Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži B

Prohra na závěr

Sparťanská rezerva podlehla ligovému Hradci Králové

Sdílet

Ač vysoká, tak se ctí. Béčko Sparty nestačilo v posledním přípravném utkání před startem druhé ligy na Hradec Králové. Diváci v Opatovicích viděli celkem šest branek, z nichž pět vstřelili Votroci. Jediný gól Sparty vsítil Goljan, když se po hodině hry prosadil z přímého kopu.
Vzduch se tetelil, vůně klobás se nesla až na střídačky a areál v Opatovicích se pomalu plnil desítkami návštěvníků. Klandr v obležení, tribuna praskala ve švech a jeden by neřekl, že šlo o pouhou přípravu před ostrým startem ligy. Oba celky nečekalo na skvěle připraveném trávníku nic lehkého, teplota vysoko nad třicítkou a mraky na obloze v nedohlednu. Úderem páté hodině odpolední zahájil sudí úvodní poločas klání mezi Hradcem a rezervou Sparty.
A byli to právě svěřenci trenéra Janouška, kteří se museli mít od úvodních minut na pozoru. Po faulu na Vašulína rozehrál volný přímý kop sparťanský odchovanec v hradeckých barvách Laco Krejčí a jen o kousek minul branku Čechala. Krejčí nebyl jediným se sparťanskou minulostí v dresu suopeře. Od první minuty naskočil Gabriel nebo Horák a na lavičce pak byli připraveni Pudhorocký či Jakub Rada.
V desáté minutě dobře napadal Cissé rozehrávku, a dokonce vystihl záměr obránce. Na malém prostoru však na Bajzu nevyzrál. Po dvaceti minutách hry prolétl šestnáctkou Sparty ostrý centr, který si na zadní tyči našel Krejčí a nekompromisně zavěsil. Na světlé tabuli zářila třicátá minuta a Lilling stáhl před vlastním velkým vápnem unikajícího Vašulína. Hvizd rozhodčího znamenal volný přímý kop pro hradecké a nucené střídání pro sparťanského mladíka. Skóre se však měnilo až osm minut před přestávkou, kdy se Smrž šikovně protáhl středem obrany, posunul míč na levou nohu a vystřelil. Míč sice srazil jeden z obránců, ale opět přímo ke Smržovi, který křižnou střelou navýšil vedení domácích – 0:2.
Sparta byla blízko snížení na konci prvního poločasu, kdy se po rohu probojoval k zakončení Ševínský. Pokusu však chyběla potřebná razance, a i tentokrát hradečtí situaci vyřešili. Ve velkém vedru přišla přestávka opravdu  vhod.
Trenér Janoušek sáhl k několika střídáním se snahou korigovat výsledek. Byli to však Votroci, kdo se opět radoval. V 50. minutě se v rohu velkého vápna opřel do míče Kučera a prostřelil vše co mu stálo v cestě. O čtyři minuty později tahal míč opět ze sítě střídající Čech, kterého zblízka akrobaticky překonal Pilař – 4:0.
Ač sparťané byli aktivní, tak na obranu Hradce se jim nedařilo vyzrát. Ani brankáři Hradce neudrželi čisté konto, protože po hodině hry využil výhodu přímého kopu Goljan a přesnou střelou snížil – 5:1.
Oba týmy i nadále obměňovali jedenáctky. Sparta hrající tentokrát ve žlutých dresech dohrávala hlavně s loňskými dorostenci a také posilou, která nedávno dorazila na Letnou. Premiéru ve sparťanském si odbyl Vojtěch Hranoš. Ani opavský nováček v kádru trenéra Janouška však porážce nezabránil a Sparta B podlehla Hradci Králové 1:5.
Hodnocení trenéra Petra Janouška: „Výsledek je možná jednoznačný, ale pro nás je konfrontace s ligovým týmem o zkušenostech. Pro mladé hráče a nováčky v týmu šlo o vůbec první měření sil s týmem z nejvyšší soutěže. Stáli jsme proti kvalitnímu týmu, našim bývalým spoluhráčům a také odchovancům. Těší nás, že se jim daří. Nás čeká spousta práce, abychom se posunuli ještě dál, než nyní jsme a byli tak na podzim úspěšní. Pro nás to bylo poučné utkání, ze kterého si odnášíme cenné zkušenosti.“
FC Hradec Králové – AC Sparta Praha B 5:1 (2:0)
Branky: Krejčí, Smrž, Kučera, Pilař, Koubek – Goljan.
Sparta: Čechal (46. Čech) – Lilling (30. Hodouš), Ševínský (75. Jedlička), Večerka (70. Stárek), Váňa (70. Osmani), Holoubek (46. Šilhart), Kaštánek, Goljan (70. Penxa), Mokrovics (46. Hranoš), Rus (70. Michl), Cissé.

Další novinky