Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-21

Sparťanky si v přípravě připisují výhru proti Budějovicím

O vítězství se zasloužily čtyři různé hráčky

Sdílet

Sparťanky přivítaly v předposledním zápase přípravy na Strahově České Budějovice. Prosadit se dokázaly hned čtyři naše hráčky a béčko si tak připsalo výhru 4:1.
Naše rezerva měla velmi dobrý vstup do zápasu. Hned ve 4. minutě rozvlnila síť střelou na zadní tyč Adéla Motyčková – 1:0. Navýšit vedení mohla následně Matušková, její rána však jen těsně minula břevno. Ve 22. minutě soupeř srovnal stav utkání – 1:1. Sparťanky si vytvářely šance a zkoušely ohrozit branku hostů. Převrátit zápas znovu na svou stranu se podařilo pět minut před koncem poločasu Lucii Skrčené, která padáčkem překonala brankářku – 2:1. Skvělý zákrok posléze předvedla Urbancová, když dokázala skvěle zneškodnit únik soupeře a do šaten jsme tak šly s jednogólovým náskokem.
Úvod druhého poločasu byl klidnější. Větší šance přišla po deseti minutách hry, když Truxová hlavičkovala mimo tři tyče. V 58. už přišlo proměnění šance. Po přihrávce Bárkové dokázala umístit míč do sítě Radka Lindáková – 3:1. O tři minuty později udeřily sparťanky znovu. Tentokrát se po rohovém kopu Truxové trefila hlavou Brejšková a upravila tak konečné skóre zápasu – 4:1. Sparťanky čeká před začátkem ligy ještě jedno přípravné utkání, a to proti Dukle.
Hodnocení hlavní trenérky Terezy Koubové: „Do utkání jsme vstoupily dobře. Hrály jsme ve vysokém postavení a dařilo se nám získávat míče z pressingu. Prosazovaly jsme se kombinační hrou a důrazem v pokutovém území. Holkám patří pochvala za přístup od první do poslední minuty. Za výhru jsme rádi a nadále budeme pokračovat v práci na herním projevu.“
Přípravný zápas, 9.3. 2024
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 4:1 (2:1)
Branky: 4. Motyčková, 40. Skrčená, 58. Lindáková, 61. Brejšková – 22.
Sestava Sparty: Urbancová – Svobodová, Brejšková, Bárková – Marcinková, Truxová, Bilá (46. Stanislavová), Skrčená, Matušková – Lindáková (71. Hoffmann), Motyčková (71. Litvanová)

Další novinky