Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-13

WU13: Porážky se Slavií a berlínskou Herthou

Reportáže z víkendových zápasů

Sdílet

Sobotní ligové derby mladším žákyním výsledkově vůbec nevyšlo. Ačkoliv výsledek je pro sparťanky hodně krutý, nutno přiznat, že soupeř dokázal být ze svých vypracovaných příležitostí nebezpečnější a hlavně maximálně efektivní.
Pozitivní na utkání je to, že děvčata svůj výkon postupně stupňovala, bojovala do poslední minuty a i přes nepříznivý výsledek a neproměňování jasných šancí, se snažila o plnění herních principů a držení obrazu hry.  
Do zápasu zasáhly také některé mladší hráčky ročníku 2012, které také měly v utkání zajímavé momenty a nabyly zkušenosti v derby. Jedinou branku zápasu obstarala Sára Martinů.
1. liga mladších žákyň Čechy, 16. 3. 2024
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 6:1 (3:1) 
Branka ACS: Martinů 
Sestava: Mikanová, Táborská, Machová, Piovarči, Martinů, Hutsuliak, Voříšková, Chmelová, Maxová, Gablíková, A. Kurzweilová, Řídkosilová, Kašparová, Norková 
Den po derby mladší žákyně naskočily do přátelského zápasu s děvčaty z Herthy Berlín. Sparťanky prověřil kvalitní soupeř, který chtěl hrát fotbal, hrál velmi silově a zároveň měl v kádru technicky vybavené hráčky. Utkání se hrálo ve formátu 8+1 na 2x40minut.  
Od úvodních minut byly sparťanky na hrací ploše lepším týmem, balon držely více na svých kopačkách a snažily se roztrhat soupeřovu obranu, postupně ale přišly neproměněné příležitosti a německá děvčata začala trestat chyby domácích.  
Sparťanky se na vlastní oči přesvědčily, že dělání individuálních chyb v takových zápasech bude vždy potrestáno a ze zápasu si odnáší také to, že v tréninku je stále na čem pracovat. Soupeři děkujeme za kvalitní měření sil. Jedinou branku zápasu obstarala opět Sára Martinů. 
Přípravné utkání, 17. 3. 2024 
AC Sparta Praha - Hertha Berlín 1:5 (1:3) 
Branka ACS: Martinů 
Sestava: Mikanová, Zdeňková, Táborská, Martinů, Piovarči, Porupková, Maxová, Šillová, Řídkosilová, A. Kurzweilová, Krueger, Hutsuliak, Machová, Šípková, Horčičková, Jansová, Kratochvílová, Drtinová 

Další novinky