Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži B

Doufám, že šance v áčku znovu přijde

Kryštof Daněk po dvou gólech do sítě Slavie

Sdílet

Kryštof Daněk rozhodl dvěma góly zápas 17. kola F:NL proti béčku Slavie. Po utkání zodpověděl dotazy novinářů na tiskové konferenci, jejíž přepis si můžete přečíst níže.
Jak jste se cítil po menším zápasovém vytížení?
Poslední dobou jsem toho moc neodehrál, takže jsem rád, že ta možnost hrát za béčko je. Dnešní zápas potvrdil, že se cítím dobře a doufám, že šance v áčku znovu přijde.
Dal jste dva góly, ale mohly být čtyři. Mrzelo vás to hodně?
Dneska jsem mohl dát gólů klidně pět. Mrzelo mě to hodně, ale v zápase na to nemůžete dlouho myslet. Musíte to hodit za hlavu, protože se hraje 90 minut. Já jsem hrozně rád, že tam spadly dva a my bereme tři body.
Jak jste vnímal zkušené hráče v  sestavě Slavie a souboj s  Janem Bořilem?
Před zápasem bylo hodně otazníků, v jaké sestavě nastoupí. Já zhruba očekával, že dnes budu hrát na Bořila, ale nějak jsem to neřešil. Hrál jsem proti němu poprvé a jsem rád, že jsem to zvládl. Souboje s ním byly náročné, snažil jsem se držet spíše dál, abych si mohl brát balony a chodit 1 na 1, což se mi dařilo. Se svým výkonem jsem spokojený.
Jakou bylo dnes výhodou, že se  se spoluhráči z útoku znáte z  áčka?
Určitě je lepší, když se se spoluhráči z tréninku znáte a my se známe moc dobře. Dnes jsme to potvrdili. Děkuju Minčimu za krásnou přihrávku na první gól. Ale nebylo to jen o nás třech, obdivoval jsem výkon úplně všech. Někteří kluci hráli takhle těžký zápas poprvé a zvládli to skvěle.
Jaká může být vaše role v  rozestavení 3-4-3?
Jde o rozestavení, ve kterém pro mě tolik pozic není, mohu střídat střed a kraj zálohy. Teď se nejlépe cítím na pravé straně. Doufám, že tam začnu podávat lepší výkony a vrátím se zpátky do formy, jakou jsem měl na podzim.

Další novinky