Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži B

Postup do playoff!

B-tým postoupil ze skupiny do vyřazovací fáze

Sdílet

Sparťanský výběr odehrál na ostrovech poslední skupinový zápas v Premier League International Cupu proti Brighton & Hove Albion FC. Před zápasem měly oba týmy shodný počet bodů a šlo tak o přímý souboj o postup ze skupiny!
Už před zápasem bylo jasné, že jakýkoli bodový zisk nám zaručí postup ze skupiny nejhůře ze třetí příčky. V turnajovém formátu totiž ze tří skupin vždy postoupili první dva + dva nejlepší týmy ze třetích příček. Výhra nad Brightonem by nás posunula na druhé místo, na kterém byl před vzájemným zápasem právě náš soupeř z jihu Anglie.
Utkání se hrálo v tréninkovém centru American Express Football Performance Centre, v teplotě lehce nad nulou, před několika desítkami diváků. Sparťané nastoupili ve formaci 3-4-3, s kapitánskou páskou šel do utkání Dalibor Večerka.
Hned ve druhé minutě měli domácí šanci po rohu, ale hlavičku, která šla za záda Vorla, dostal do bezpečí z brankové čáry Schánělec. Ten byl v šanci na druhé straně o pár minut později, kdy šel sám po levé lajně Goljan, který poslal před bránu dobrý prudký centr, ale právě Schánělec a ani z dorážky Karabec nedokázali míč dostat do sítě.
Další šance měla stejné jmenovatele. Karabec poslal průnikovku do náběhu Schánělce, ale na poslední chvíli dokázal domácí stoper skluzem vypíchnout míč na roh. A k zakončení se tentýž hráč nedostal ani po dobrém centru Vindheima z pravé strany. I zde byli u míče dříve obránci.
Ve 25. minutě měli další šanci domácí. Po chybě v naší rozehrávce na středu hřiště dostal okamžitě balon do náběhu Peupion, ale Vorel jej v situaci jeden na jednoho dobře vychytal. Těsně před pauzou měl ještě po centru Vindheima šanci Daněk, který zakončoval osamocen, ale nedokázal míč umístit mezi tři tyče.
Po změně stran jsme hned zkraje poločasu opět zahrozili my. Schánělec hledal nabíhající spoluhráče, ale nakonec situaci vyhodnotil tvrdou ranou, kterou Talley vyrazil s potížemi na roh. Na gól jsme nečekali dlouho, protože přišel hned pár minut na to. Domácí faulovali Gedeona několik metrů za rohem velkého vápna a měli jsme k dispozici standardku, kterou zahrával Karabec. Poslal výborný centr do prostoru, kam nabíhal Kaštánek a ten se hlavou do protipohybu brankáře nemýlil.
Pět minut po naší brance opět zahrozil domácí hroťák, který dostal dlouhý balon za obranu přesně do náběhu, přehodil Vorla, ale vracející se Kaštánek jeho pokus vyhlavičkoval z branky do bezpečí. Soupeř si díky naší výborné práci do defenzivy nedokázal najít cestu, jak nás ohrozit. Naopak se musel často stahovat hluboko na svou polovinu a nedokázal nás dostat pod nějaký soustavnější tlak, ani v posledních minutách zápasu, jak bývá na Ostrovech zvykem.
Další branka už nepadla a tak rozhodla ta, kterou v 50. minutě vstřelil Kaštánek. Díky výhře jsme se v tabulce posunuli na 2. místo, a nemuseli jsme tak sledovat výsledky dalších zápasů, které se současně s námi hrály. Postup jsme měli jasný.
Do vyřazovací fáze postupili, kromě Sparty: PSV Eindhoven, Valencia, Fulham, Everton, Crystal Palace + ze třetích míst Brighton a Liverpool. Nyní budeme čekat, jaký soupeř nám bude nalosován. Očekávaný termín pro zápas je na přelomu března a dubna.
1 / 28
Brighton & Hove Albion FC – AC Sparta Praha B 0:1 (0:0)
Góly: 50. Kaštánek
Sestava Sparty B:
Vorel – Ševínský, Kaštánek, Večerka© - Vindheim (89. Hodouš), Jonáš, Gedeon (72. Lehocký), Goljan (80. Horák) – Karabec (89. Váňa), Schánělec (72. Michl), Daněk.
Zahajovací sestava Brightonu:
Talley – Nilsson, Jackson, Kavanagh, Packham – Hinchy© - Barrington, Chouchane, Mullins, Samuels – Peupion.

Další novinky