Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyWU-15

Sparta vyhrála satalickou zimní ligu

Hodnocení a celkové pořadí

Sdílet

Poslední kolo zimní ligy v Satalicích je za námi a můžeme se poohlédnout nejen za posledními výsledky, ale také za celou zimní ligou.
V sobotním zápase nastoupilo Brno proti domácí Spartě (rudé) a v případě vítězství Brna by si právě Brňanky odvezly pohár za celkové vítězství. Jakýkoliv výsledek znamenal čekání na výsledky nedělních zápasů. Sparťanky vyhrály 2:1 a tak se o konečném pořadí na prvních čtyřech místech rozhodovalo až v posledním zápase.  
V neděli první zápas odehrála Dukla proti Roudnici a Pražanky se radovaly z vysokého vítězství. Pro hráčky Dukly a Roudnice následovala beseda tentokrát s naší kmenovou hráčkou a odchovankyní Annou Šubrtovou. 
Ve druhém zápase mezi domácí Spartou (tentokrát v bílé) a Libercem se hrálo v případě vítězství jednoho z týmů i o celkové prvenství. V případě remízy by pohár putoval do Brna. První poločas skončil 0:0 a ve druhém se jako první z gólu radoval Liberec. Sparťanky na gól, ale dokázaly odpovědět a postupně vstřelily dokonce tři branky a zápas otočily, a nakonec vyhrály i celý turnaj.
Medailové pořadí - Zimní liga Satalice WU15/WU18
1. AC Sparta Praha bílá
2. Lokomotiva Brno H.H.
3. FC Slovan Liberec
Další účastníci: SK Roudnice nad Labem, FK Dukla Praha, LASK Linz, AC Sparta Praha rudá 
 
Nejlepší střelkyní se stala s 12 góly Sandra Chladilová z Brna 
Nejlepší brankářkou byla vyhlášená Veronika Tůmová z Liberce 
 
Za pořadatele zimní ligu hodnotí Pavel Klíma: „Rád bych chtěl poděkovat všem Trenérům a hráčkám za absolvování zimní ligy. Velký dík patří také týmům z velké dálky: konkrétně rakouskému LASK Linz a moravské Lokomotivě Brno, kteří zkvalitnili a zpestřili celou zimní ligu. Všichni trenéři do zimní ligy šli s tím, že primárně jde o adekvátní vytížení pro jejich hráčky a na jednotlivé zápasy se domlouvali mezi sebou, aby každý zápas byl přínosný a rozvoj všech byl optimální - to také byla od počátku hlavní myšlenka. Krásným příkladem byl poslední zápas, který rozhodoval o „prvních třech místech“, kdy jak Liberec, tak Sparta po domluvě absolvovali zápas s ročníky mladšími 2009/2010. Stejně tak Dukla, která hrála s převážně s hráčkami juniorského věku a kombinovala sestavu. Díky tomu bylo v Satalicích k vidění spousty skvělých vyrovnaných zápasů. 
Ještě jednou všech trenérům, realizačním týmům, rozhodčím, hráčkám, rodičům a celému organizačnímu týmu a našemu vedení děkuji a věřím, že jste si zimní ligu v Satalicích užili a za rok vše zopakujeme.” 

Další novinky