Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži B

Remíza s Karvinou

Bojovný výkon proti postupovému adeptovi

Sdílet

Sparťanská rezerva nastoupila k utkání 22. kola druhé nejvyšší soutěže proti Karviné, která patří k adeptům na postup do první ligy. Sparťané chtěli navázat na vydařený zápas proti Táborsku, což se dlouho dařilo. V samotném závěru však béčko inkasovalo vyrovnávací branku a s Karvinou tak remizovalo 2:2.
Úvodní aktivitu domácích vystřídal v 10. minutě nápor Karviné. Sparťanská obrana musela odvracet několik nebezpečných centrů, ten Budínského se odrazil od letenských stoperů k Vorlovi, který musel vytáhnout perfektní reflexivní zákrok. O tři minuty později se však poprvé radovali sparťané! Daněk se elegantně uvolnil na pravé straně hřiště a vybídl volného Váňu k centru, který do vlastní brány nasměřoval Krčík – 0:1.
Slezané dokázali na první trefu bleskurychle zareagovat. Na Málkův centr z pravé strany hřiště Vorel nedosáhl, naběhnuvší Jakub Rezek pak neměl problém doklepnout hlavou míč do sítě. Ve 23. minutě se dostal do nadějné pozice Boateng, jeho pokus z hranice vápna ale včas zblokoval Kamenovič. Poté drželi míč na svých kopačkách sparťané, spolupráce Váňy s Karabcem vedla k několika zajímavým centrům. Hlavička Schánělce z 29. minuty však mířila mimo a další pokusy karvinská obrana odvrátila.
Závěr prvního poločasu patřil hostům. Ve 38. minutě Daněk fauloval Rezka a Karviná měla možnost zahrávat přímý kop z nebezpečné pozice. Budínského projektil perfektně vyrazil připravený Vorel. Další šanci nabídl rohový kop ze 44. minuty, po kterém střílel Málek. Jeho nepovedený pokus nalezl na zadní tyči Boháče, který branku těsně přestřelil. V nastavení se snažil využít chaosu ve sparťanském vápně Málek, Vorel ale vytáhl další famózní zákrok a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.
1 / 50
První vážnější šance druhé půle přišla v 55. minutě. Po faulu Cissého zahrával Budínský přímý kop z pravé strany hřiště, a přestože se hráčům v bílém nepovedla akce podle představ, hlavička Bederky dala Vorlovi zabrat. O několik minut později už Sparta podruhé vedla! Karabec vybídl průnikovou přihrávkou Cissého, jehož přízemní střela zaplula k pravé tyči karvinské brány. V 61. minutě narýsoval na sparťanského střelce podobný pas Okeke, tentokrát však Neuman proti ráně vyběhl včas.
V tlaku letenští pokračovali i nadále. Rohový kop Karabce ze 66. minuty Neuman v rukavicích neudržel a Cissé se dostal k další střele, karvinský gólman se však stihl zorientovat a pokus pokryl. V 77. minutě Cissé zpracoval hrudí míč Daňkovi, který z jedničky našel centrem za stopery uniknuvšího Schánělce. Střela sparťanského útočníka branku Karviné bohužel těsně minula.
Posledních deset minut základní hrací doby se Karviná snažila srovnat skóre utkání, vážnou šanci si však Slezané dlouho nedokázali vytvořit. Naopak, v 85. minutě prošel obranou Karviné Daněk a jeho rána šla těsně vedle Neumanovy brány. Organizovanou obranu letenských překvapil až v 90. minutě Budínský, jehož rána byla tečovaná na roh. V nastavení pak Karviná dokázala vyrovnat. Nakopnutý balón z vlastní poloviny hřiště propadl až na Memiče, který běžel sám proti Vorlovi a tváří v tvář sparťanskému gólmanovi se nemýlil.
V samotném závěru utkání se ve sparťanském vápně objevil nikým nehlídaný Akinyemi, Vorel však udržel nerozhodné skóre. Po remíze 2:2 tak rezerva zůstává na jedenáctém místě tabulky F:NL. Nyní čeká béčko anglický týden. K dalšímu utkání nastoupí už ve středu 19. dubna v Opavě. Příští domácí zápas je na programu v neděli 23. dubna, kdy sparťané vyzvou Prostějov.
Vyjádření trenéra Petra Janouška:
Po utkání převažují smíšené pocity. Podali jsme velmi dobrý výkon, bohužel jsme se v rozhodujících momentech nedokázali střelecky prosadit. A naopak, v ten nejméně vhodný okamžik jsme soupeři umožnili skórovat. Mám radost, že jsme s adeptem na postup do první ligy dokázali odehrát velmi dobrou partii, ale výsledek pro nás mohl být určitě lepší.
Vždycky, když přijede soupeř s úmyslem hrát fotbal na vysoké úrovni, jedná se pro nás o nejlepší cestu co se týče konfrontace. Nerozvážnost v závěru sice přinesla remízový výsledek, ale jinak hráči splnili to, s čím jsme do zápasu šli.
Dana Kaštánka po nepřirozeném pohybu trápila bolest v oblasti třísel. Rozhodli jsme se pro ofenzivní střídání a na hřiště šel Cissé, který naplnil očekávání, vstřelil gól a za mě to byl správný tah.
AC Sparta Praha B – MFK Karviná 2:2 (1:1)
Branky: 13. Krčík (vl.), 58. Cissé (Karabec) – 15. Rezek (Málek), 90+4. Memič. ŽK: 24. Okeke, 45+1. Kaštánek, 55. Cissé, 57. Kamenovič, 90+5. Schánělec – 74. Žák, 82. Budínský, 90+3. Bederka, 90+5. Krčík. Rozhodčí: S. Volek – D. Žurovec, P. Pospíšil. Návštěva: 414.
Sestava Sparty: Vorel – Kamenovič, Kukučka, Vydra – Goljan (86. Večerka), Okeke, Kaštánek (46. Cissé), Váňa – Karabec (78. Horák), Schánělec, Daněk.
Sestava Karviné: Neuman – Soukeník, Krčík, Bederka, Žídek – Budínský, Boháč (66. Bartl) – Mikuš (66. Žák), Málek (78. Papadopulos), Rezek (66. Memič) – Boateng (75. Akinyemi).

Další novinky