Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

Novinky

Karabec odehrál 100. zápas

Mladý záložník zapsal v utkání s Českými Budějovicemi jubilejní soutěžní start

Sdílet

Mladý sparťanský odchovanec zapsal ve výročním utkání s Dynamem České Budějovice svůj jubilejní stý soutěžní start. Pokořit tuto metu trvalo Adamovi přesně 993 dní, během kterých vstřelil 18 gólů a přidal šest asistencí.
Adam Karabec přišel na Strahov v roce 2016 a okamžitě začal sbírat starty v mládežnických kategoriích. O tři roky později, stále jako šestnáctiletý, začal nastupovat za sparťanskou rezervu, kde během podzimní části stihl sedm startů, které okořenil hned třemi góly. Tím si vysloužil pozvánku do áčka, s kterým absolvoval celou zimní přípravu. První příležitost v ligovém zápase dostal 23. února v Olomouci, kde již pod trenérem Kotalem nastoupil na závěrečné minuty. Oba si tak zapsali svůj debut za A-tým, jeden jako hráč, druhý jako trenér.
Na další start si musel počkat několik týdnů. V Karviné opět naskočil z lavičky, byť jen na jedinou minutu. I ta mu ovšem stačila ke vstřelení svého prvního gólu. V 16 letech a 10 měsících se tak zařadil za Adama Hložka s Tomášem Pilíkem jako třetí nejmladší ligový střelec. Jen o pár dní předstihl dalšího sparťana Václava Kadlece.
Po povedeném jaře, které zakončil vítězstvím v MOL Cupu a ziskem své první trofeje, si vysloužil první start za reprezentaci do jednadvaceti let, kde se v zápase proti San Marinu uvedl asistencí na branku Václava Drchala. Týden na to byl dokonce nominován k utkání seniorské reprezentace, která musela kvůli karanténě narychlo složit nový tým a trenér Holoubek tehdy ukázal na čerstvě sedmnáctiletého Karabce. V utkání proti Skotsku vstřelil jedinou branku českého týmu další sparťan Jakub Pešek.
Na podzimu roku 2020 přidal také první zápis na evropské pohárové scéně. Jako střídající hráč nejprve zasáhl do utkání základní skupiny Evropské ligy proti Lille a AC Milán. Do statistik se ale zapsal až v pamětné výhře 4:1 na půdě Celticu Glasgow, kde asistoval u druhé branky Lukáše Juliše, který nasázel hattrick.
V současné sezoně naskočil do 17 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal jednu asistenci. Naposledy zvyšoval na konečných 4:0 při domácí výhře nad Slováckem. A ve výročním utkání proti Českým Budějovicím nastoupil do svého 100. soutěžního zápasu ve sparťanském dresu.
Přejeme vše nejlepší do další stovky, Karo!

Další novinky