Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-12

Skvělé výkony U12 na Coal Cupu

Dvanáctka na turnaji ve Francii

Sdílet

Sparťanská dvanáctka se v závěru uplynulého týdne představila na dvoudenním Coal Cupu (19.-20.5.) ve francouzském Saint-Étienne. Na výborně obsazené akci jsme porazili více klubů se zvučnými jmény a obsadili krásné 9. místo.
30 týmů z celé Evropy a dva zástupci z Brazílie a Japonska se sešly v Saint-Étienne, aby se zúčastnily prestižního Coal Cupu. Mužstva byla rozdělena do čtyř skupin po osmi. Soupeři Sparty v základní fázi byly: Bayern, Benfica, Anderlecht, Gentofte, Lyon, Marseille a Monistrol.
Zápasy se hrály formou 7+1 na 1x15 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – US Munistrol 1:0
Gól ACS: Hašler.
AC Sparta Praha – Anderlecht Brusel 2:2
Góly ACS: Matějka, Malý.
AC Sparta Praha – Benfica Lisabon 0:1
AC Sparta Praha – FC Bayern Mnichov 1:3
Gól ACS: Hašler.
AC Sparta Praha – Olympique Marseille 1:1
Gól ACS: Hašler.
AC Sparta Praha – Olympique Lyon 1:0
Gól ACS: Tůma.
AC Sparta Praha – Gentofte FA 2:1
Góly ACS: Tůma, Hašler.

V základní skupině jsme obsadili 4. místo s osmnácti body, stejný počet získaly i druhá Benfica a třetí Marseille. Naše bilance v této fázi byla následující: 3 výhry, 2 prohry a 2 remízy při skóre 8:8. Kvalifikovali jsme se tak do skupiny o 1.-16. příčku.
Osmifinálová skupina:
AC Sparta Praha – Valencia FC 0:1
AC Sparta Praha – AS Saint-Étienne 0:2
AC Sparta Praha – Liverpool FC 2:0
Góly ACS: Babiar, Baroch.
První dva duely nám nevyšli podle představ, ale pak jsme v závěrečném souboji vyhráli s Liverpoolem, což nám poskytlo lepší výchozí pozici do další části turnaje. Výsledkem toho bylo třetí místo a přesun do play-off o konečnou 9. příčku.
Play-off o 9. místo:
AC Sparta Praha – Club Bruggy 4:1
Góly ACS: Hašler (3), Ševínský.
AC Sparta Praha – Sporting Lisabon 2:0
Góly ACS: Baroch, Hašler.
AC Sparta Praha – Paris Saint-Germain 0:0, 3:2 na pen.
Penalty proměnili: Malý, Kubín a Hašler.
V této fázi jsme se vypořádali se všemi nástrahami a na turnaji jsme obsadili skvělou 9. pozici. Třešničkou byla výhra s Paříží v posledním vystoupení.
Konečné pořadí:
Sparťané se během dvou náročných dnů prezentovali pěknou hrou a dokázali porazit týmy jako Lyon, Liverpool, Sporting či PSG. Skvělá práce, kluci!
Spartu reprezentovali: Michal, Procházka – Štěpnička, Matějka, Sojka, Ševínský, Babiar, Malý, Tůma, Kubín, Baroch, Kapusňak, Hašler.
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí akci: „Upřímně musím říct, že jsem z naší prezentace dojatý a na každého sparťana, který reprezentoval klub na tomto prestižním turnaji, jsem hrdý! Na Coal Cupu jsme si po zásluze prošli všemi okamžiky, které taková konfrontace přináší. Prožívali jsme zmar z naší zoufalé hry, otáčeli jsme vabank již ztracené zápasy, prohráli ve skvělém utkání vlastním “last minute” gólem s pozdějším vítězem akce a zažili jsme turnajové “zmrtvýchvstání” ve chvíli, kdy už to vypadalo, že nemáme ani matematickou šanci na postup mezi nejlepší týmy. Nakonec jsme však i po “přátelské” rozpravě v kabině po Bayernu našli individuální odvahu, a to správné týmové zaujetí a zvládli jsme se herně adaptovat na sportovní úroveň turnaje, jakou jsme zřejmě doposud nepoznali. V posledních šesti zápasech jsme dokázali nejenom sobě, ale i všem ostatním, že jsme schopní vyrovnat se, a dokonce i přehrávat nejlepší týmy turnaje. Závěrečné klání jsme zvládli mentálně i fotbalově na výbornou a zanechali jsme za sebou vynikající dojem. Přestože vždy s respektem hledíme k nejvyšším možným metám, tak každý, kdo viděl mimořádnou sportovní úroveň Coal Cupu, musí uznat, že jsme naším celkovým umístěním v první desítce jednoznačně překročili svůj vlastní stín.”

Další novinky