Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-13

WU12: Druhé místo na turnaji v Polsku

Sparťanky se v mezinárodní konkurenci neztratily

Sdílet

První červnový víkend vyrazil tým sparťanských dívek WU12 na velký dívčí turnaj do Polska Trzuskawica cup 2023. Turnaj se hrál ve sportovním areálu v Nowinách na velmi kvalitní přírodní trávě. Jelikož to byla prakticky pro většinu dívek první velká zkušenost se zahraničním turnajem, byli všichni velmi zvědaví, jak se sparťanská děvčata dokážou vyrovnat s konkurencí 28 týmů z Polska, Finska, České republiky, Slovenska, Litvy a Lotyšska.
Turnaj byl rozdělen do čtyř základních skupin, kde první den odehrály týmy zápasy mezi sebou o délce 1x20 minut. Do druhého hracího dne tak postupovaly tři nejlepší týmy z každé základní skupiny do finálové „Ligy mistrů“. Tam se vytvořily opět 2 skupiny po 6 týmech a systémem každý s každým si to rozdaly mezi sebou o umístění ve skupině. Podle umístění ve skupině pak hrály konečný zápas s týmem z druhé skupiny o celkové umístění na turnaji.
Sparťanská děvčata se snažila hrát celý turnaj aktivně s cílem vstřelit co nejvíce branek. Šancí si vypracovala hodně, ale s jejich proměňováním to již bylo horší. Ve čtvrtém utkání základní části děvčata smolně prohrála 0:2 a v následujícím utkání pak 3:4, kdy se jim skoro podařilo otočit výsledek z 0:4. Naopak v posledním utkání základní části vyhrála jasně 9:0 a zajistila si postup do nadstavbové části. Snahou trenérů bylo do zápasů zapojit všechny hráčky a po prvním hracím dni s hráčkami celý den vyhodnotili a stanovili si sportovní a herní cíle do druhého dne. Zejména ještě větší herní odvahu, aktivnější hru a touhu po vítězství v každém souboji na hřišti. To děvčata splnila do puntíku a po velmi dobře odehrané nadstavbě došla až do finále, kde smolně podlehla 1:2 a z turnaje si odvážejí konečné 2. místo, což je vzhledem k počtu týmů a kvalitě turnaje veliký úspěch. Viktorie Smutná pak byla vyhlášena mezi nejlepšími sedmi hráčkami turnaje ve výběru Allstar.
Všechna děvčata předvedla velmi dobré výkony a skvěle si turnaj užila. Turnaj nám ukázal, na čem bychom měli do budoucna zapracovat, protože vzhledem k velikosti turnaje byla veliká možnost konfrontace s ostatními celky. Vynikající výkony na turnaji za náš tým předvedly Smutná, Gablíková, Kovářová, Chmelová, Martinů, Horčičková, Voříšková a Kašparová a patřily tak jednoznačně k tomu nejlepšímu, co bylo na turnaji po sportovní stránce k vidění. Závěrem děkujeme rodičům, kteří nás na turnaj přijeli podpořit i těm, co fandili na dálku, pořadateli za skvělou akci a její organizaci a za podporu Spartě, že nám umožnila na tomto turnaji startovat.  
Sestava: Zdeňková Monika, Jínová Klára, Martinů Sára, Kašparová Alice, Kovářová Dominika, Smutná Viktorie, Sidorenko Valeria, Gablíková Viktorie, Chmelová Martina, Voříšková Jana, Kurtweilová Natálie, Piovarči Emily, Horčičková Nela, Vyroubalová Zuzana
Výsledky - základní skupina:
ACS WU12 : KKS KATOWICE 0:2
ACS WU12 : BENIAMINEK PROFBUD 3:4
ACS WU12 : SPEC STAL ŁAŃCUT II 1:0
ACS WU12 : DIAMONDS ACADEMY B 3:0
ACS WU12 : KAPERKI PUCK I 4:0
ACS WU12 : REPR. WOJ. ŚWIĘTOKRZYSKIEGO 9:0
Celková tabulka základní části:
Výsledky zlatá skupina:
ACS WU12 : BENIAMINEK PROFBUD 1:1
ACS WU12 : ŚLĘZA WROCŁAW A 1:0
ACS WU12 : BANÍK OSTRAVA 1:0
ACS WU12 : KKS KATOWICE 2:0
ACS WU12 : JANTAR OSTROŁĘKA 1:0
Výsledná tabulka zlatá skupina:
Finále:
DIAMONDS ACADEMY - ACS WU12 2:1
1 / 2

Další novinky