Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži B

S Chrudimí bez branek

Sparťané remizovali na Žižkově 0:0

Sdílet

Sparťanská rezerva se na jaře poprvé představila na stadionu Viktorie Žižkov, kde v neděli dopoledne přivítala šestou Chrudim. Na východočeský celek ztráceli před utkáním svěřenci Petra Janouška čtyři body, tento náskok se jim ale dnes nepodařilo stáhnout. Letenští po bezbrankové remíze odcházejí ze zápasu s jedním bodem a v tabulce klesli na patnáctou příčku.
Na podzim Sparta zvítězila v Chrudimi 2:1 po brankách Pudhorockého a Goljana. Trenér Janoušek se sice tentokrát musel bez těchto hráčů obejít, na Žižkov ale dorazilo několik posil z A-týmu. Na trávník tak vyběhli třeba Adam Karabec s Kryštofem Daňkem nebo Filip Panák.
Sparťané otevřeli zápas několika šancemi. Ve druhé minutě vysunul Karabec pasem za obranu Daňka, jeho střelu Floder díky včasnému výběhu zneškodnil. O chvíli později vybídl Okeke po chytrém uvolnění Schánělce, ani on však chrudimského gólmana nepřekonal. V 7. minutě našel Hodouš ve vápně Kaštánka, po jeho přihrávce měl napřaženo Karabec, jenže přestřelil.
Tlak letenských postupně polevil a do několika příležitostí se dostala Chrudim. Ostrou střelu Svobody z 20. minuty obětavě zblokoval Kaštánek. Ve 23. minutě si Vorlův vyražený balón našel za vápnem Řezníček, jeho prudký volej však branku těsně minul. Poté zahrozili z brejku domácí. Daněk přeběhl polovinu hřiště, navedl si balón na střed, mezi tři tyče se mu ale zamířit nepodařilo.
K další vážnější šanci se ve 38. minutě dostali po centru hosté. Chaos ve vápně Sparty se snažil využít Jedlička, míč ale pohotově uklidil do bezpečí Vydra. Ve 41. minutě našel Daněk dlouhou přihrávkou z vlastní poloviny Schánělce, který perfektně uvolnil Karabce za obranu. Ve vápně ocitnuvší se sparťanský mladík bohužel vystřelil nad břevno chrudimské brány. Gólu se tak diváci na Žižkově v prvním poločase nedočkali.
Druhý poločas načal rohovým kopem Karabec, Kaštánek ale hlavičkoval pouze do náruče Flodera. O několik minut později obral Juliše ve středu hřiště Vydra, jeho následná přízemní střela branku těsně minula. Sparťanský obránce se i nadále zapojoval do útoku, v 58. minutě se po přihrávce Daňka dostal k další střele zpoza vápna. Tvrdou ránu ale dokázal Floder vytěsnit na roh a ani z následného tlaku letenští nedokázali vytěžit branku.
V dalších minutách si sparťané snažili vybudovat postupnou kombinací gólové příležitosti, k dokonalosti však chyběla přesnost ve finální fázi. Nadějný centr vyslal do vápna v 70. minutě Kamenovič a po odrazech se dostal k dalšímu zakončení Karabec, jenže těsně minul. Domácí dále tlačili soupeře, v 76. minutě však zapomněli na Průchu, který se řítil sám na sparťanskou bránu. Včasným návratem ho dokázal zastavit Vydra, míč se ale odrazil k Záviškovi, jehož střelu fantasticky zneškodnil Vorel.
V 81. minutě našel Kamenovič dalším centrem Daňka, který sklepl míč Karabcovi. Chrudimský brankář bohužel znovu nemusel zasahovat, přízemní střela letěla těsně vedle. V 90. minutě napřáhl Kaštánek, s tečovanou střelou si Floder také poradil. Do vápna hostů letěly další nebezpečné centry, ani jeden však sparťané nedokázali přetavit v gól a s Chrudimí se tak rozešli smírně 0:0.
Po reprezentační přestávce pocestují sparťané 31. března do Jihlavy. K dalšímu domácímu utkání na Žižkově nastoupí béčko v neděli 9. dubna, naším soupeřem bude Táborsko.
Vyjádření trenéra Petra Janouška:
"Vstup do zápasu nebyl z naší strany tak agresivní, přesto jsme si vytvořili slibné situace. Nyní se musíme podívat na to, proč jsme tyto situace nedokázali proměnit. Koncovka je jedna z věcí, které v tréninku řešíme, na hřišti se to zatím bohužel neprojevilo. Co se týče sehranosti hráčů, cením si toho, že se kluci snaží dodržovat principy z A-týmu. Věřím, že zápasové vytížení jim přinese i herní formu.
Nelson Okeke byl na zápas stoprocentně připraven, ale podvrknul si kotník. Zřejmě se bude jednat o vazy v kotníku, ale víc zatím nejsem schopen k jeho stavu říci."
AC Sparta Praha B – MFK Chrudim 0:0 (0:0)
ŽK: 88. Kamenovič 45. Jedlička, 48. Mika, 90. Řezníček. Rozhodčí: S. Volek – R. Kotík, K. Mikeska. Návštěva: 384.
Sestava Sparty: Vorel – Kamenovič, Panák, Vydra – Horák, Kaštánek, Okeke (24. Jonáš, 78. Novotný), Hodouš – Karabec, Schánělec, Daněk.
Sestava Chrudimi: Floder – Halász, Míka, Hašek, Svoboda – Řezníček, Juliš (63. Látal), Skwarczek, Průcha (81. Kodýdek), Záviška (89. Kejř) – Jedlička (63. Firbacher).

Další novinky