Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Petra Bertholdová podepsala novou smlouvu

Třiceti devítiletá obránkyně překonala zranění a je zpět

Sdílet

Ve svých třiceti devíti letech platí za nejstarší hráčku ženského A-týmu Sparty. Po téměř roce od přetržení předního křížového vazu v koleni se vrací a podepisuje se Spartou nový kontrakt.
Dráha Petry Bertholdové ve Spartě začala v roce 2004. Od té doby vyhrála ve sparťanském dresu dvanáct titulů a deset domácích pohárů. Zažila také postup do čtvrtfinále Ligy mistryň v sezoně 2005/2006.
V reprezentaci se představila celkem ve 116 zápasech, což je pouhých devět startů za současnou asistentkou trenéra Lucií Martínkovou. V dresu české reprezentace nastřílela čtyři branky. 
Minulou sezonu se v závěrečných minutách ligového derby v epet ARENĚ zranila. Její zranění se ukázalo jako opravdu vážné – přetržení předního křížového vazu v koleni. Vypadalo to, že návrat na hřiště je nereálný. Petra Bertholdová ale boj nevzdala a po 343 dnech od svého zranění se v zápase proti Plzni připsala svůj další soutěžní start za Spartu.
„Sparta je moje srdcová záležitost. Znovu si zahrát pro mě bylo hnacím motorem během rekonvalescence," sdělila obránkyně po podpisu smlouvy.
Berthy, gratulujeme a ať se ti nadále daří!

Další novinky