl žádnou branku, sparťané se tak vracejí s prázdnou.
Uběhla první pětiminutovka a sparťané už museli sbírat balón ze sítě. Standardní situaci Pudhorockého odvrátila obrana domácích. Dlouhý nákop si na půlící čáře hrudí zpracoval Tanko a rovnou si to sprintem namířil před bránu. Nijak se nerozmýšlel a míč uklidil k bližší tyči. Domácí se ujali vedení hned z první nebezpečné akce. 
V 11. minutě mohli odpovědět na branku letenští. Sražený balón si na hranici pokutového území našel Suchomel. Jeho tečovaná střela ale skončila v rukavicích Vaňáka. Následující úsek deseti minut patřil Pražanům, kteří si vypracovali několik slibných šancí na vyrovnání. Nejdříve Večerka našel dlouhým nákopem Novotného, který sice míč zpracoval, ale pak ho na poslední chvíli zastavil stoper Kouřil. Další příležitost začala opět nákopem, který si tentokrát vyhlídl Pudhorocký. Jeho přihrávku získal Novotný, bohužel ani tentokrát nepřekonal stoperskou dvojici a jeho pokus byl sražen na roh. Centr doputoval k Holoubkovi, který z voleje vysoko přestřelil. 
Domácí neměli v plánu po zbytek zápasu bránit. Ve 25. minutě si Schön obhodil Suchomela a po chytré narážečce s Ondráčkem se najednou ocitl před gólmanem Hečou. Jeho myšlenka přehodit brankáře se naštěstí nesetkala s realitou. Schön si ale v následující akci spravil chuť. Jeho chytré přenesení na pravé křídlo vyústilo v nebezpečný centr. Ondráček svým halfvolejem mířil přesně a upravil stav utkání na 2:0. 
Na snížení měl zálusk opět Novotný, kterého hledal v malém vápně Pudhorocký. V pádu ale nezasáhl balón, který by jinak mířil do odkryté brány. V závěru poločasu náš soupeř ukázal, že umí zahrozit i střelbou ze střední vzdálenosti. Pokus Samka ani Schöna ale neskončil žádnou další brankou. Sparta musela v druhém poločase dotahovat dvoubrankové manko.
Po napínavé přestřelce z první půle se tempo zápasu výrazně zpomalilo. Hráči v rudých dresech ale nic nevzdávali a aktivně napadali rozehrávku domácích. Po nevydařeném odkopu v 55. minutě vybojoval míč Jonáš. Střelou z úhlu ale jen rozvlnil boční síť. Další příležitost na změnu stavu měla hlavička Novotného, kterou na brankové čáře vyrazil Vaňák.
S přibývajícím časem Varnsdorf vyčkával na příležitost z protiútoku. V 80. minutě vybojovali balón ve středu pole a po chytré patičce Michala se zmocnil míče rozběhnutý Tanko. Jeho střele chyběla přesnost i razance. Na závěr utkání se Sparta přes svoji snahu nedokázala střelecky prosadit. Výsledek z první půle rozhodl o její hořké prohře s Varnsdorfem.
Hodnocení trenéra Michala Horňáka:
„Podle mého názoru bylo utkání s Varnsdorfem na slušné úrovni. Oba celky předvedly rychlý kombinační fotbal. Ráz zápasu bohužel udal obdržený gól z šesté minuty. Branka nás vyvedla z tempa a čekaly nás další nebezpečné útoky soupeře. Krátce na to vyústila jedna z nich dalším gólem. “
„Do druhé půle jsme vystřídali a změnili rozestavení. Dokázali jsme si vypracovat tři nebo dokonce čtyři vyložené šance. Žádnou z nich jsme ale neproměnili, takže stav z první půle rozhodl o výsledku utkání.“
FK Varnsdorf – AC Sparta Praha B: 2:0 (2:0)
Branky: 6. Tanko, 27. Ondráček. 
Žluté karty:  68. Michal – 66. Suchomel.
Sestava Varnsdorfu: Vaňák – Radosta, Kubista, Kouřil, Richter – Samko (73. Zbrožek), Blaha ©, Kříž (63. Michal), Ondráček (80. Vachoušek), Schön – Tanko (80. Rudnytskyy).
Sestava Sparty: Heča – Suchomel, Kukučka, Večerka (46. Gedeon), Horák – Jonáš, Kaštánek, Holoubek (71. Goljan), Pudhorocký © – Novotný, Schánělec (26. Váňa).
Rozhodčí: Dorušák.

Další novinky