Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-13

5. kolo Interligy v Brně

U12 a U13 čekala Zbrojovka a Wisla

Sdílet

Interliga pokračovala ve čtvrtek 26. ledna 5. kolem. Sparťanské kategorie U12 a U13 cestovaly do Brna, kde se představily proti domácí Zbrojovce a polské Wisle Krakov.
U13
Hráno 10+1 na 2x30 minut.
FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha 0:0 (0:0)
Sparta: Dyntar (31. Hruška) – Vorlíček, Hybler, Kropík (31. Kronberger), Hrdlička, Šimeček (31. Kmeť), Klíma, Rus (31. Tichý), Holub (31. Biriukov), Holinka, Schejbal (11. Mazyarchuk, 41. Schejbal).
AC Sparta Praha – Wisla Krakov 1:2 (0:1)
Gól ACS: Holinka.
Sparta: Dyntar (31. Hruška) – Kmeť (31. Vorlíček), Kronberger (31. Hybler), Kropík, Holub (31. Hrdlička), Šimeček (46. Holub), Tichý, Rus (36. Mazyarchuk), Biriukov, Mazyarchuk (31. Klíma), Schejbal (31. Holinka).
Trenér Michal Vychodil hodnotí vystoupení svého týmu: „Z utkání Interligy v Brně se nevracím s dobrými pocity. V zápasech s domácí Zbrojovkou to byl především v úvodní čtvrthodině den otevřených dveří a my mohli inkasovat snad pět gólů. Zbytek utkání se již nesl ve vyrovnanějším duchu a vyložených brankových příležitostí bylo na obou stranách mraky. Při nás stáli výborní brankáři a upřímně i všichni svatí, takže utkání skončilo naprosto neuvěřitelně bezbrankovou remízou. Z duelu s Wislou jsem hodně zklamaný. Prohra padá především na vrub našeho slabého výkonu a snad jedinou polehčující okolností může být dvacetiminutová pasáž mezi zápasy, ve které jsme kopali do rozhodnutí penalty s Brnem a viditelně zatuhli. Ale ona celkově naše herní prezentace byla velmi nesourodá, plná individuálních výkonů za očekáváním a na naše poměry i s nespočtem chyb a nevhodných řešení.“
U12
Hráno 8+1 na 2x30 minut.

FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha 1:2 (1:1)
Góly ACS: Kubín, Malý.
AC Sparta Praha – Wisla Krakov 7:1 (4:0)
Góly ACS: Kubín (2), Ševínský, Babiar, Kapusňak, Židlík Š., Macháček.

Sparťanské barvy hájili: Michal, Procházka, Sojka, Matějka, Kubín, Ševínský, Kapusňak, Malý, Židlík Hynek, Babiar, Židlík Štěpán, Macháček, Hašler.
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí vystoupení svého týmu: „Těžké utkání s domácí Zbrojovkou jsme zvládli na výbornou v úvodních minutách obou poločasů. Po hříchu jsme však nevytěžili z úvodní převahy více než jednobrankové vedení, a tak zápas zůstal otevřený až do konce, jako už to s Brnem bývá zvykem. Ve druhém klání jsme naopak po ospalém úvodu vstřelili první branku i přesto, že na míči byl více soupeř. Po prvním gólu jsme již soupeře začali trvale přehrávat a zaslouženě zvítězili. Přestože mi k úplné spokojenosti chyběl v zápasech větší klid a trpělivost na našich kopačkách průřezem obou utkání, tak všichni zaslouží pochvalu za předvedené výkony.“
Program:
Sparťani nejblíže v rámci Interligy přivítají na Strahově ukrajinský FK Ruch Lvov a polský Slask Wroclaw. Duely se uskuteční 12. února od 9:00 do 13:00.

Další novinky