Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

Prohra ve Vlašimi

Sparťanské béčko podlehlo soupeři 0:3

Sdílet

Sparťanský B-tým má za sebou druhé jarní kolo F:NL, ve kterém ho čekal další duel s přímým konkurentem v boji o záchranu. Vlašim v minulém zápase prohrála s Líšní a před víkendem se nacházela na čtrnáctém místě. Rezerva Sparty měla v tabulce na domácí dvoubodový náskok, to však už bohužel neplatí. Svěřenci Petra Janouška podlehli aktivně hrajícím domácím 0:3, dvěma góly se blýskl kapitán Jan Suchan.
Proti Vlašimi si sparťané na podzim připsali první vítězství v sezóně, tehdy však nastoupili až na brankáře Milana Heču v naprosto odlišné sestavě. Do zápasu v Kollárově ulici vyslal trenér Petr Janoušek Pape Amatha Cissého, pro něhož to byl soutěžní debut v české soutěži.
Do zápasu lépe vstoupil soupeř. Už ve 4. minutě vybídl Solomon John, který ustal souboj na středu hřiště, přesnou přihrávkou Tomáše Smejkala, jehož únik sparťanská defenziva nedokázala zastavit a Vlašim brzy vedla 1:0. Domácí měli i nadále více ze hry, o několik minut později nezvládl Smejkal na zadní tyči doklepnout do sítě další přihrávku Johna. V 10. minutě se už šikovný nigerijský forvard dostal do zakončení sám, Heča ale jeho střelu z úhlu s přehledem pokryl, stejně jako centr Křišťana, jenž mířil do branky v patnácté minutě.
Stále hustější sněžení znepříjemňovalo kombinaci oběma týmům. Povětrnostní podmínky ale nedělaly problém Johnovi, který ve 26. minutě znovu utekl sparťanským obráncům. Milan Heča obstál tváří v tvář vlašimskému útočníkovi na jedničku a následnou dorážku zvládl také pokrýt. Ve 36. minutě se na druhé straně snažil k hlavičce prodrat Kamenovič, odražený míč si našel Jonáš, jeho střela však mířila nad Vágnerovu branku. Do konce prvního poločasu prošlo sparťanským vápnem ještě několik nebezpečných centrů, ani jeden ale nebyl úspěšný a do šaten se šlo za stavu 0:1.
Druhý poločas začala Sparta se dvěma změnami v sestavě a hned od první minuty byly k vidění šance na obou stranách. Centr nově příchozího Horáka nasměroval obránce Vlašimi do vlastní brány, Vágner si ale míč pohlídal, stejně jako střelu Goljana o dvě minuty později. Další obrovskou příležitost měl Horák, jeho těžký volej však dokázal Vágner reflexivním zákrokem zneškodnit.
Následovaly šance Vlašimi. V 51. minutě našel John přesným centrem Riga, který trefil konstrukci sparťanské branky. Z oboustranně divokých úvodních minut druhé půle ale nakonec vytěžila gól Vlašim. Na Suchanovu střelu z levého úhlu Heča nedosáhl a v 52. minutě Sparta prohrávala 0:2.
V 62. minutě se ve vápně uvolnil Goljan, jeho projektil ale mířil pouze do Vágnerovi náruče. Po této akci znovu převzala otěže zápasu Vlašim. V 68. minutě napřáhl zpoza vápna kapitán domácích Suchan, který trefil pravý horní roh Hečovi brány – 0:3. Sparťané se ještě snažili osud utkání zvrátit. Gedeonův centr si našel Kukučka, jeho hlavička ale prostor mezi třemi tyčemi nenašla. V zápětí se obranou domácích prokličkoval Goljan, Vágner však jeho střelu vyrazil na roh. Do branky Vlašimi nespadl ani Schánělcův pokus v 80. minutě, který přišel po rychlé výměně míče mezi Okekem a Kukučkou.
Béčko Sparty neuhrálo ve Vlašimi ani bod. Domácím podlehlo 0:3. K dalšímu utkání cestují sparťané do Anglie, už ve středu je čeká čtvrtfinále Premier League International Cupu s Fulhamem. Příští kolo druhé nejvyšší soutěže odehraje rezerva v neděli 19. března doma proti Chrudimi, zápas začíná v 10:30 na Žižkově.
FC Sellier & Bellot Vlašim – AC Sparta Praha B 3:0 (1:0)
Branky: 4. Smejkal, 52. Suchan, 68. Suchan. ŽK: 44. Halinský, 90. Vala – 30. Kamenovič, 39. Kukučka, 72. Gedeon. Rozhodčí: L. Nehasil – J. Hrabovský, M. Pfeifer. Návštěva: 364.
Sestava Vlašimi: Vágner – Vala, Vilotić, Halinský, Musil – Solomon (82. Onije), Křišťan, Suchan (82. Šimeček), Smejkal (71. Janda), Rigo – Svoboda (74. Biegon).
Sestava Sparty: Heča – Kamenovič (46. Okeke), Večerka, Kukučka – Goljan (78. Novotný), Kaštánek, Jonáš (69. Gedeon), Váňa (69. Hodouš) – Cisse, Schánělec, Lehocký (46. Horák).

Další novinky