Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-9

Leden v podání dívčích přípravek

Reportáže z akcí WU9 a WU11

Sdílet

Starší i mladší dívčí přípravka začala nový kalendářní rok pokračováním Vokovické zimní ligy, kdy na ně čekala poslední utkání základní části a první kolo nadstavby. Hráčky r. 2016 pak ještě stihly odehrát halový turnaj ve Kbelích O kbelský koláč. Pojďme se za těmito zápasy ohlédnout.
WU11 
Starší přípravka ukončila základní části zimní ligy v sobotu 13.1. dvěma utkáními proti chlapcům z Aritmy a z Hostivic. V prvním utkání měly naše hráčky dobrý vstup, se soupeřem dlouho držely tempo a vytvářely si šance na zakončení. Ke konci prvního poločasu nám soupeř vstřelil několik gólů z dálky a ve druhém poločase v tomto tempu pokračoval. Zlepšený výkon jsme podali v závěru utkání, kdy jsme soupeře prakticky nepustili za polovinu hřiště, ale další branky jsme již nepřidali.  
Ve druhém utkání jsme opět začali velmi dobře a brzy se ujali vedení. Sparťanky soupeře přehrávaly především díky své aktivitě a přímočarosti, ale spoustu šancí zakončovaly mimo branku. Uspokojeny poločasovým vedením v koncentraci polevily a soupeř hned po přestávce vývoj utkání otočil. Od té chvíle jsme ale soupeře k ničemu nepustili a vytvářeli si šanci za šancí, bohužel ale žádná gólem neskončila. Naše hráčky byly v utkání lepším týmem a zahozené šance je mohou tak po právu mrzet. 
Sestava - Aritma: Dvořáková N., Garajová, Janečková, Jásková, Kamitzová, Kiezlerová, Knappová, Krafnettrová, Pešatová.
Sestava - Hostivice: Blechová, Drtinová, Dvořáková E., Fauknerová, Garajová, Holečková, Kiezlerová, Kociánová, Trejbalová 
Fotogalerie zde.
O týden později vstoupily sparťanky do nadstavbové části zimní ligy opět dvěma utkáními - opět proti chlapcům z Aritmy a tentokrát proti chlapcům z Košíř. V prvním utkání proti týmu FK Košíře předvedly sparťanky skvělý výkon a k vidění byla spousta nádherných akcí.  
Skvěle se nám dařilo individuálně prosazovat a správně jsme řešili situace 2v1/2v2. Byla vidět výrazně zlepšená spolupráce hráček na hřišti, především od hráček Švarcová a Gavalcová. Dokázali jsme se vyhovět a častokrát jsme kombinací a nesobeckostí dávali góly do prázdné brány.  
V druhém utkání nastoupila děvčata proti Aritmě U10. Většinu gólů jsme dostali z vlastních chyb, vázl nám první dotek a taky laxnost v osobních soubojích. V utkání nám chyběl zápal a chuť hrát, čehož soupeř využil a zaslouženě zvítězil. 
Sestava - Košíře: Berková E., Blechová, Dvořáková E., Dvořáková N., Gavalcová, Jásková, Kriegelová, Pešatová, Prejzková, Švarcová 
Sestava - Aritma: Drtinová, Janečková, Kamitzová, Knappová, Kociánová, Krafnettrová, Kriegelová, Novotná, Trejbalová 
WU9 
Mladší přípravka ve stejném duchu sehrála svá utkání zimní ligy, hracím dnem je již pravidelně neděle. Základní část zakončily utkáními proti Tuchoměřicím a Aritmě - v prvním utkání, posilněné o několik hráček ze starší přípravky, předvedly hráčky dobrý výkon. Soupeř byl sice silnější v soubojích, ale i přesto dokázala děvčata zvítězit. Velký problém nám však dělala nevyrovnanost našich výkonů v průběhu poločasů.  
Většinu gólů jsme dostali z vlastních chyb, například po špatném prvním doteku. Na druhou stranu jsme se blýskli pěkným fotbalem, byly vidět krásné střely a dařilo se nám soupeře snadno obcházet. Velmi dobrý výkon předvedla gólmanka, která nás mnohokrát podržela při laxních návratech do obrany.  
V druhém utkání byl vidět velký rozdíl mezi sparťankami a soupeřem - ten nám díky své rychlosti a nasazení nic nedaroval, většina utkání se odehrála na naší polovině a kluci tak po zásluze zvítězili. Problém nám dělal především fyzický deficit a špatné dostupování hráčů při bránění. 
Sestava - Tuchoměřice: Berková D., Berková E., Gavalcová, Hyklová, Jakobe, Novotná, Prejzková, Skalníková, Starčevská 
Sestava - Aritma: Berková E., Gavalcová, Hyklová, Novotná, Prejzková, Skalníková, Starčevská, Turková 
Následující víkend vstoupila mladší přípravka do dvojutkání o poznání lépe než předchozí víkend. V utkáních proti Tuchoměřicím a mladšímu celku Aritmy předvedly sparťanky skvělé výkony a ve velmi podobných utkáních naprosto dominovaly.  
Děvčata soupeře přehrála nejen po fyzické a rychlostní stránce, ale především po té fotbalové - k vidění byla spousta krásných akcí založených na průnikových přihrávkách a kombinací dvou hráček ve finální třetině hřiště. Celé hře velmi pomohla hra brankářky Hyklové, které velmi nadstandardním výkonem byla oporou celého týmu. Děvčatům nelze ani z jednoho utkání nic vytknout a vychutnala si tak dvě vítězství.  
Sestava - Tuchoměřice: Berková D., Fauknerová, Hyklová, Legnerová, Markvartová, Pazderníková, Rysková, Starčevská 
Sestava - Aritma: Holečková, Hyklová, Legnerová, Levá, Mertin, Pazderníková, Perbecká, Starčevská 
Fotogalerie zde.
V sobotu 20.1. se ještě hráčky r. 2016 zúčastnily již tradičně halového turnaje O kbelský koláč. Turnaj měl kvalitní obsazení, kdy se každý zápas hrál 1x22 minut.  
Oproti silnější konkurenci se ale sparťanky bohužel nedokázaly prosadit. Děvčata podala moc hezké výkony, ale na soupeře to bohužel nestačilo. Byli rychlejší, silnější a hodně nás potrápili. I přes vysoké prohry to pro nás, ale byla dobrá zkušenost a motivace na čem pracovat a na co se více zaměřit. 
Sestava: Carvová, Čabala, Jetmarová, Kühnel, Levá, Skalníková, Turková 

Další novinky