Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-13

U12 a U13 v Budapešti

7. kolo Interligy

Sdílet

Kategorie U12 a U13 včera nastoupily k utkáním sedmého kola Interligy v maďarské Budapešti. Našimi soupeři tam byly domácí Meszöly Academy Budapešť a polský Górnik Zabrze. V textu se dozvíte, jak jsme obstáli v soubojích předposledního kola této mezinárodní soutěže.
U13
Meszöly Academy Budapešť – AC Sparta Praha 2:1 (1:1)
Gól ACS: Macháček.
Sparta: Hruška – Kmeť (31. Faltus), Hybler, Hrdlička, Štěpnička, Šimeček (46. Kmeť), Tichý, Klíma, Faltus (16. Babiar), Macháček (31. Mazyarchuk), Mazyarchuk (16. Kubín, 46. Macháček).
Górnik ZabrzeAC Sparta Praha 2:4 (1:1)
Góly ACS: Tichý, Macháček, Kubín, Klíma.
Sparta: Hruška – Štěpnička, Hybler, Hrdlička, Faltus, Tichý (31. Kubín), Babiar (51. Šimeček), Klíma (56. Babiar), Šimeček (41. Tichý), Mazyarchuk (11. Macháček), Kubín (21. Mazyarchuk).
Trenér Michal Vychodil hodnotí vystoupení svého týmu: „Před odjezdem bych byl šťastný a spokojený za jakékoli odehrání zápasů a k tomu jako bonus, kdyby to bylo i se ctí. Vše se sice povedlo, ale jak to bývá, s jídlem roste chuť. Teď mě štve, že jsme nedokázali odvrátit prohru s domácími. Určitě si oni více zasloužili zvítězit a byli výrazně nebezpečnější, ale hlavně proto, že my nebyli dobří. Hráli jsme pod svoje možnosti, a to i při přihlédnutí k těm všem komplikacím. Górnik na tom byl se sestavováním týmu podobně jako my, a i díky tomu jsme byli schopni utkání ovládnout, i když výsledek byl dlouho vyrovnaný. Máme to však za sebou a snad už přijdou normální časy pro naší sportovní přípravu. Všichni stateční, kteří mohli na toto kolo Interligy odcestovat a hrát, zaslouží velkou pochvalu a poděkování za reprezentaci ACS.“
U12
Meszöly Academy Budapešť – AC Sparta Praha 0:3 (0:0)
Góly ACS: Tůma, Nezbeda, Vitarigov.
Górnik ZabrzeAC Sparta Praha 1:4 (1:4)
Góly ACS: Hašler (2), Vitarigov, Nezbeda.
Sparta: Michal, Procházka – Sojka, Baroch, Matějka, Rumanský, Špidlen, Skuhravý, Vitarigov, Bayer, Tůma, Hašler, Macků, Nezbeda.
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí vystoupení svého týmu: „Mohu-li to tak rozdělit, tak herní spokojenost panuje pouze se druhým a třetím poločasem, který jsme v Budapešti odehráli. V těchto minutách jsme si kvalitní hrou na míči vytvářeli dobré příležitosti k tomu, abychom soupeře zlobili víc a víc a naše dobrá mezihra vedla i k sedmi vstřeleným brankám. V prvním a ve čtvrtém poločase jsme i přesto, že nás soupeři nepřehráli, nemohli být vyloženě spokojení. Na poměrně hodně krátkém hřišti nám dělalo problém udržet míč efektivně na našich kopačkách a v některých momentech jsme až příliš chvátali za rychlým vstřelením branky, z čehož jsme pak kupili drobné i větší chyby. V obou případech ale bylo na první pohled jasné, kdo tahá za delší konec provázku a kdo má k vítězství tak nějak herně blíže. Přesto všechno byly odehrané zápasy hodně složité a vážíme si toho, jak jsme toto herní vytížení zvládli.“
Program:
V Interlize nás čeká už jen poslední kolo, které se uskuteční 22.3. na Strahově a našimi soupeři budou FC Baník Ostrava a Honvéd Budapešť.
Kategorie U12 je stále v tabulce první a má tak vše ve svých rukou před závěrečnými vystoupeními.

Další novinky