Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži B

Prohra v Příbrami

Béčko podlehlo soupeři 0:1

Sdílet

K předposlednímu utkání ligového ročníku odcestovala rezerva Sparty do Příbrami, která je stále ve hře o postup do první ligy. V opatrném utkání byli nakonec úspěšnější domácí, trefa Adama Petráka z úvodu druhého poločasu jim zajistila účast v baráži. Svěřenci Petra Janouška tak po osmi zápasech bez prohry našli přemožitele.
Premiéru v základní jedenáctce béčka si odbyl sedmnáctiletý talent Daniel Rus, od první minuty ho v útoku doplňovali Filip Šilhart s Martinem Amblerem. Úvod utkání však žádnou šanci sparťanských mladíků nepřinesl. Podobné to bylo i na druhé straně hřiště, Příbram držela balon na svých kopačkách, ale do žádné nadějné příležitosti se nepropracovala.
První střely na branku se fanoušci na stadionu u Litavky dočkali až v 18. minutě. Wágner rozběhl Zeronika, který utíkal po pravé straně hřiště vstříc sparťanskému vápnu. Po kličce na střed našel jenom Antwiho, který přízemním pokusem vyzkoušel Nalezinkovu pozornost. O několik minut později zahrávali domácí hned několik nebezpečných rohových kopů, jeden z hlavičkových pokusů skončil jen těsně nad sparťanskou brankou.
Příbramský tlak pokračoval, ve 27. minutě se před Nalezinkem zničehonic zjevil Zeronik, zakončit ovšem nebylo v jeho silách. Na druhé straně následoval protiútok letenských, na Šilhartův balon z pravé strany si naskočil Rus, ale jeho pokus šel mimo Smrkovského branku. Ve 34. minutě vystihl rozehrávku domácích Šilhart, nadějnou akci zastavil nedovoleným zákrokem Jahič. Zahrání přímého kopu si vzal na starost Horák, trefil však pouze příbramského hráče ve zdi.
V závěrečných minutách druhého poločasu se snažil strhnout utkání na stranu domácích Wágner, sparťanská defenziva ale byla v pozoru. Ve 42. minutě hledal své spoluhráče ve vápně Antwi, jenže našel pouze Nalezinkovy rukavice. Zahrozit mohli také sparťané, po chybě domácích na středu hřiště si převzal míč Kaštánek, přečíslení ale pokazilo ofsajdové postavení jeho spoluhráčů. První poločas tedy žádnou vážnou příležitost nenabídl.
Druhý poločas otevřeli domácí aktivitou kolem sparťanského vápna. Nejprve pálil Zeronik, jeho střelu stačil odhlavičkovat Kukučka. Z následného rohového kopu hlavičkoval Petrák, ale nepřesně. Další šanci už však třiadvacetiletý záložník využil. Centrovaný balon do vápna ve 49. minutě sklepl Wágner proti Petrákově kopačce a na tuto ránu už byl Nalezinek krátký – 0:1.
Letenští měli s tlakem domácích i nadále problémy. V 56. minutě hlavičkoval po rohovém kopu osamocený Wágner, jeho pokus Nalezinek zastavil těsně před čárou. Následoval další centr od praporku, Petrák ale na svůj gól nenavázal. V 64. minutě vedl Kaštánek sparťanský útok a rozhodl se ke střele zpoza vápna, jeho rána ale Smrkovského bránu minula. Další příbramské rohové kopy pak letenská defenziva dokázala odvrátit.
V 76. minutě si z levé strany navedl míč do středu hřiště Mokrovics a okolo několika příbramských hráčů pronikl až do vápna, tam však bohužel jeho akce skončila. Poté zahrávali domácí standardní situaci, centrovaný míč nešťastně tečoval Večerka, Nalezinek však dokázal balon vyrazit na roh.
Sparťané se v závěrečné fázi utkání snažili o vyrovnání, bohužel se jim nedařilo vypracovat si vyloženou příležitost. V 88. minutě zahrál Horák rohový kop na přední tyč, příbramská obrana ho dokázala bez problému odvrátit. Podobně dopadl i centr od rohového praporku z 91. minuty a k další příležitosti už se béčko nedostalo. Příbrami jsme podlehli 0:1 a ligový ročník uzavřeme v neděli 28. května od 17:00 proti rezervě Sigmy Olomouc.
FK VIAGEM Příbram – AC Sparta Praha B 1:0 (0:0)
Branky: 49. Petrák. ŽK: 34. Jahič, 82. Fišl, 90+3. Smrkovský – 78. Lilling. Rozhodčí: K. Rouček – R. Kotík, P. Líkař. Návštěva: 685.
Sestava Příbrami: Smrkovský – Fišl, Švestka, Jahič, Vokřínek (79. Čejka) – Antwi (73. Anih), Petrák, Šimáček (87. Schindler), El Sheikh (79. Langhamer) – Wágner, Zeronik (87. Mašek).
Sestava Sparty: Nalezinek – Večerka, Ševínský (79. Tošnar), Kukučka – Horák, Jonáš (67. Lilling), Kaštánek, Váňa (79. Hodouš) – Ambler, Rus (67. Tesař), Šilhart (46. Mokrovics).

Další novinky