Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Z Vyškova s prázdnou

Sparťanský B-tým prohrál s Vyškovem o dva góly

Sdílet

V posledním kole podzimní části F:NL nás čekalo střetnutí s Vyškovem. Sparťané by si po nevydařeném domácím zápase s Příbramí jistě rádi spravili chuť proti svému soupeři z Brna. Vyškov se těsně před zahájením zimní přestávky nachází na třetím místě a je jedním z týmů, které si pomýšlí na postup do první ligy. V utkání bohužel svěřenci Michala Horňáka nepřekvapili domácí a tak odjíždí bez bodu.
Sobotní utkání odstartovalo v husté mlze, která provázela hráče a diváky téměř celých devadesát minut. Hned v úvodu zápasu se z první vyložené šance prosadili hráči Vyškova. Odebraný balón rychle rozehrál brankář Kinský. Jeho dlouhý nákop nedokázali obránci Sparty zachytit a míče se zmocnil Vintr. Domácí útočník sám před brankářem zachoval klidnou hlavu a poslal svůj tým do vedení.
Vyškov v průběhu první půle se držel jednoduché hry a snažil se o dlouhé nákopy za obranu. Tak tomu bylo i ve 13. minutě, kdy Alegue zpracoval dlouhý míč na levé straně a chtěl překvapit vystoupeného brankáře Tůmu. Naštěstí nemířil přesně a jeho pokus skončil vysoko nad brankou. O sedm minut později získal přihrávku za obránce opět Vintr. Těsně před brankářem mu byl ale balón odebrán. Sparta se do pokutového území dostávala těžce přes zataženou obranu. Ve 42. minutě vzal celou situaci na sebe Vácha a pokusil se prověřit brankáře domácích střelou ze střední vzdálenosti. Jeho razantní střela bohužel nezamířila mezi tři tyče.
V úvodu druhé půle navýšil náskok Vyškova Lacík. Při náběhu do vápna si našel centr z levé strany a technicky z voleje překonal Tůmu. Letenští se po druhé inkasované brance probudili a vytvořili si dvě nadějné příležitosti. Ze standartní situace nejdříve hlavičkoval Kukučka, ale na brankové čáře čaroval gólman domácích. Šanci jako hrom měl následně Schánělec. Dloubáček za obranu od Pudhorockého si zpracoval hrudí a z druhé vypálil na bránu. Skvělým zákrokem mu ale překazil radost opět Kinský.  
Svěřenci Jana Trousila byli stále při chuti. Zhruba po hodině hrací doby měli sérii střeleckých pokusů Srubek a Fofana. Obrana hostů ale tento tlak ustála. V 75. minutě mohl vykřesat jiskřičku naděje na zvrat v utkání Večerka. V malém vápně si Schánělec dobře zpracoval balón a svého spoluhráče vybídl do stoprocentní příležitosti. Jeho střelecký pokus ale skončil vedle.
V 82. minutě jsme se konečně prosadili. Nejlépe se v malém vápně zorientoval Horák, který si našel nadržažený centr a hlavičkou rozvlinil síť brněnského celku. Výsledek zápasu zpečetil v 90. minutě Kanakimana po brejku do otevřené obrany. Vyškov v utkání udeřil ve zlomových momentech a i díky výkonu Kinského v bráně zvítězil nad Spartou 3:1.
Hodnocení trenéra Michala Horňáka:
„Zápas byl ovlivněný začátkem utkání, kdy jsme udělali fatální chybu a dostali jsme gól po brejku. Ale musím říct, že jsme oproti minulému zápasu s Příbramí hráli vyrovnanou partii. Bohužel v každém zápase nás tyto chyby trestají. Prohráváme hlavně kvůli vlastním chybám v obraně, přestože hrajeme v poli dobře a držíme krok se soupeřem. To už bohužel nemá takovou váhu, abychom zvrátili stav utkání.“
MFK Vyškov x AC Sparta Praha B: 3:1 (1:0)
Branky: 5. Vintr, 51. Lacík, 90+1. Kanakimana – 83. Horák.
Žluté karty: 81. Alegue – 28. Váňa, 66. Ševinský.
Sestava Vyškova: Kinský – Fofana (64. Moučka), Němeček, Štěpánek © (76. Jambor), Ilko – Matys, Lahodný, Kanakimana (90+2. Klesa), Srubek, Alegue – Vintr (46. Lacík).
Sestava Sparty: Tůma – Váňa, Ševínský, Kukučka, Večerka, Horák – Vácha © (82. Gedeon), Pudhorocký, Ambler – Goljan (64. Novotný), Schánělec.
Rozhodčí: Kotala.

Další novinky