Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-15

WU15: Třetí místo v Malmö

„Patnáctka“ uspěla v mezinárodní konfrontaci

Sdílet

Starší žákyně se vrátily z turnaje ve švédském Malmö a přivezly si bronzové medaile a ocenění pro nejlepší brankářku turnaje.
Sparťanská „Patnáctka“ se od 2. do 4. června zúčastnila mezinárodního turnaje ve švédském Malmö;, kde dívky poměřily síly s nejlepšími evropskými celky. Zároveň se konal i druhý turnaj pro stejně staré chlapce.
Ve skupině na sparťanky čekaly soupeřky z Islandu, Dánska, Švédska a Francie. Ve druhé skupině se střetly týmy z Portugalska, Anglie, Francie, Norska a Finska. Obsazení týmů bylo nejlepší možné a jednalo se tak opravdu o nejlepší možnou konfrontaci pro naše hráčky v této věkové kategorii.Sparťanky přilétly o den dříve, aby se v poklidu mohly aklimatizovat. Druhý den ráno začal fotbalový kolotoč a v první zápase na naše hráčky čekal tým z Islandu Breidablik. Islanďanky byly nepříjemné především v osobních soubojích. Těsně před poločasem vstřelila Eiseltová úvodní branku a sparťanky tak využily lehké převahy.
Ve druhém poločase pokračoval zápas ve stejném tempu - oba týmy chtěly vyhrát, ale zásluhou Koblihové sparťanky v posledních sekundách zápasu navýšily na konečných 2:0.Ve druhém zápase začaly sparťanky velmi aktivně a byly výrazně lepším týmem a díky Lesákové se ujaly vedení. Bohužel se hra postupně více vyrovnávala, hráčky se nevyvarovaly chyb v obraně a soupeř vyrovnal.
Zkraje druhého poločasu po skvělém výkopu Kvízové se uvolnila Balázsová a zhruba ze 40 metrů vystřelila a překonala dánskou brankářku, která neměla šanci. Stejně jako v prvním případě se sparťanky nevyvarovaly chyb a dánský tým opět vyrovnal a zápas skončil remízou 2:2.První sobotní zápas odehrály sparťanky na Malmö Stadium, kde se mimo jiné hrálo MS v roce 1958. Soupeřem byl domácí tým dívek. Sparťanky stejně jako v předešlém zápase hrály aktivně a byly lepším týmem. Převahu dokázala využít Eiseltová. Domácí tým ale prohrát nechtěl a zápas se přeléval z jedné strany na druhou. Bohužel se domácím asi 10 minut před koncem podařilo vyrovnat.
Sparťanky se snažily nadále zápas rozhodnout a po krásné akci Balázsové střílela Eiseltová, ale domácí hráčka na brankové čáře zblokovala střelu rukou a z následné dorážky, která skončila v síti, vstřelila branku Eiseltová, ale rozhodčí odpískali údajný offside a ruku domácí hráčky přehlédli. Zápas tak skončil nerozhodně.V posledním sobotním zápase sparťanky věděly, že pokud chtějí hrát finále musí porazit francouzké PSG jakýmkoliv rozdílem. Hráčky od úvodních minut byly opět aktivní a vytvářely si po pěkných akcích pěkné šance, ale za celý zápas žádná hráčka nedokázala vstřelit žádnou branku. I přes jasnou převahu a asi 6 ložených šancí sparťanky kýžený gól bohužel nevstřelily, a tak obsadily 2. místo ve skupině za domácím týmem.V nedělním zápase o umístnění na sparťanky čekal londýnský Arsenal. Zápas byl od úvodního hvizdu ve velkém tempu i přes únavu všech hráček. Hned ve 2. minutě z první akce zápasu Balázsová vybojovala skluzem u rohového praporku míč a odcentrovala do vápna, kde Lesáková dokázala předskočit svojí obránkyni a vstřelila jedinou branku zápasu.
V dalším průběhu se odehrávala velká bitva, ale sparťanky pozorně bránily a hrozily především ze standardních situací. Sparťanská obrana nedovolila Arsenalu žádnou větší šanci, a tak se naše hráčky mohly začít radovat z 3. místa a z výhry nad Arsenalem.Ve finále Oslo NFF porazilo 4:1 domácí Malmö FF a tak tento výběr dívek z Osla vyhrál celý turnaj.Kromě bronzového umístění si sparťanky odvezly i jednu individuální cenu, a to pro nejlepší brankářku turnaje, z které se radovala Nikol Harantová.
Hodnocení trenérů: „Jednalo se o skvělou mezinárodní zkušenost, kde každý zápas na turnaji byl velmi vyrovnaný a soupeřky byly na nejvyšší úrovni. Děkujeme tímto domácímu týmu Malmö FF za pozvání na takto úžasný turnaj, kterých je bohužel zatím pro dívky velmi málo, ale věříme, že brzy takových to TOP turnajů pro dívčí mládež bude přibývat. Trochu nás mrzí, že se nepodařilo postoupit do finále, protože jsme za celý turnaj ani jednou neprohrávali (ani neprohráli) a v zápasech ve skupinách jsme soupeřky po většinu času přehrávali. Třetí místo a vítězství nad Arsenalem, ale všem spravilo chuť a hráčky nasbíraly spousty nových zkušeností a věříme, že jim tyto mezinárodní zkušenosti pomůžou v jejich dalším působení. Děkujeme také za podporu jak „fanouškům" rodičům přímo v Malmö, tak i všem doma v Česku.“
Výsledky:
ACS - Breidablik 2:0 (Eiseltová, Koblihová)
ACS - Aalborg BK 2:2 (Balázsová, Lesáková)
ACS - Malmö FF 1:1 (Eiseltová)ACS - Paris Saint-Germain 0:0Zápas o 3 místo:ACS - Arsenal FC 1:0 (Lesáková)
Sestava: Koblihová, Oudránová, Eiseltová, Odračková, Trnovcová, Daníčková, Buriánková, Čuntová, Kvízová, Petráková, Drbohlavová, Balázsová, Šumná, Třeštiková, Vaněčková, Harantová, Lesáková, Strašíková

Další novinky