Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži B

S Duklou nerozhodně

Béčko poosmé v řadě neprohrálo

Sdílet

Ve čtvrteční předehrávce 28. kola přivítalo béčko na Žižkově pražskou Duklu. Svěřenci Petra Rady se před zápasem nacházeli pouhé dva body před sedmou sparťanskou rezervou, přesto stále pokukovali i po barážových příčkách. K nim se však nepřiblížil ani jeden tým, zápas skončil po brankách Cissého a Moulise remízou 1:1.
Po úvodním hvizdu byli více na míči hosté. V 10. minutě napřáhl zpoza vápna Kozel, bránu však těsně přestřelil. Dukla se dále držela před sparťanským pokutovým územím, své štěstí vyzkoušel i Havelka, po jeho ráně se už Nalezinek musel natáhnout. Sparťanský gólman následně vytasil perfektní zákrok proti dorážce Peterky, který se dostal k míči po rohovém kopu.
Sparťané se poprvé dostali do šance v 16. minutě. Horák obehrál Ullmana a doběhl až do vápna, kde předal míč Kaštánkovi. Po několika odrazech si balon našel Cissé, který pohotově prostřelil Radu a Sparta vedla 1:0! O pět minut později se Schánělec uvolnil u pravé lajny a nacentroval nadějnou přihrávku do běhu Cissému. Senegalský talent dokázal míč zasáhnout, ale Rada byl tentokrát pozornější.
Od vstřeleného gólu si Letenští snažili vytvořit další příležitosti, naopak Dukla měla problém dostat se zpět do hry. Celek z Julisky měl navíc potíže se sparťanským presinkem. Kombinaci béčka z 28. minuty ukončil faulem na Schánělce Hrubeš, kterému sudí ukázal žlutou kartu. Z následného přímého kopu Cissé trefil jen soupeře ve zdi. Ke střeleckému pokusu se Dukla dostala až ve 34. minutě, obstřel Moulise z pravé strany ale mezi tři tyče nemířil.
Pravý záložník Dukly byl nadále aktivní. Ve 39. minutě centroval do vápna, kam mu nabíhaly hned čtyři spoluhráči, sparťanská defenziva si však s nebezpečnou situací dokázala poradit. Ve 45. minutě se v hlavičkovém souboji srazili Hodouš se Šebrlem. Oba hráči vyšli ze střetu hodně otřeseni, sparťanského obránce ve druhém poločase zastoupil Ambler. První půli uzavřel Hrubeš stříleným centrem do domácího vápna, balon naštěstí nikdo nedokázal nasměrovat do brány.
Několik sekund po výkopu druhého dějství střílel z levé strany Šebrle, rána skončila nad břevnem Nalezinkovy brány. Dvacetiletý záložník utekl po křídle i v 51. minutě, následně se ke střele dostal Hrubeš, ale jeho pokus zblokoval Kukučka na roh. Dukla se dál hrnula za vyrovnáním, svůj tlak ale nedokázala přetavit ve vážnou příležitost. Naopak v 57. minutě udělali hosté chybu v rozehrávce, po které Goljan předložil míč Cissému, sparťanský útočník bohužel bránu přestřelil.
V 65. minutě vystihl kombinaci Dukly Kukučka a po pěkně individuální akci se prosadil až do vápna, kde byla jeho přihrávka zblokována na roh. I po Horákově centru od praporku se Kukučka snažil dostat k míči, ale kousek mu přece jen chyběl. Na druhé straně zahrál rohový kop na krátko Šebrle, narazil si s Kozlem, místo zakončení však ještě neúspěšně hledal spoluhráče.
Vysunutým presinkem Dukla získávala stále více míčů. V 79. minutě prošel okolo několika sparťanských hráčů Kozel a posunul míč na nabíhajícího Červenku, Večerka s Nalezinkem ale míč udrželi před brankovou čárou. O dvě minuty později už se ale svěřenci Petra Rady postarali o vyrovnání. Červenka narýsoval perfektní přihrávku za obranu Moulisovi a ten z levé strany prostřelil Nalezinka – 1:1.
Celek z Julisky po vstřeleném gólu vycítil šanci na tři body. Šebrle hledal nadějným centrem Matějku, který skákal úplně osamocený, avšak nezamířil přesně. Dvacetiletý talent pak vyslal do úniku Červenku, kterého obral o balon skvěle načasovaným skluzem Čelůstka. Záhy se ve vápně dostal ke střele Kozel, ale přestřelil.
Dvě minuty před koncem základní hrací doby mohla Sparta zvrátit utkání na svou stranu. Kaštánek se snažil přetaženým centrem najít Horáka, ten na míč bohužel nedosáhl. Kapitán rezervy pak v nastavení vystřelil z přímého kopu, rána šla těsně vedle Radovy branky. Další úspěšnou trefu už diváci na Žižkově neviděli, utkání tak skončilo remízou 1:1. Béčko má před sebou poslední dva zápasy ligového ročníku. Ve středu 24. května vyzve Příbram, sezonu uzavře v neděli 28. května na domácím hřišti proti olomouckému béčku.
1 / 45
Vyjádření trenéra Petra Janouška:
Jedná se asi o zasloužený výsledek pro oba týmy. První poločas možná více hovořil pro nás, nějaké situace jsme si vytvořili. Ve druhém poločase jsme se však dostali pod tlak, Dukla měla opakovaně příležitosti ke srovnání. Zlomový moment by asi nastal, kdyby Cissé proměnil vyloženou situaci z 57. minuty.
Cissé dnes vstřelil gól, ale v dalším zápase bude znovu chybět kvůli žluté kartě. Daří se mu střelecky, strhl na sebe pozornost. Občas jde trochu nerozvážně do soubojů, snaží se vybojovat každý míč a někdy z toho vyplyne faul. Po jednozápasové absenci ale podal slušný výkon a teď bude mít možnost připravit se na poslední utkání s Olomoucí.
V posledních utkáních se nám podařilo stabilizovat naší pozici v tabulce, díky tomu máme větší prostor dávat šanci dalším mladým talentovaným hráčům. Jak pro Mokrovicse, tak pro Ruse se jedná o cenné minuty, je to další krůček k tomu, aby se v příštím ročníku více zapojili do druholigových utkání.
AC Sparta Praha B – FK Dukla Praha 1:1 (1:0)
Branky: 16. Cissé – 81. Moulis. ŽK: 56. Cissé, 82. Rus – 28. Hrubeš, 36. Kozel, 76. Peterka, 90+2. Piroch. Rozhodčí: T. Klíma – J. Šimáček, M. Leška. Návštěva: 533.
Sestava Sparty: Nalezinek – Kukučka, Čelůstka, Večerka – Horák, Jonáš (70. Holoubek), Kaštánek, Hodouš (46. Ambler) – Cissé (80. Rus), Schánělec, Goljan (70. Mokrovics).
Sestava Dukly: Rada – Hrubeš, Peterka, Krch, Ullman (72. Douděra) – Barac (72. Červenka), Havelka (87. Piroch) – Buchvaldek (44. Šebrle), Kozel, Moulis – Matějka.

Další novinky