Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži B

Okeke spojuje budoucnost se Spartou

Nigérijský záložník podepsal novou smlouvu

Sdílet

Jednadvacetiletý nigérijský záložník, který na jaře zasáhl do osmi zápasů B-týmu, uzavřel na Letné novou smlouvu, a spojil tak svou budoucnost se Spartou.
Nelson Okeke se poprvé ukázal na Strahově, kam přišel na testy, v říjnu roku 2018 a odehrál několik zápasů za sparťanskou juniorku. Na podzim roku 2020 už se Spartou podepsal profesionální smlouvu a stal se členem naší rezervy.
Od té doby se již také několikrát zapojil do tréninkového procesu s A-týmem, což mu v létě 2021 vyneslo dvě zápasové nominace. Nejednalo se ovšem o nominace na ledajaká utkání, tehdy devatenáctiletý Nelson usedl na lavičku náhradníku v obou zápasech 3. předkola Ligy mistrů, ve kterém sparťané čelili slavnému AS Monako.
Na začátku právě uplynulého ročníku laboroval vytáhlý záložník se zraněním, kvůli kterému v první polovině sezony neodehrál jediné utkání. Na jaře však zasáhl do osmi utkání a byl jedním ze strůjců vítězné série, která vynesla béčku záchranu v druhé nejvyšší soutěži. Povedenými výkony si Okeke v závěru ročníku vysloužil zařazení do tréninkového procesu A-týmu.
Nelsone, přejeme hodně úspěchů v  rudém dresu!

Další novinky