Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži B

Schánělec prodloužil smlouvu

Jednadvacetiletý útočník pokračuje v rudém dresu

Sdílet

Tomáš Schánělec spojuje svou další budoucnost se Spartou. Jednadvacetiletý mistr ligy podepsal na Letné nový kontrakt. Scháňo, ať se Ti v rudém dresu daří!
Rodák z Písku přišel do Sparty v roce 2017 z Příbrami a začlenil se do strahovské akademie. V covidové sezoně 2019/20 odehrál první soutěžní zápas za sparťanskou rezervu v ČFL.
V následujícím ročníku, ve kterým se B-tým vrátil do druhé nejvyšší soutěže, už zápasová zátěž narůstala. Schánělec nastoupil do 11 duelů a vstřelil dvě branky.
Léto 2022 už Tomáš zahájil jako stabilní člen kádru B-týmu a začal naplno prokazovat své kvality. Za rezervu odehrál 26 zápasů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a vstřelil 8 gólů. Zkušenosti s mezinárodním fotbalem pak získával v Premier League International Cupu.
To nejlepší pak přišlo na závěr ročníku. Schánělec se pravidelně připravoval s A-týmem a na konci veledůležitého utkání v Liberci byl při svém debutu v nejvyšší soutěži u toho, když se Spartě podařilo otočit zápas 30. kola a dostat se tak do čela Ligy po základní části.
Druhý ligový zápas pak Schánělec zapsal na Slovácku, když nastoupil v závěru utkání a po závěrečném hvizdu mohl přímo na hřišti oslavit zisk mistrovského titulu.
Jednadvacetiletého forvarda vzal trenér Priske na soustředění do Rakouska. Po herním kempu se pak Tomáš připojil ke sparťanské rezervě a tuto sezonu zahájil ve velkém stylu. Ve čtyřech zápasech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dal čtyři góly.
Tome, přejeme Ti další vydařený ročník ve Spartě!

Další novinky