Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-13

U12 a U13 vyzvaly Slavii a Stuttgart

Přípravný triangl na Strahově

Sdílet

Dvanáctka a třináctka využily volného víkendu na přípravné triangly, ve kterých je na Strahově prověřily VfB Stuttgart a SK Slavia Praha.
U13
Třináctka absolvovala triangl v neděli 6. listopadu. Utkání se hrála systémem – prvních 20 minut 8na6/6na8 (přečíslení/podčíslení) a poté dalších 40 minut se již hrálo ve vyrovnaném počtu na obou stranách (8 na 8 plus brankáři).
AC Sparta Praha – VfB Stuttgart 7:5
6na8 – 0:2
8na6 – 3:1
8na8 – 4:2
Góly ACS: Hrodek (2), Faltus, Šimeček, Havrlík, Rus, Holub.
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 4:3
6na8: 0:1
8na6: 2:0
8na8: 2:2
Góly ACS: Rus (2), Holub, Hrdlička.
Sparta: Hruška, Dyntar – Havrlík, Müller, Hybler, Hrdlička, Šimeček, Makovský, Tichý, Klíma, Hrodek, Holoubek, Kronberger, Faltus, Kropík, Holub, Rus.
Trenér Michal Vychodil hodnotí klání: „Pozitivní je vidět spontánní radost z rozhodujících gólů a celkových vítězství zejména poté, co jsme obě utkání otočili z nepříznivých stavů. Méně pozitivní je fakt, že soupeři vypadali dovednostně fotbalověji a my působili trochu jako splašení janci, kteří oproti tréninkům jednají zkratovitě a tím jsme herně byli méně výrazní. No a ptáme-li se, jak je tedy možné, že hodně těch zápasu dokážeme vítězně zvládnout, tak v našem týmu je prostě asi nějaký tajemný faktor X.“
U12
Dvanáctka měla na programu totožné duely, akorát rozdíl byl v hracím dni, kterým byla sobota 5. listopadu.
Utkání se hrála systémem – prvních 10 minut v přečíslení/podčíslení, druhých 10 minut se to otočilo a následně se hrálo 30 minut ve vyrovnaném počtu 8+1.
AC Sparta Praha – VfB Stuttgart 5:2
6na8 – 1:1
8na6 – 2:0
8na8 – 2:1
Góly ACS: Hašler (3), Kubín, Vitarigov.
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 2:0
6na8 – 0:0
8na6 – 1:0
8na8 – 1:0
Góly ACS: Hašler, Kapusňak.
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí klání: „Stejně tak, jako mě příjemně překvapil model, se kterým k nám přijel náš německý soupeř – festival přečíslení a podčíslení v reálném utkání – podobně jsem byl tentokrát nadšený i z některých pasáží naší hry proti oběma skvělým soupeřům. Myslím, že oba zápasy jsme zaslouženě zvládli i výsledkově. Nicméně, nejvíce mě těší, že se ve hře objevují momenty, na které postupně klademe větší a větší důraz v tréninku. Byl bych o něco spokojenější, kdybychom zvládli aktivněji i fáze hry v podčíslení. Tady je ale potřeba vypíchnout právě přínos tohoto formátu utkání, kdy se hráči v reálných zápasových podmínkách učí všechny fáze fotbalu. Vyzdvihnout musím nejen herní výkony všech hráčů, ale především obrovskou kolektivní zarputilost a týmovou sounáležitost, která byla z kluků cítit napříč zápasy, a především v derby byla opravdu neuvěřitelná.“

Další novinky