Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-12

U12 na kvalitním turnaji v Anglii

V Leedsu startovalo 16 týmů

Sdílet

Sparťanská dvanáctka se v rozmezí od 9. do 12. června přesunula do anglického Leedsu, kde se konal Optima Sport Cup. Na velkém mezinárodním turnaji startovalo 16 týmů z celého světa, včetně mužstev z USA a Kanady.
Turnaj se konal v akademii Leeds United FC hrajícího Premier League v této sezoně. Duely se hrály formou 8+1 na 2x30 minut. Účastníci byli rozděleni do čtyř skupin po čtyřech. Sparťani se představili ve skupině 3, kde byli jejich soupeři americké San Antonio a týmy z Anglie – Wolves a Newcastle.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Wolverhampton Wanderers FC 2:2 (0:1)
Góly ACS: Skuhravý, Kubín.
AC Sparta Praha – Newcastle United FC 1:5 (1:3)
Gól ACS: Matějka.
AC Sparta Praha – San Antonio FC 7:1 (3:1)
Góly ACS: Hašler (2), Kubín (2), Štěpnička, Skuhravý, Macháček.
V první fázi turnaje jsme dosáhli po jedné výhře, prohře a remíze při skóre 10:8. Čekala nás tedy vyřazovačka ve stříbrné skupině. Tam jsme ve čtvrtfinále natrefili na kanadský Brampton.
Play-off:
AC Sparta Praha – Brampton FC 3:0 (1:0)
Góly ACS: Hašler (2), Tůma.
Po výhře 3:0 jsme postoupili do semifinálového souboje s Brightonem.
AC Sparta Praha – Brighton & Hove Albion FC 3:4pp (2:1)
Góly ACS: Hašler (2), Kubín.
Vyrovnaný zápas s anglickým celkem musely rozhodnout až pokutové kopy, ve kterých jsme ale podlehli svému soupeři a do finále se neprobojovali.
Spartu reprezentovali: Michal, Procházka – Štěpnička, Malý, Rumanský, Baroch, Kapusňak, Hašler, Tůma, Bayer, Macháček, Kubín, Skuhravý, Matějka. 
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí akci: „Další mimořádná zkušenost pro všechny naše hráče. Nevšední byl pro nás už samotný formát turnaje, který byl naprosto odlišný od turnajů, kterých se běžně účastníme. To bylo dané hlavně délkou jednoho utkání. Dále pak hodně přísný metr anglických sudí, který vedl k tomu, že jsme se museli vyrovnat fyzickému pojetí, agresivitě a obrovské soubojové houževnatosti našich soupeřů, kteří navíc, v případě týmů z Anglie, byli často o rok starší. Velkým zážitkem byl sám o sobě také všude přítomný „duch anglického fotbalu“, který byl v akademii Leedsu všude kolem nás. Ať už to byly perfektně střižené hrací plochy, příjemné zázemí akademie, nebo obecné pojetí hry anglických soupeřů, které je oproti našim zvyklostem hodně odlišné.
V kontextu toho všeho jsem velmi spokojený, jak jsme se dokázali vyrovnat této kvalitě soupeřů a v mnoha případech jsme i sympatickou hrou dokázali všechny protivníky v určitých pasážích hry přehrávat. Nepříjemnou kaňkou celého vystoupení Sparty je nešťastné vážnější zranění našeho hráče, který už od prvního zápasu musel své spoluhráče pozorovat z míst, kde nechce být žádný fotbalista. Kápovi všichni přejeme velmi rychlé uzdravení se a návrat na hřiště.“

Další novinky