Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeWU-17

WU18: Nad Brnem výhra 3:1

Hattrick vstřelila Krůtová

Sdílet

Sparťanky v rámci 11. kola 1. ligy dorostenek přehrály na deštivém Strahově brněnskou Lokomotivu poměrem 3:1. Všechny tři góly ACS vstřelila útočnice Karolína Krůtová.
První vzájemný zápas sezony vyhrály v srpnu v Brně sparťanky 12:0, ale tentokrát se hrál mnohem vyrovnanější zápas. Spartu poslala do vedení v 10. minutě Krůtová, Brňanky však rychle odpověděly, když v si míč kousek od středového kruhu vzala Sladká a přesnou dalekonosnou ranou srovnala stav – 1:1. Střely z dálky od Sladké byly největším nebezpečím z brněnské strany, další takový pokus v závěru poločasu naštěstí pro domácí gólem neskončil.  
V 55. minutě předvedla průnik po levé straně Lesáková, její zakončení brankářka Brna vyrazila jen k nohám Glodové, která zakončovala do prázdné brány. O první gól při jejím prvním startu však slovenskou posilu Glodovou připravil odpískaný ofsajd. Z následného brejku se najednou sama před Harantovou objevila hostující Veselá, ale sparťanská golmanka skvěle zasáhla a udržela prozatimní remízový stav.  
V 65. minutě předvedla Lesáková i s pomocí narážečky další průnik o desítky metrů vpřed po levé straně, její střela na zadní tyč se od tyčky odrazila zpět do hry, pohotově však do sítě dopravila míč Krůtová - 2:1. 
Brno zahrozilo opět střelou z dálky, pokus Poláčkové ale Harantová dokázala vyrazit na roh. V závěru ještě hostující trenér Grmela hecoval své svěřenkyně k větší aktivitě, místo brněnských nadějí na vyrovnání ale Sparta potrestala otevřenou obranu moravského celku a po centru od aktivní Lesákové z levé strany upravila hlavičkou Krůtová na konečných 3:1.  
Komentář trenérky Ivy Mocové: “Byl to jiný zápas než ten první vzájemný: Brno přijelo v jiné sestavě, vrátily se jim zraněné hráčky, takže měli silnější tým. Pro nás to byl těžký zápas, ale zvládli jsme ho. Chválím celý tým, už od středy měly holky nasazení v tréninku ku spokojenosti realizačního týmu. A vyvrcholilo to v zápase, kde holky bojovaly jedna za druhou, měli jsme i jiné rozestavení, abychom nebyli čitelní, ale holky se s tím vypořádaly velmi dobře. Již v prvním poločase se zranila Adéla Trachtová, museli jsme tak nuceně změnit sestavu. S Kájou Krůtovou jsme mluvili v týdnu, nyní nám to vrátila třemi góly. Dobře zahrála i na levé straně Nikola Lesáková, chválím ji, “Lesy is back!”. Nyní nás čeká reprezentační přestávka, reprezentovat odjíždí pět hráček z naší základní sestavy.” 
1. liga dorostenek, 11. kolo 
AC Sparta Praha – Lokomotiva Brno Horní Heršpice 3:1 (1:1) 
Branky: 10., 65., 92. Krůtová - 19. Sladká
Sparta: Harantová - Trnovcová (55. Rupcová), Buriánková, Daníčková, Lesáková - Glodová, Jakubů, Truksová (83. Douderová), Balázsová - Krůtová (92. Plachá), Trachtová (40. Nováková) 

Další novinky