Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-8

U8 vítězem turnaje v Sezimově Ústí

Na akci jsme měli dvě party

Sdílet

Poslední týden sezony využila naše osmička na Turnaj o kalich Jana Žižky, který se konal v Sezimově Ústí. Sparťani přicestovali na tuto akci v plném složení a rozdělili se na dvě party.
V bílém dresu Sparty nastoupili: Souček, Jebbiou, Ducár, Wagenknecht, Chlup, Jaroš, Machovec, Magomedov, Hotar.
V rudém dresu Sparty se představili: Girman, Pařík, Kasík, Fafek, Topinka, Bednář, Pavlica, Kačena.
Skupina A:
AC Sparta Praha „bílá“ – FC Silon Táborsko 6:2
AC Sparta Praha „bílá“ – SK Benešov 15:1
AC Sparta Praha „bílá“ – TJ Sokol Kbely 16:1 
Skupina B:
AC Sparta Praha „rudá“ – FC Rokycany - 11:4
AC Sparta Praha „rudá“ – SK Dynamo České Budějovice 5:1
AC Sparta Praha „rudá“ – SPV Budějovice 13:0 
Obě naše mužstva si v základních skupinách počínala suverénně a s plným bodovým ziskem se kvalifikovala do čtvrtfinále z 1. příček.
Čtvrtfinále:
AC Sparta Praha „bílá“ – FC Viktoria Plzeň „červená“ 7:5
AC Sparta Praha „rudá“ – FC Viktoria Plzeň „modrá“ 10:2
Stejně jako Sparta, tak i Plzeň přihlásila na turnaj dva týmy, proti kterým jsme nastoupili v duelech o semifinále. Sparťani své konfrontace zvládli a mohli se těšit na boje o medaile.
Semifinále:
AC Sparta Praha „bílá“ – FK Jablonec 7:4
AC Sparta Praha „rudá“ – FC Písek 6:7 po pen.
Nechybělo mnoho a naše výběry mohly proti sobě nastoupit ve finále. Vyrovnaný souboj „červené“ party s Pískem musely rozhodnout až penalty, ve kterých byl ale šťastnější náš soupeř. Naši kluci si tak zahráli o třetí místo proti Jablonci, který prohrál s „bílou“ Spartou.
O 3. místo:
AC Sparta Praha „rudá“ – FK Jablonec 5:1
Finále:
AC Sparta Praha „bílá“ – FC Písek 8:4 
Oba zápasy o medaile jsme úspěšně zvládli a zvítězili v nich o čtyři góly. „Bílá“ parta se tak stala vítězem turnaje a „rudý“ tým obsadil třetí pozici. Kromě toho jsme získali i jednu individuální trofej, když Josí Wagenknecht byl vyhlášen nejlepším hráčem akce. Sparťani se tak pěkným způsobem rozloučili s ročníkem 2022/2023.
Trenér Patrik Zamazal hodnotí Turnaj o kalich Jana Žižky: „Na turnaji jsme byli rozdělení na dva týmy a skupinou prošli po dominantních výkonech z prvního místa. Poté měly obě party stejného soupeře ve čtvrtfinále, a to Viktorií Plzeň, která byla rozdělená na lepší a horší partu. Rudé mužstvo vyhrálo proti slabší partě Plzně bez problémů a bílá parta sehrála vyrovnaný a napínavý zápas plný emocí, který skončil vítězstvím 7:5. V semifinále si poté bílá parta poměrně snadno poradila s Jabloncem, zatímco rudý výběr sehrál těžký a vyrovnaný zápas s Pískem, který skončil remízou. Ovšem poté na penalty byli šťastnější kluci z Písku. Finále i zápas o 3. místo naši kluci zvládli a z turnaje jsme odcházeli s dvěma medailemi. Co se mi ovšem nejvíce líbilo na celém turnaji byl týmový duch obou našich týmů a neustálá vzájemná podpora.“

Další novinky