Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-7

2. ročník Turnaje partnerských klubů

Zúčastnilo se ho 9 týmů

Sdílet

V neděli 23. října se v tréninkovém centru na Strahově uskutečnil druhý ročník turnaje partnerských klubů AC Sparta Praha, který byl určen pro týmy kategorie U7.
První ročník této akce se konal téměř přesně před rokem a po pozitivních ohlasech jsme ji zorganizovali znovu. Zúčastnily se na ní všechny partnerské kluby Sparty, mezi kterými nechyběla Aritma Praha, která navázala spolupráci se Spartou teprve před pár měsíci.
Celý turnaj probíhal v příjemné atmosféře, kde běhalo na jedné ploše najednou 80 malých zapálených fotbalistů. Na pěti hřištích se odehrávaly krásné fotbalové zápasy a k vidění byly i nádherné góly s následnou nefalšovanou dětskou radostí. Někteří hráči měli možnost poprvé nasát atmosféru turnajového zápolení a po jeho skončení zaslouženě obdržet medaile a drobné ceny. Nechybělo ani občerstvení, které bylo pro hráče a realizační týmy dostupné po celý turnaj.

Turnaj partnerských klubů

Partnerské kluby, mimo jiné, hrají klíčovou roli v projektu Sparťanské fotbalové školičky, díky nimž mohou děti z našich kroužků v mateřských školách nalézt návaznost právě v těchto strategicky rozmístěných klubech po Praze. Nejtalentovanější hráči z partnerských klubů mají možnost si vyzkoušet, jaké to je trénovat v jedné z nejlepších akademií v Česku. Umožňují jim to stáže, na které k nám přicházejí a během jejich trvání absolvují kromě tréninků i samotný zápas, ve kterém okusí, jaké je to oblékat sparťanský dres.
Turnaj se hrál formátem každý s každým na 1x10 minut. Akce se zúčastnily: FK Admira Praha, SK Motorlet Praha, SK Modřany, FC Tempo Praha, FK Loko Vltavín, SK Aritma Praha, SK Olympie Dolní Břežany, FC Zličín, AC Sparta Praha.
Hlavní koordinátor Jan Lanhaus zhodnotil Turnaj partnerských klubů: „Věřím a doufám, že všechny zúčastněné týmy si to užily stejně tak, jako jsem si to užil já. Za opravdu krásného počasí bylo k vidění za dvě a půl hodiny celkem 45 skvělých zápasů. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, trenérům a rodičům za skvělé nedělní odpoledne. Už teď se s celým realizačním týmem, který odvedl skvělou práci, těšíme na další podobná setkání.“

Další novinky