Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Pro soupeře to na Letné nebude jednoduché

Brian Priske po výhře nad Norimberkem

Sdílet

V posledním přípravném utkání před startem jarní části české nejvyšší soutěže porazili sparťané německý Norimberk 3:1. Po zápase předstoupil hlavní trenér Brian Priske před novináře a odpovídal na jejich otázky. Záznam tiskové konference si můžete přehrát jako video nebo přečíst v přepisu níže.

PRISKE | Pro soupeře to na Letné nebude jednoduché

Zimní příprava je u konce, jak jste s   ní spokojen?
Celkově jsem se zimní přípravou spokojen. Ta začala už v prosinci, kdy Christian s hráči pracoval především na fyzičce, abychom se v lednu už mohli věnovat fotbalu. Všichni hráči v průběhu soustředění ukázali svou kvalitu, posily zase do týmu přinesly novou dynamiku. Je vidět, že se hráči dostávají na úroveň, ve kterou jsem doufal. Co se týče dnešního utkání, jsou tam samozřejmě stále vidět věci, na kterých je třeba pracovat. Na druhou stranu jsme dnes šli na trávník s tím, že chceme zvítězit, což se nám povedlo, a proto můžeme být spokojení.
Na čem je třeba před startem ligy zapracovat?
Jsou to malé detaily. Například, když se dostaneme pod tlak. Náš represink nám hlavně v první půli dělal problémy a v ofenzivě bychom měli být přesnější. Dnes jsme mohli například vidět, že se soupeř občas moc snadno dostával do protiútoků. Řešení našeho represinku také nebylo vždy úplně šťastné. V takovýchto situacích musí být všichni hráči perfektně sjednocení, aby se nám náš záměr mohl vydařit, a soupeř se tak nedostával do příležitostí.
Dnes jste oproti utkání se Salcburkem působili pomaleji, čím to bylo?
Vždy záleží na tom, s kým hrajete. Norimberk a Salcburk jsou dva zcela odlišné týmy. Nic proti Norimberku, každopádně všichni asi víme, že Salcburk má větší kvalitu a hrají ve vyšším tempu. I Norimberk nám ale dnes, především v přechodové fázi, dělal problémy. Byly to tedy dva odlišné zápasy, které zkrátka vypadaly jinak, což se odvíjelo i od počasí a podmínek, které jsou s ním spojeny. Vždy se také hraje jinak, když vedete po deseti minutách 2:0. Za výsledek jsem rád, chci abychom vyslali před startem ligy signál, že zápasy na Letné rozhodně nebudou jednoduché.
Jak se vám líbila spolupráce Kairinena s  Krejčím?
Nemyslím si, že zdrojem našich problémů byla záloha. V tomto systému musí střední záložníci pokrývat velký prostor. Oba toho hodně naběhali a myslím, že se jim zápas povedl. Krejčí se vrací po zranění, postupně sbírá minuty a pomaličku se vrací na svůj výkonnostní level, za což jsme rádi. Kairinen ukazuje to, proč jsme jej přivedli. Nastoupil i Qazim Laci a řekl bych, že všichni zmínění si při absenci Davida Pavelky a Lukáše Sadílka vedli dobře.  
Højer a Sadílek dnes nebyli v  nominaci. Proč jste se tak rozhodl?
Oba jsou zranění. Casper od zápasu se Stuttgartem, Lukáš dostal také během utkání ve Španělsku šlapák a má nyní problém si kvůli oteklému místu obout botu. V úterý by se však měl již vrátit do tréninku. U Højera to bude trvat trochu déle.
Daněk s  Karabcem nedostali v  přípravě tolik prostoru, proč tomu tak bylo?
Hlavním důvodem je vysoká konkurence uvnitř týmu, která nakonec rozhoduje o tom, kdo se prosadí do nominace. Dáňa I Kara to jednoduše mají těžké, což je způsobené i herním systémem, který jsme zvolili. Míst na jejich postech není tolik a přednost dostali jiní. O tom to ale je. Jsme ve Spartě, kde je vysoká kvalita a soutěživost uvnitř týmu potřebujeme. Je to pro ně těžká situace, oba jsou ale mladí a musí se učit. Trénují dobře, musí si však počkat na svoji šanci a využít jí.
Řeší se pro zmíněné hráče hostování?
Jsem rád, že tu jsou a budu moc rád, když tu zůstanou i po konci přestupového období. Hovory o hostování jsou složité, jelikož se jedná o dohodu mezi hráčem, trenérem a klubem. Je potřeba si uvědomit, že se nám vrátili hráči po zranění. Lukáš Haraslín, Jakub Jankto, přišel Awer Mabil, je tu Kuchta se Čvančarou, na které zase tlačí Minčev. Je na nich, aby mi ukázali, že jsou lepší než hráči, kteří momentálně nastupují. Co se ovšem týče jejich nasazení a profesionalismu, je vše na té nejvyšší úrovni.

Další novinky