Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-14

U14 na velkém mezinárodním turnaji v Rakousku

Sparťané se v konkurenci 31 týmů neztratili

Sdílet

Sparta se o víkendu 13.-14. ledna zúčastnila halového turnaje Styrian Indoormasters v rakouském Hartbergu, Na skvěle obsazené akci jsme se konfrontovali i s kluby zvučných jmen, jakými byly Chelsea, Lipsko či Rapid Vídeň. Naši kluci se ve velké konkurenci neztratili a obsadili 13. místo.
Styrian Indoormasters přivítal 32 týmů z jedenácti zemí. Své zastoupení na akci měly Německo, Itálie, Portugalsko, Anglie, Belgie, Česko, Rakousko, Maďarsko, Chorvatsko, Slovinsko a Slovensko.
Mužstva byla rozdělena do čtyř skupin po osmi. Tato fáze turnaje nám poskytla konfrontace s rakouským, německým, slovinským, slovenským a anglickým fotbalem, který reprezentovala londýnská Chelsea. Zápasy se hrály formou 4+1 na 1x9 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – TSV Hartberg 3:0
Góly ACS: Müller, Hrodek, Rus.
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 3:1
Góly ACS: Hrodek (2), Hybler.
AC Sparta Praha – Tennis Borussia Berlin 1:0
Gól ACS: Havrlík.
AC Sparta Praha – NK Celje 0:1
AC Sparta Praha – Rapid Vídeň 0:0
AC Sparta Praha – FC Chelsea 2:1
Góly ACS: Volf, Havrlík.
AC Sparta Praha – Fussballschule Raffl 3:0
Góly ACS: Klíma (2), Kmeť.
Sparťané se po skvělých výkonech probojovali do osmifinále. Ve skupině dosáhli bilance 5 výher, 1 remíza a 1 prohra při skóre 12:3.
Osmifinálová skupina:
AC Sparta Praha – FC Gleisdorf 3:1
Góly ACS: Havrlík (2), Klíma.
AC Sparta Praha – RB Lipsko 0:2
AC Sparta Praha – FK Austria Vídeň 1:2
Gól ACS: Klíma.
Do osmifinálové skupiny jsme sice vstoupili vítězstvím nad Gleisdorfem. Následné prohry s Lipskem a Austrií Vídeň však znamenaly, že postup do další fáze nám ušel o jediný gól a na turnaji budeme bojovat o 9. až 16. příčku.
o 9.-16. místo:
AC Sparta Praha – AKA St. Pölten NÖ 1:2
Gól ACS: Havrlík.
o 13.-16. místo:
AC Sparta Praha – Tennis Borussia Berlin 3:0
Góly ACS: Hrodek (3).
o 13. místo:
AC Sparta Praha – FC Gleisdorf 3:0
Góly ACS: Klíma (2), Volf.
První souboj se St. Pölten nám sice nevyšel, ale v závěrečných dvou vystoupeních jsme dokázali vyhrát a na turnaji jsme tak obsadili 13. pozici.
Celkovým vítězem akce se stal Club Bruggy, který na stupni vítěze doplnila Lokomotiva Záhřeb a Austria Vídeň.
Nominace Sparty: Hruška, Michal – Hybler, Havrlík, Kmeť, Müller, Volf, Klíma, Hrodek, Rus.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí akci: „První den turnaje jsme předváděli velmi dobré výkony. Hráli jsme s velkým nasazením a intenzitou, rvali se o každý míč a dařilo se nám spolupracovat. Potkal nás pouze jeden výsledkový výpadek, kde jsme ztratili koncentraci po obdržené brance. Naopak jsme byli lepším týmem i v nejtěžším utkání skupiny proti Rapidu Vídeň.
V osmifinálové skupině jsme zvládli úvodní zápas a proti Lipsku odehráli na šance vyrovnaný duel, ale nebyli jsme tak produktivní jako soupeř. V rozhodujícím souboji o postup do čtvrtfinále s Austrií Vídeň jsme dvakrát nešťastně inkasovali a nám se podařilo skórovat pouze jednou. Navíc jsme ještě dvakrát trefili brankovou konstrukci.
Po tomto frustrujícím vyřazení z možnosti hrát o nejvyšší příčky jsme nezvládli velmi ostrý zápas se St. Pölten a zbývající utkání jsme už přesvědčivě vyhráli. Turnaj jsme brali zejména jako zpestření zimního období, možnost potkat se s velkými týmy a hráče dostat trochu do jiných situací, než která zažívají na velkém travnatém hřišti. Výsledkově jsme určitě mysleli na vyšší příčky, i s ohledem na výborné výkony v prvním dnu. Na druhou stranu za námi zůstaly týmy jako Juventus Turín, Benfika Lisabon nebo Chelsea.“
Foto: Facebook Styrian U14 Indoormasters

Další novinky