Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Fyzickou úroveň chceme udržet vysoko

Brian Priske na startu zimní přípravy

Sdílet

Brian Priske při příležitosti začátku první fáze zimní připravy zodpověděl několik otázek. Odhalil mimo jiné plány pro toto období a prozradil, kdo z mladých sparťanů se zapojí do tréninkového procesu A-týmu.
Trenére, jak jste strávil volno po konci podzimní části?
Doma v Dánsku s rodinou. Už je to dlouho, co jsem byl doma déle než dva nebo tři dny. Bylo tak velmi příjemné být obklopen těmi nejbližšími více než deset dní a vidět děti, samozřejmě manželku, a také své rodiče. Volno jsem si tedy užíval v Dánsku s rodinou a přáteli.
Jaké jsou plány na první část přípravy?
Cílem těchto tří týdnů je udržet naši fyzickou úroveň vysoko. Od léta jsme opravdu tvrdě pracovali na fyzičce, spousta hráčů se posunula a dostala se na úroveň, se kterou jsem celkem spokojený. Musíme se tedy postarat o to, abychom ji udrželi, jelikož v lednu máme pouze tři a půl týdne a už nás čeká první zápas s Olomoucí, takže se musíme po fyzické stránce udržovat na vysoké úrovni. Také je třeba vrátit hráče, kteří byli zranění, do tréninkového procesu a dostat je do formy. Na konci podzimu jsme na můj vkus měli příliš mnoho zraněných, takže je naším cílem je opět zapojit do procesu. V plánu je trénovat jak fyzicky, tak i takticky, a mimo jiné si také samozřejmě užít trochu společného času, který nebude tolik zatížený okolním tlakem. Nebudeme hrát žádná důležitá utkání, takže plánem je využít následující týdny v tomto duchu a pokud všechno půjde tak, jak má, budeme kvalitně připraveni.
Co očekáváte od fyzických testů, které budou v  pondělí probíhat na FTVS?
Testy, které budeme dělat v pondělí, mají jiny smysl než ty, které jsme dělali v červnu. Ty byly zaměřeny primárně na zátěž důležitou pro fotbal. Samozřejmě i tyto testy budou mít pozitivní hodnotu a očekávám, že čísla budou určitě lepší, ale zároveň nepředpokládám, že to bude tak velký rozdíl, jelikož se bude jednat především o aerobní zátěž. Testy, které budeme dělat v lednu, budou mnohem podobnější těm červnovým, takže si budeme muset počkat a uvidíme. Očekávám samozřejmě, že tam bude ono zlepšení mnohem více znatelné. Bude to dobrá příležitost, jak zaznamenat pokrok, kterého jsme v určitých aspektech dosáhli. Jsem si jistý, že například hodnoty skoků do výšky budou lepší než ty, které jsme naměřili v červnu. Budet to pro nás dobrá příležitost k určení úrovně, na které se hráči momentálně nacházejí.
Zapojí se do tréninkového procesu také někdo z  B-týmu?
Ano. Připojí se k nám Kukučka, Goljan a Kaštánek. Uvidíme, jestli se k nám časem nepřidá i někdo další. Sledujeme i pár hráčů z devatenáctky, je tu tedy možnost, že by se k nám také přidali. V prosinci to asi ještě nebude, ale možná s námi pojedou do Španělska na soustředění.
V  průběhu prosince se utkáme se Žilinou a Vansdorfem. Co od těchto zápasů očekáváte?
Primární je jejich fyzický aspekt, tedy to, že místo zápřahu v tréninku dostaneme i zátěž ve formě zápasu. Samozřejmě uvidíme, jak jsme na tom před Vánoci i takticky, ale hlavní je fyzická stránka. Všichni hráči odehrají minimálně poločas, takže dostanou před svátky dostatečnou herní minutáž.
Více informací o zimní přípravě najdete v tomto článku.

Další novinky